»

Gameboyi preko Bluetootha?

Lundski inštitut za tehnologijo - Seminarska naloga, vredna vaše pozornosti. Na tej strani si lahko ogledate projekt dveh nadobudnežev, ki sta hotela dve Gameboy Color enoti povezati preko Bluetooth vmesnika ter na njem omogočiti igranje večigralskih igric. Na široko je opisan celoten postopek, od koncepta, preko premišljevanj, organizacije, izvedbe, vgradnje ter testiranja. Fanta sta po urah dela ter delujočemu prototipu ugotovila, da je Gameboy Color prešibka igralna konzola, saj enostavno ni zmogla prenesti bremena prenosa podatkov skupaj s poganjanjem igrice. Je pa res, da sta omenila, da je zadeva popolnoma izvedljiva na močnejšem Gameboy Advance. Fanta sta, za tiste res avanturistične, priložila še izvorne kode...

0 komentarjev

Nov test - primerjava osmih grafičnih kartic

Slo-Tech - Končno sem za vas spisal test osmih grafičnih kartic. Vse od njih podpirajo tehnologije DirectX 8.0, so grajene v 0.15 mikronski tehnologiji, imajo vsaj 64 megabajtov pomnilnika, a se vseeno njihove cene gibljejo med sprejemljivimi 20.000 ter glomaznimi 120 tolarskimi tisočaki. ATi Radeon 9700 PRO, Sis Xabre, nVidia Geforce 4 Ti 4200, 4400, 4600, Radeon 9000 PRO ter 9000 128 MB in Matroxova Parhelia. Vse pod eno konfiguracijo, združene v medsebojnem boju. Branje testa obvezno. Prebij se, kdor se more [:D]. Klik!

41 komentarjev

DirectX 8.1 zunaj!

M3DZone - Z WinXP bo Microsoft očitno izdal tudi posodobljeno različico grafične knjižnjice DirectX. Tokrat bo šlo za verzijo DirectX 8.1.
Ker pa je življenje takšno, da včasih (čisto vedno) kej spolzi skozi roke (ali cenzurno zaščito) je DirectX 8.1 že na Internetu! Opozarjam vas, da gre za beta verzijo, ki lahko povzroči težave! Ampak po moje jih ne bo. Dobite jo lahko tu. O tem, kako se nova verzija obnese ni znano še nič. Če pa se kdo javi (izmed vas slo-techerji) pa bi bil kakšna primerjava z DirectX 8.0 zelo dobrodošla.

18 komentarjev

Razmerje moči

The Register - Vsem znano je, da je Nvidia pomagala Microsoftu pri izdelavi DirectX 8.0 knjižice. Očitno je Microsoft spet rabil pomoč.
Pri svojem DirectX 8.1 driverju. Tokrat pa mu je pomagal ATI. ATI je namreč Microsoftu pomagal pri implementaciji Smartshader tehnologije v DirectX 8.1. Če je Nvidia primat pri hitrosti, potem je ATI pri lepoti. Smartshader poizkuša iz navadne grafike (igrice) narediti grafiko podobno filmu. Ta thenologija naj bi bila vgrajena tudi v ATI-jev prihajajoči R200 čip, ki bo domovanje našel na Radeonu 2. Kot pa ATI sam priznava je Smartshader tehnologija, ki ga ima že GeForce3. On ga je le še malo bolj razvil in polepšal. Ampak res zelo malo.

8 komentarjev

DirectX 8.0

NvNews - No, če se vam ne da čakati, da luni poštima prvi del mojega članka o DirectX 8.0, imate tukaj eno alternativo (sam sebi konkurenca... skoraj ). No, preberite si tega, potem pa malo počakajte, da luni porihta mojega. Potem si preberite še mojega in povejte kateri je boljši...

3 komentarji