»

ZDA: izbruh ošpic urno spreobrnil nasprotnike cepljenja

vir: Maxipixel

vir: Ars Technica
Ars Technica - Na območju Clark County, v zvezni državi Washington, je zaradi izbruha epidemije ošpic povpraševanje po cepivu naraslo za okoli 500 %. Doslej so namreč našteli 50 obolelih in enajst posameznikov, pri katerih sumijo na okužbo, številke pa že kak mesec počasi naraščajo, zato so morali razglasiti splošno nevarnost za javno zdravje.

Med obolelimi je kar 43 otrok, ki pred tem niso bili ustrezno cepljeni in strokovnjaki so se že nekaj časa bali, da bo prišlo do česa takega. Clark County je bil namreč eno od središč skepticizma proti cepljenju, večinoma spodbujenega s polinformacijami sodobnih borcev proti tovrstni preventivi. V šolskem letu 2017-18 je bilo tako cepljenih le 76,5 % predšolskih otrok, zadosten delež...

417 komentarjev

Creepy Camera Man

Pravijo mu 'Creepy Camera Man', tisti bolj prijazni pa "Surveillance Camera Man'.

vir: GeekWire
GeekWire - Takšen ali drugačen nadzor vsega, kar počnemo, postaja bolj in bolj realen, oseba za kamero (običajno javni uslužbenec) pa se pri tem brani zavaja, da ta nadzor nujno potrebuje za svoje delo, ter da itak ne gre za nič posebej vsiljivega.

Še neimenovani prebivalec zvezne države Washington se je odločil obrniti ploščo. S kamero v roki se je sprehajal po javnih krajih, kjer je videonadzor že prisoten, ter zelo zelo očitno (brez vsakršnega skrivanja) snemal tam prisotne ljudi. Na vprašanje, kaj točno počne, je odkrito pojasnil, da "pač snema video". Ko so ga vprašali, zakaj, ali kdo je, je molčal; ko so se pritoževali, je bodisi mirno snemal dalje bodisi jih opozoril, da so itak na videonadzorovanem območju.

Takšno početje je v...

130 komentarjev

Umrl Dennis Ritchie, avtor C-ja in UNIX-a

computerhistory.org - Minuli vikend nas je v 71. letu starosti zapustil Dennis MacAlistair Ritchie (aka dmr), svetovno znan programer in informatik, avtor programskega jezika C ter soavtor operacijskega sistema UNIX, skupaj s Kenom Thompsonom. Večina vas ga verjetno pozna kot avtorja knjige "The C Programming Language", ki jo je spisal skupaj z Brianom Kerninghamom ("K&R C").

Večino svojega dela je opravil kot znanstvenik v raziskovalnem centru Bell Labs (takrat v lasti AT&T, danes pod koncernom Alcatel-Lucent)...

58 komentarjev

Roboti plešejo na božične pesmi

engadget - Ta novica je namenjena bolj kot ne zabavi ob začetku bolj prazničnih dni. V spodnjem videu si lahko pogledate plesoče robote, ki plešejo na božične pesmi. Spodnji video je v resnici prikupen oglas podjetja RoboBuilder (povezavo na stran najdete spodaj).



Roboti v videu so robotski KIT kompleti podjetja RoboBuilder (točneje model 5720T 'HUNO'). Če želite plesoče robotke tudi doma pa vas bo vsak posamezni robot olajšal za okoli 700$.

Ko bi le bila cena malo bolj dostopna!

16 komentarjev