»

Težave s prednaročili OnePlus One pomenijo ponovitev

OnePlus One je na spletu med popularnejšimi telefoni zaradi dobrih specifikacij in ugodne cene

vir: Android Central
Android Central - V ponedeljek je bilo mogoče prednaročiti mobilni telefon OnePlus One brez vabila, o čemer smo že pisali. Izkaže se, da vsi ugodnega, a zmogljivega telefona željni kupci niso uspeli priti na svoj račun, saj je bilo povpraševanje izjemno. Težava ni v količini prednaročil in številu telefonov, povedali smo namreč, da se OnePlus One izdeluje v serijah, ki sledijo povpraševanju in ne obratno, kot je v industriji običajno. Težava se je pokazala v količini telefona željnih kupcov, ki so želeli obiskati strežnike podjetja OnePlus.

V pričakovanju prednaročil so podvojili svoje strežniške kapacitete, a to...

64 komentarjev

Nexus 9 prvič na ogled

Nexus 9 od zadaj

vir: Android Central
Android Central - O najverjetneje še ta mesec prihajajočem Nexus 9 smo govorili že večkrat, a ga še nikoli nismo videli na sliki. To se je zdaj spremenilo, saj smo dobili prvo sliko iz divjine, kjer najverjetneje eden izmed inženirjev napravo testira pred izidom. Slika jasno pokaže, da je zadnja stranica ohišja Nexus 9, ki je edina na ogled, plastična. Prve napovedi so govorile, da bo Nexus 9, pod kodnim imenom znan kot Volante, naprava nekoliko višjega cenovnega razreda, izdelan iz kakovostnih materialov, natančneje iz aluminija. HTC naj bi uporabil svojo Zero-gap konstrukcijo, ki jo poznamo z obeh generacij HTC One. A temu kot...

14 komentarjev

WSJ: Nexus 9 prihaja kmalu

Poletne napovedi za Nexus 9 - procesor ustreza

vir: Android Central
Android Central - Neuradnih poročil in napovedi o novi tablici iz družine Nexus je bilo že ogromno, bolj ali manj pa so si enotni, da bo napravo po dolgem času izdeloval HTC, da bo zaslon imel diagonalo okrog 9 palcev ter da bo šlo za napravo nekoliko višjega cenovnega razreda. HTC naj bi namreč pripravljal svojim telefonom podobno konstrukcijo s čim manj režami ter s kovinskim ohišjem. Novo tablico sicer pričakujemo že skoraj eno leto, saj lani jeseni, ko smo dobili Nexus 5 (zamenjavo za Nexus 4), nismo dobili naslednika Samsungovega Nexus 10. Že takrat se je napovedovalo, da bo zanj poskrbel Samsung, nato smo dobili govorice, da bo 10-palčno tablico pripravil kar Asus, še pred Google I/O pa so se pojavile napovedi, da bomo videli ~9-palčnega HTC-jevega Nexusa. Takrat se...

21 komentarjev

Bo nov Nexus 10 Asusov?

Dodatni dokazi, da bo Asus izdeloval še drugo Googlovo tablico

vir: Android Central
Android Central - Pred začetkom poletja so bile glasne govorice, da Samsung potrebuje le še zeleno luč, da začne s proizvodnjo nove generacije 10-palčne tablice iz programa Nexus. Prvi Nexus 10 je prav tako Samsungovo delo in je prva 10-palčna tablica, ki ima ločljivost kar 2560 x 1600 pik ter je tudi ena izmed prvih naprav, v kateri teče procesor z jedri ARM A15. Naslednik naj bi po tistih govoricah par jeder v procesorju nadgradil s četverico (če ne kar s procesorjem, osnovanim na arhitekturi big.LITTLE, torej s štirimi jedri A15 in štirimi A7), zaslon pa morda povečal na 11 palcev. A tekom poletja, ko Sasmung še vedno ni pokazal svojega novinca, smo dobili napovedi, da bo tudi za večjo tablico po novem odgovoren Asus.

