»

Steamov brezplačni vikend

vir: Steam
Steam - Ta vikend na trgovini Steam poteka akcija brezplačnega igranja kar desetih iger, med katerimi so tudi dobro znani, veliki naslovi. Akcija se je začela že v četrtek in poteka do nedelje popoldne po ameriškem času (do 10. ure zvečer po našem času), igrati pa je mogoče lep nabor iger. Brezplačni so PAYDAY 2, Company of Heroes 2, Awesomenauts, Don't Starve, Trine 2: Complete Story, GRID 2, Killing Floor, Blade Symphony, XCOM: Enemy Unknown in Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition. Vsi, ki želite katero od iger preizkusiti, jo že lahko najdete v svojem odjemalcu Steam (če je seveda podprta na vseh platformah), potrebno je le prenesti datoteke in igro namestiti.

Izmed deseterice so jasno vse igre na voljo za operacijske sisteme Windows, šesterica prihaja tudi v izdaji za OS X, to so Awesomenauts, Don't Starve, Trine 2, GRID 2, Killing Floor in XCOM, kjer od naštetih samo GRID 2 ni na...

23 komentarjev

Steam za Linux ni več beta, veliko znižanje cen

Slo-Tech - Steam za Linux, ki je lani decembra postal odprta beta, kar pomeni, da ga je lahko preizkušal vsakdo, je dosegel še eno pomembno prelomnico. Od včeraj naprej je odjemalce za Steam v Linuxu na voljo kot stabilna verzija, torej brez oznake beta. Odjemalec za Steam je seveda na voljo brezplačno, priporočajo pa uporabo Linuxove distribucije Ubuntu, za katero dobite odjemalca kar na njihovem strežniku. Uporabniki ostalih distribucij boste morali malo pogledati po internetu.

To priložnost se je Valve odločil proslaviti tako, da so vse igre za Linux na Steamu znižane za 50 do 75 odstotkov. Znižanje bo veljalo do 21. februarja do 18.00 ure zvečer po slovenskem času. Več kot dovolj časa je še, da pregledate ponudbo in si izberete igre, ki vas zanimajo. Med njimi najdemo Team Fortress 2,...

68 komentarjev

Steam za Linux na voljo vsem

engadget - Valve je z dananšnjim dnem postavil GNU/Linux različico svojega klienta Stream v odprto beto, tako da je na voljo vsem. .deb paket za Ubuntu, Mint in sorodne sisteme dobite na njihovem strežniku, uporabniki ostalih distribucij pa morate malo pobrskati po googlu. Podrobnejša navodila za namestitev so tule.

Istočasno so predstavili nov način za prijavo napak, in sicer kot issue-te na njihovem (praznem) GitHub repotu. V samo nekaj urah se jih je pojavilo že 150, nekaj pa so jih že tudi zaprli.

Med podprtimi naslovi se najdejo Team Fortress 2, Amnesia, Killing Floor, Superbrothers: Sword and Sworcery, Trine 2 in World of Goo.

48 komentarjev

Konferenca OpenBlend 2012

Slo-Tech - Društvo OpenBlend vas 20.9.2012 vabi na peto izvedbo konference OpenBlend, tokrat v mirnem okolju gradu Jablje nedaleč iz Ljubljane. Konferenca je namenjena predvsem navdušencem nad okoljem Java in z njim povezanimi tehnologijami. Letošnji predavatlji prihajajo iz najrazličnejših podjetij ter organizacij z več kotičkov sveta. Tako bodo svoje delo predstavili Gavin King in Keith Babo iz podjetja Red Hat, Ben Straub iz GitHuba, Benjamin Savoy iz podjetja CloudBees in drugi. Več informacij je na voljo na spletni strani društva OpenBlend, ki enkrat mesečno v Kiberpipi organizira podobne (vendar krajše) dogodke - CafeBabe.

0 komentarjev

Rails fail

Slo-Tech - Ruski Ruby on Rails razvijalec Egor Homakov je minuli teden avtorje frameworka opozoril na potencialno in resno varnostno pomankljivost v večini rails spletnih aplikacij (ti. mass assignment vulnerability). Žal ga niso vzeli kaj posebej resno, zato je šel pogledat, če je pomanjkljivost mogoče izkoristiti na njihovi spletni strani. Izkaže se, da ja. Uspel je dobiti administratorski dostop do izjemno priljubljenega gostitelja kode GitHub, komentirati z datumom globoko v prihodnosti (s podpisom "Bender" iz Futurame), commitati kodo v master branch rails projekta in, če bi hotel, tudi brisati projekte poljubnih razvijalcev. Zaradi ugleda Githuba je zgodba o njegovih podvigih prišla na prvo stran reddita, potem pa še na vrh hacker news in to kar v štirih inačicah hkrati, kar je posebej...

20 komentarjev

GitHub prvi po priljubljenosti

Na GitHubu prednjačijo ruby, python in javascript, na SourceFourge C++ projekti za *NIX okolja, na Google Code javanski projekti, CodePlex pa je domovanje .net tehnologij.

vir: Heise
Heise - Analitski hiši Red Monk [1] in Black Duck Software sta objavili zanimivo analizo o popularnosti štirih vodilnih storitev za vodenje programske kode - Github, Google Code, SourceFourge in CodePlex. Github naj bi tako skočil s tretjega mesta na prvo in presegel popularnost tako Sourceforge-a kot Google Code, medtem ko Microsoftov CodePlex ostaja omejen na .net razvijalce.

Kot kriterij so uporabili število commitov v prvih petih mesecih leta. Github jih je edini imel čez milijon, SF sledi z dobrih šeststo tisoč, GC pa je tretji s slabih tristo tisoč. CodePlex se še trudi preseči 50 tisoč. Število commitov sicer ni nujno indikator uporabe, saj uporabniki določenih jezikov, posebej na GitHubu domačega Ruby-ja, zelo verjamejo v commit early, commit often metodologijo. Njihovi commiti praviloma vsebujejo manjše in manj razdelane kose...

8 komentarjev

Razbijanje PS3 se nadaljuje

Slo-Tech - Pisali smo, da je PS3 razbit in da se Sony na vse kriplje trudi preprečiti prodajo orodja za odklepanje PS3. To je spletno skupnost vzpodbudilo k še odločnejšemu odklepanju PS3 in na spletu se je že našel odprtokodni klon orodja za odklep PS3. Uporabniki sedaj potrebujejo le poceni mikrokrmilnik iz Atmela za 40 dolarjev in Atmelovo kodo z GitHuba ter manjši popravek za usposobitev predvajanja varnostnih kopij, da je njihova konzola odklenjena.

Tako se je na spletu znašla cela vrsta odklepov PS3, dnevno pa nastajajo novi prenosi na novo strojno opremo, ki jo lahko prek USB priključimo na PS3. Na Slashdotu pa zlobno dodajajo, da manjka le še prenos na kakšno napravo z Linuxom, s katero bi ironično odklenili PS3 po odstranitvi možnosti...

42 komentarjev