»

Izposoja MacBookov kar v študijski knjižnici

Slo-Tech - Pennsylvanijska univerza Drexel je v svoji študijski knjižnici namestila avtomat za izposojo 15'' MacBook prenosnikov. Dobi jih lahko vsakdo z veljavno študentsko izkaznico; izposoja pa je zastonj za prvih 5 ur, potem pa stane 5 dolarjev za vsako začeto uro zamude. Prenosnikov seveda ni dovoljeno iznositi iz knjižnice (v ta namen so tudi opremljeni s protikrajno zaščito). Ko jih uporabnik vrne v kiosk, se vsebina diska ponastavi na staro stanje, obenem pa se začne polniti baterija. Kot taki so prenosniki idealni za vse, ki jih rabijo v knjižnici, a iz tega ali drugega razloga nimajo na voljo svojega prenosnika.

Ideja je, zanimivo, prišla od študentov samih (njihovega študentskega sveta), nakar jo je vodstvo...

18 komentarjev

Novi MacBook Pro izšli

Novi MPB-ji

vir: AppleInsider
AppleInsider - Apple je predstavil nove MacBook Pro - Intel Core i5 in i7 prenosnike. Poleg novega procesorja imajo tudi boljšo baterijo in grafično kartico.

13" MacBook Pro - še vedno Intel Core 2 Duo, vendar hitrejši - 2.4 (1.149,00 EUR) ali 2.66 GHz (1.449,00 EUR), 4 GB RAM, GeForce 320M grafika, še vedno SuperDrive. 15" MacBook Pro - Intel Core i5 (najdražji tudi i7) 2.4 (1.749,00 EUR), 2.53 (1.949,00 EUR) ali 2.66 GHz ( 2.149,00 EUR), 4 GB RAM, GeForce GT 330M (najdražji s 512 MB RAMA) + Intel HD Graphics grafika, še vedno SuperDrive. V EU Apple Store na voljo v 5 dneh. 17" MacBook Pro - Intel Core i5 2.53 GHz za 2.249,00 EUR (doplačilo 180 EUR za i7 2.66 GHz), 4 GB RAM, GeForce GT 330M (najdražji s 512 MB RAMA) + Intel HD Graphics grafika, še vedno SuperDrive.

Opažanja: majhna razlika v ceni...

99 komentarjev

Univerza v Missouriju 'sili' v nakup Applov

TG Daily - Študenti univerze iz Missourija, ki študirajo novinarstvo, morajo do letošnje jeseni kupiti iPod Touch oz. iPhone, če si ga že ne lastijo. Razlog za to zahtevo je prenos informacij za bruce ter gradiv za predmete z univerzitetnega iTunes strežnika. A to še ni vse, univerza od študentov zahteva še prenosnik z WLAN zmogljivostmi ter programski paket Office. Vsaj ena dobra stran novice je, da na kampusu univerze deluje računalniška trgovina, ki prodaja Applove računalnike in iPode, nudijo tri leta garancije in ugodnejšo ceno (po dogovoru z Applom), za prenosnike pa tudi dvoletni kredit. Tudi tukaj močno priporočajo enega izmed MacBookov, ki ga opravičijo z nižjimi stroški. Zahtevajo namreč osnovno programsko opremo za urejanje slik, zvočnih in videoposnetkov, ki jih pokrije MacBookom priložen iLife. Oprema za z Windows opremljene prenosnike bi po njihovih besedah močno dvignila ceno celotnega kompleta (zastonjskih rešitev očitno ni...), vseeno pa se študenti lahko odločijo tudi za to...

44 komentarjev

Geste s štirimi prsti na starejših MacBookih

engadget - Oktobra predstavljeni MacBooki iz enega kosa aluminija in s steklenim zaslonom so poleg teh dveh prinesli še eno novost - gesture, kjer z enim prstom in uporabo touchpada lahko premikate okno, z dvema obračate in zumirate slike, se premikate med slikami s tremi prsti in upravljate z Exposé-jem z štirimi (video za lažjo predstavo).

Na srečo uporabnikov starejših MacBookov pa je to mogoče tudi na njihovih prenosnikih, seveda brez žegnja Appla. Vse, kar potrebujete po besedah engadgeta, je inštalacijski CD oktobrskega MacBooka, manjši popravek registra in nekaj potrpljenja. Zadeva testirano deluje na MacBook Air-u iz januarja, v primeru poizkusov pa si, seveda, operejo roke potencialnih poškodb prenosnikov.

Glede na temo z Mac Rumors foruma NAJ BI popravek deloval na vseh MacBook Air in novejših Macbook Pro prenosnikih izpred posodobitve, saj so starejši MacBook Pro (in MacBook) prenosniki opremljeni s touchpadom, ki ne podpira več dotikov hkrati (razen dvoprstega scrollanja). Ker...

3 komentarji