Asus je namreč zelo uspešno izdelal...

1 komentar

Google pripravlja Android predstavitev

Nova generacija naprav Nexus 7

vir: The Verge
The Verge - Večina tistih, ki spremlja svet Androida, je že na konferenci I/O pričakovala, da bo Google predstavil Android 4.3, kot splavitveno napravo pa bi obenem predstavili novo generacijo Nexus 7.

Zgodovina je jasna, saj je bil Nexus One predstavljen skupaj z Androidom 2.1, Nexus S z 2.3, Galaxy Nexus s 4.0, lanskoletni Nexus 7 s 4.1 ter Nexus 4 in 10 skupaj z Androidom 4.2. Poleg očitnega trenda je bila razlog za takšna pričakovanja tudi obilica govoric. O lastnostih nove generacije naprave Nexus 7 se namreč govori že od aprila (podobna cena, podobno prostorni modeli in podobna velikost predhodniku, a zaslon s 1920×1200 pikami, Qualcommov Snapdragon 600 namesto Tegre 3, vsaj 2 GB pomnilnika ...), kakor tudi o Androidu 4.3. Obenem je bila konference polna neuradnih...

44 komentarjev

Galaxy S4 v Evropi večinoma brez osemjedrnika

Samsung je podlegel noriji nad LTE-jem

vir: Android Central
Android Central - Na predstavitvi Samsungovega novega paradnega konja v svetu mobilnih telefonov, Galaxy S4, je bila nedvomno ena izmed najbolj osupljivih lastnosti uporab kar 8-jedrnega centralnega procesorja. Sistemski čip hišne zasnove, Samsungov Exynos, namreč uporablja štiri jedra na arhitekturi ARM A15, ko je potrebno zagotoviti veliko moči, ne glede na porabo energije, a uporablja do štiri jedra na arhitekturi ARM A7, ko je potrebno varčevati z baterijo - gre za tehnologijo big.LITTLE, ki ga je pripravil kar sam ARM. Načeloma so sicer vsak trenutek lahko aktivna le štiri jedra, ne pa vseh osem hkrati.

Na predstavitvi je bilo jasno povedano tudi, da bodo nekatere različice na voljo s...

61 komentarjev

MWC - Huawei Ascend P2 nosi Huaweijevo srce

vir: AnandTech
AnandTech - Huawei je v naših krajih nekoliko manj poznan, če že, pa predvsem po cenovno ugodnih mobilnih telefonih (podobno kot ZTE). Sicer je Huawei eden izmed najpomembnejših dobaviteljev opreme za bazne postaje ter nasploh brezžične mrežne opreme (3G modemi), a veliko dajo tudi na razvoj mobilnih telefonov. Proizvajajo modele za vse cenovne range, vrh ponudbe pa je bil do sedaj njihov slabo leto nazaj predstavljen Ascend P1. Po specifikacijah ni prinesel nič pretresljivega, saj je šlo za mobilnik z dvojedrnim TI-jevim OMAP procesorjem, zaslon je bil 4,3-palčni AMOLED z ločljivostjo 960 x 540 pik.

Na Mobile World Congressu so še pred uradnim odprtjem vrat predstavili naslednika, Ascend P2. Ta je na zunaj že bolj podoben najbolj...

6 komentarjev

Ubuntu na mobitelih kmalu na voljo razvijalcem

Ubuntu na Galaxy Nexusih

vir: TechCrunch
TechCrunch - V začetku januarja so pri Canonicalu objavili, da nameravajo pripraviti mobilno različico svoje Linux distribucije Ubuntu. Prvi mobilni telefoni z Ubuntujem so napovedani za konec letošnjega leta oz. za začetek prihodnjega leta. Ker pa je danes vsaka uspešna mobilna platforma odvisna od aplikacij zanjo (ter ker je svet poln radovednih hekerjev, ki preizkusijo še tako nestabilne različice programske opreme), bo Canonical prve testne različice mobilne distribucije ponudil na voljo nekoliko prej. Natančneje že prihodnji teden, 21. februarja. Namestiti jih bo mogoče na Samsungov Galaxy Nexus (ki je bil uporabljen kot demonstratorska naprava pred enim mesecem) ter nekoliko bolj svež LG-jev Nexus 4.

