»

Finska protipiratska agencija obtožena piratiziranja TPB

Tole je piratstvo, beri neupravičeno kopiranje, predelava in distribucija tujega avtorskega dela v pridobitne namene.

vir: TorrentFreak
TorrentFreak - In pa še ena iz kategorije "saj ni res, pa je": finska zasebna agencija za pregon piratstva CIAPC (aka TTVK, antipiracy.fi) si je minuli vikend privoščila svojevrsten štos zoper njihovega glavnega nasprotnika, torrent iskalnik The Pirate Bay. V želji, da jih čimbolj zasmehujejo, so vzeli kodo za postavitev TPB proxy-ja ter jo postavili na svoj strežnik, vendar s spremenjeno in stilizirano ikono TPB logotipa, ki seveda kaže potapljajočo se piratsko barkačo (na sliki). Na ta način so hoteli pokazati, da se TPB "pač potaplja" in bo z njo "očitno kar hitro konec". A hkrati so nevede storili točno to, proti čemur se tako zelo zagnano borijo sami:...

30 komentarjev

TPB: AFK, dokumentarni film o The Pirate Bay

Slo-Tech - Po včerajšnji premieri na Berlinskem filmskem festivalu je direktor Simon Klose, kot že obljubljeno, danes objavil celotno kopijo filma The Pirate Bay: Away from Keyboard (TPB:AFK) na YouTubu, torrentih in drugod. Film je tako na voljo zastonj, seveda pa ga lahko tudi kupite za 10 dolarjev (oz. poljubno višji znesek) kot digitalni prenos, prednaročite DVD za 23 dolarjev ali ga podprete z nakupom majic in drugih pritiklin.

Uro in 22 minut dolgo delo je na voljo pod Creative Commons Attribution - Non-Commercial - No Derivatives licenco, se pravi, ga lahko prosto delite naprej, dokler skupaj s kopijo navedete avtorstvo in dokler s tem ne služite denarja. "No derivatives" klavzula, ki prepoveduje predelave in remixe, je tu zato, ker film...

48 komentarjev

V Kambodži aretirali ustanovitelja Pirate Baya

Yahoo News - V Kambodži so aretirali 27-letnega švedskega državljana Gottfrida Svartholma Warga, ki ga poznamo kot enega izmed treh soustanoviteljev zloglasne strani s torrenti The Pirate Bay. Aretirali so ga na podlagi mednarodne tiralice, ki jo je na Warga razpisala Švedska, je potrdil tiskovni predstavnik švedskega zunanjega ministrstva. Zakaj natančno so ga aretirali, kamboške oblasti niso povedale, so pa navedle, da gre za "prestopke povezane z informacijsko...

52 komentarjev

Poteka velik koordiniran napad DDOS na Pirate Bay

vir: ZDNet
ZDNet - Priljubljena spletna stran s torrenti The Pirate Bay, ki je trn v peti številnim organizacijam za zaščito avtorskih pravic po svetu, je že več kot 24 ur nedosegljiva. Sprva je kazalo, da so organi pregona končno uspeli zatreti trdovratno stran, a se je kasneje izkazalo, da je razlog drugačen. Neznani napadalci so se strani lotili s koordiniranim napadom DDOS, je stran sporočila prek Facebooka. Nedosegljiva je tako glavna stran kot tudi blog, ki gostuje na drugem strežniku.

Pirati so sicer hitro našli obvoz za svoje uporabnike in objavili seznam posredniških...

22 komentarjev

Ustanovitelji ThePirateBay.com dokončno obsojeni .. pomoči

The Local - Heca je konec - vse štiri ustanovitelje torrent trackerja in iskalnika The Pirate Bay čaka zapor in zajetna denarna kazen v skupnem znesku 3.3 milijonov evrov. Švedsko vrhovno sodišče je namreč zavrglo njihovo ustavno pritožbo in s tem dokončno zapečatilo obsodbo izpred treh let (pritožba istotako ni uspela, razen v znižanju zaporne kazni za nekaj mesecev). Fredrik Neij (10 mesecev), Peter Sunde (8 mesecev), Carl Lundström (4 mesece) in Gottfrid Svartholm Warg (1 leto) so sicer že pred časom prodali spletišče, zapustili državo in prisegli, da bodo raje zažgali vse svoje premoženje kot...

178 komentarjev

Bo thepiratebay.org vodil v švedski parlament?

Nepotopljiva ladja?

TorrentFreak - Po velikih težavah s ponudniki interneta (prav vsi so se jim zaradi težav z zakonom odpovedali) so sredi maja upravljalci spletne strani The Pirate Bay odrešitev našli v obliki Švedske Piratske Stranke. Zdaj so predstavniki stranke v svet sporočili še bolj zanimivo novico, saj poleg povezave v svet želijo gostiti še same strežnike najbolj znane piratske spletne strani. A kolokacija ne bo izvedena v nekem nepomembnem strežniškem centru, saj naj bi bili strežniki nastanjeni kar v samem švedskem parlamentu.

Za to bodo izkoristili del švedske ustave, ki jim daje parlamentarno imuniteto pred...

411 komentarjev

ThePirateBay se je vrnil

Slo-Tech - The Pirate/Phoenix Bay, eden največjih torrent trackerjev na svetu, je po dolgih tednih razprave spet online. Kot je znano, je švedska policija ThePirateBay zaprla v sredo, 31. maja 2006.

Kot poroča angleški The Register, so ZDA pritiskale na švedsko vlado, češ da je The Pirate Bay eden največjih virov neavtoriziranih kopij filmov in glasbe. Nekaj dni po tem je švedska policija vstopila v zgradbo, kjer so bili strežniki in jih zaplenila, administratorje omenjene strani pa "povabila" na zagovor.

A situacija ni bila "rešena": lastniki ThePirateBay-a in mnogi drugi, so zagovarjali zakonitost omenjenega trackerja, sledile so mnoge debate in celo demonstracije, najbolj vsiljiv pa je bil vdor v spletno stran švedske vlade, za katerega domnevajo, da je bil odgovor nekaterih "hekerjev" na omenjen dogodek. Med drugim je policija pri akciji zaplenila tudi strežnike, ki niso last The Pirate Bay-a in z njim niso povezani, kar je sprožilo tožbe nekaterih podjetij proti švedski vladi.

...

32 komentarjev