»

Pravni sklad za zaščito pred SCO

ZDNet - OSDL (Open Source Development Labs) je ustanovil svoj denarni sklad, s katerim nameravajo skrbeti za pravno zaščito uporabnikov Linuxa in osebja (med katerimi je verjetno najslavnejši Linus Torvalds) pred SCO-jevimi tožbami. Za začetk nameravajo zbrati 10 milijonov dolarjev sredstev, prvi donatorji, ki so v sklad že navrgli tri milijone dolarjev, pa so IBM, MontaVista Software in Intel. Intel, ki do tokrat še ni sofinanciral (vsaj ne v takšnem obsegu) OSDL, se tako podaja v vode z možnostjo spora z SCO-jem, ki z veseljem prepričuje vsako podjetje, naj uporablja Unix.

Podobni skladi v odprtokodni skupnosti niso nič novega, saj je že pred časom HP zagotovil pravno zaščito vsem kupcem njihovih računalnikov pred SCO-jem, kmalu pa mu je sledil še Red Hat. Če pa bodo takšni skladi tudi prepričali podjetja, da bodo prešla na Linux, bomo videli čez kakšno leto ali dve.

3 komentarji

Nov test

Slo-Tech - Kot sem obljubil včeraj, je danes na vrsti nov test, ki sem ga ponižno spisal samo za vas, drage Slo-Techerke ter spoštovani Slo-Techerji. Na test sem (s pomočjo Goorxa) popeljal devet grafičnih kartic ter vsako od njih izmučil prek vseh meja. Upam, da boste v branju tega dolgo napovedovanega testa uživali.

19 komentarjev

Donator Pejš

Slo-Tech - V teh parih dneh, odkar smo razkrili številko našega bančnega računa, se je na njem nabralo za, reci in piši, 36.500 SIT prostovoljnih prispevkov. Svaka vam dala, fantje in dekleta, imamo za več RAMa, hehe.

Da bomo pa čimbolj fer, moramo tudi vpisati vse donatorje v naš Pejđ. Ker pa NLB Klikova napaka še ni popravljena (grrrrrrrrrr), sem obsojen na branje prostovoljcev iz izpiska, ki pride na moj dom enkrat mesečno. Tako da imejte potrpljenje pri vnosu v Pejđ. Še enkrat - hvala.

10 komentarjev

Donator pejš

Jaz - Mislim, da se že vsi strinjamo, da je trenutna agonija Slo-Techa nevzdržna. Strežnik ni več sposoben opravljati svojih osnovnih nalog in tako tudi vi obiskovalci niste deležni tistega, kar naj bi vam Slo-Tech omogočal. Pisanje po Forumu je živce parajoče opravilo, pogosto pa ni dostopna kar celotna stran. Če vam je vsaj malo do Slo-Techa in si želite, da bi spet služil svojemu namenu, torej vam obiskovalcem, potem vas vabimo, da si ogledate naš Donator Pejđ. Na tej strani boste našli vse potrebne informacije za nakazilo prostovoljnega prispevka za nakup novega strežnika za Slo-Tech. Morate pa vedeti, da so donacije popolnoma prostovoljne ter da z njimi ne boste pridobili popolnoma ničesar (privilegije, nazive, zvezdice...) razen ponovno 100% uporabnega Slo-Techa. Hvala...

36 komentarjev