Testne različice bodo predstavljene v sklopu Mobile World...

10 komentarjev

Nexus 4 ima 'delujoč' LTE

Nexus 4 skriva omejeno podporo za LTE

vir: Android Central
Android Central - Nexus 4 je ob predstavitvi žel pohvale z vseh strani, tako za novo različico operacijskega sistema z novimi podrobnostmi, ki jih prinaša Android 4.2, za industrijski dizajn (steklo na sprednji in zadnji strani, disko efekt pod zadnjim steklom, mat gumirana plastika ob robu, ki izboljšuje oprijem) kot za zmogljivost procesorja, grafičnega čipa in pomnilnika. Večina ocenjevalcev se je obregnila predvsem v kapaciteto pomnilnika, ki obsega le 8 oz. 16 GB (uporabnikom je ob prvem zagonu na voljo ~3 GB manj, kolikor zavzame operacijski sistem in nekatere aplikacije), praktično vsi ocenjevalci iz ZDA pa so potarnali, da ne podpira povezljivosti z omrežji LTE.

V Evropi to niti ni pretiran problem, saj je razširjenost LTE-ja za razliko od ZDA izredno majhna, kar tudi...

14 komentarjev

Googlov novi telefon razprodan v minutah po odprtju trgovin

Google Nexus 4

Slo-Tech - Včeraj, 13. novembra je Google v svoji spletni trgovni Google Play v izbranih državah začel s prodajo svojega najnovejšega telefona Google Nexus 4. Po poročanjih je v Avstraliji 16GB različica pošla v vsega 22 minutah, 8GB različica pa je bila na voljo skoraj dve uri. V Veliki Britaniji in ZDA je zaloga pošla še hitreje, saj je že nekaj minut po začetku prodaje po Twitterju zakrožila novica, da telefona ni več na zalogi. Navala kupcev niso zdržali niti strežniki spletnega velikana, saj je mnoge kupce na spletni strani pričakalo obvestilo o napaki.

Hkrati z Nexusom 4 se je začela tudi prodaja Googlove 10 plačne tablice Google Nexus 10. Zaloga le-te je v spletni trgovini zdržala več ur za 32GB izvedenko, 16GB pa naj bi v nekaterih...

96 komentarjev

Predstavljena trojica novih Nexusov

Paket novosti

vir: Android Central
Android Central - Kot smo povedali že včeraj je Google za danes napovedano prireditev odpovedal zaradi nevarnosti, ki jo povzroča orkan Sandy. Sprva so sicer dejali, da še ne vedo točno, kako bodo odpoved rešili, kot kaže pa so se zanesli kar na internet, saj so novosti objavili na uradnem blogu Androida. Na kratko, potrdili so vse glavne novosti, ki smo jih že napovedali, torej 32 GB WiFi in 3G različici Nexus 7, mobilni telefon LG Nexus 4 ter Samsungovo 10-palčno tablico Nexus 10.

Nexus 4 je bil iz včerajšnjih napovedi ocenjen z nekoliko previsoko ceno in s premalo pomnilnika. Na voljo bosta namreč dve različici, 8 in 16-gigabajtna, medtem ko so ostale...

33 komentarjev

Googlova prireditev začasno odpovedana, malha novosti poka po šivih

Takšen naj bi bil Nexus 4

vir: The Verge
The Verge - Začnimo s slabo novico, Googlova prireditev, načrtovana za prihajajoči ponedeljek, je začasno odpovedana. Razlog se skriva v orkanu z imenom Sandy, ki velike preglavice že povzroča po Karibih, vključno s smrtnimi žrtvami. Vzhodno obalo ZDA naj bi dosegel v nedeljo zvečer oz. v ponedeljek zjutraj, torej le nekaj ur pred začetkom prireditve (začela naj bi se ob desetih dopoldne). Odpoved seveda ni dokončna, a še nimajo trdni načrtov, kako bodo nadomestili odpoved. Opcij je seveda več, zgolj prestavitev na kasnejši datum oz. prestavitev na kasnejši datum in novo lokacijo. Vsakršne novosti bomo nedvomno sporočili.

Najbolj zanimivo pri prireditvi je, da bo Googlu očitno...

71 komentarjev

Google napoveduje novost z Androidom

vir: The Verge
The Verge - Le dva dneva je trajalo od Applove najave njihove prireditve, da je svojo najavil še Google. Njihova z Androidom povezana prireditev bo potekala 29. oktobra (na isti dan, kot uradna splavitev Windows 8) v New Yorku ob 10. uri po lokalnem času (ob 16. uri po slovenskem času, kar bo naredilo spremljanje prireditve v živo enostavno). Povabilo so opremili z grafiko, ki spominja na izgled storitve Google Now, ter mu dodalo...

14 komentarjev

Apple klecnil pod navalom prednaročil

Takšen prizor so pričakali iPhone 4 željni kupci v ZDA

vir: engadget
engadget - Z včerajšnjim dnem so pri Applu omogočili prednaročila za iPhone 4, kar so storili z običajno nadgradnjo trgovine, v kateri so dodali tudi včeraj omenjeni prenovljeni Mac Mini. A prednaročila za iPhone 4 so očitno nadvse zaželeno blago, saj je bodočim kupcem uspelo celo sesuti AT&T-jeve strežnike. Do slednjih dostopa tudi Applova lastna trgovina, seveda dokler kupite mobilni telefon z vezavo.

Prednaročila so se začela tudi pri angleškem operaterju O2, a bolj pomembno dejstvo za nas Slovence je, da so v Veliki Britaniji in Franciji za prednaročilo na voljo odklenjeni iPhoni brez vezave. Slednji bodo stali 500 funtov v primeru modela s 16 GB internega pomnilnika oz. 600 funtov z dvakrat toliko pomnilnika, ne glede na barvo...

103 komentarji

S poceni SSD-ji tudi Super Talent

Super Talent Value

Slo-Tech - SSD-ji se nezadržno cenijo in tako postajajo vedno bližji povprečnim uporabnikom. Zdaj bo izbiro nekoliko razširil še Super Talent, v svetu pomnilnika dokaj znan igralec. Njihova Value linija pogonov bo uporabljala MLC tip pomnilnika Flash ter bo sprva obsegala 4 različne kapacitete - 8, 16, 32 ter 64 GB.

Prva modela sta s svojo majhno kapaciteto skorajda neuporabna (razen kot npr. osnova za manj obsežno distribucijo Linuxa v domačem strežniku), saj 32-biten Windows 7 potrebuje vsaj 16 GB prostora za namestitev. Vseeno bo cena 8-gigabajtnega primerka relativno ugodna, okrog le 50 €. Nizka cena je poleg nizke kapacitete dosežena tudi z nizko hitrostjo, saj bosta tako 8 kot 16-gigabajtni...

14 komentarjev

Bo iPad zamudil?

Steve Jobs z iPadom

vir: CNet
CNet - Peter Misek, analitik, zaposlen pri družbi Cannard Research, meni, da bo iPad zamudil svoj prvotni izid, sprva načrtovan za konec tega marca. Težava naj bi se po njegovih besedah skrivala v dobavitelju oz. izdelovalcu, Foxconn, ki bo uspel do izida pripraviti le 300.000 primerkov, namesto sprva načrtovanih milijon. Po Misekovih besedah naj bi se pri Applu tako soočali z izbiro med dvema scenarijema, zakasniti dobavljivost za celoten svet oz. iPad po...

85 komentarjev