»

V Nemčiji 3500 novih ovadb

golem.de - IFPI - International Federation of Phonogram and Videogram Producers (Mednarodno združenje fono in videogramskih založnikov) je ponovno udarilo. S pomočjo specialnega programa, ki je deloval v zaledju Oslovskega spletnega izmenjalnika, so identificirali novih 3500 kršiteljev avtorskih pravic. Pri 130-tih so že opravili hišno preiskavo, zoper ostale bodo podali kazenske ovadbe. To je do sedaj največja tovrstna akcija tožilstva v Nemčiji.

40 komentarjev

Novih 2.000 piratskih ovadb

Reuters - IFPI - International Federation of Phonogram and Videogram Producers - Mednarodno združenje fono in videogramskih založnikov je v 10 državah hkrati podalo skupaj 2.000 ovadb zoper posamezne uporabnike, ki so si ilegalno izmenjavali glasbo in filme preko interneta s pomočjo P2P programja.

Poleg tožbe, posledične kazni, ki v povprečju znaša 630K SIT, je v Franciji tovrstne prekrškarje takoj dočakal še izklop iz interneta. Enako v bodoče čaka Danske prekrškarje. V Italiji so zasegli še 70 računalnikov, ki so v večini primerov služili, kot strežniki. Tokratna akcija je potekala še v Avstriji, Finski, Nemčiji, Hong Kong-u, Islandiji, Portugalski, Švedski in Švici. Izven ZDA so tako skupaj podali že 5.500 ovadb v 18 državah po svetu.

Medtem sta dva bolj klasična pirata priznala krivdo na Kalifornijskem sodišču. Oba sta dobila po 5 let zapora. Tretjega v združbi, ki še ni priznal krivde, čaka sojenje naslednji mesec.

Hkrati je danes šel on-line tudi založnik knjig Bloomsbury.

Glede...

120 komentarjev

lunijeva zadnja novica...

Jaz - No folkeci, pa smo tam... Kot ste verjetno opazili, sem zadnje čase na Slo-Techu bil zelo malo aktiven in je mojih novic, člankov/testov ter celo postov v Forumu bilo le za vzorec. Kaj naj rečem, po skoraj dveh letih vodenja in administriranja Slo-Techa enostavno ne najdem več toliko zagnanosti in entuziazma, kolikor bi bilo potrebno za nadaljnje uspešno delo. Vsi vemo, da zadnje čase Slo-Tech stagnira, da se ne dogaja veliko novega in krivdo za to v celoti prevzemam na svoja pleča. Upam, da se bo z mojim odhodom to spremenilo ter da bo novo vodstvo tej strani in skupnosti vrnilo tisti občutek stalnega dogajanja in zanosa, ki sta ga imela prej.
Kakorkoli že, še zadnjič bi se vsem vam rad zahvalil za eno izmed najlepših izkušenj v mojem življenju. Ko sem snoval začetke Slo-Techa si nikoli nisem mogel predstavljati, da bo iz vsega skupaj zraslo to, kar je, in zahvaliti se imam prav vam bralcem. Tekom svojega dela sem spoznal ogromno dobrih prijateljev in brez skrbi, nikogar ne bom...

49 komentarjev

Hišni reaktor

Slo-Tech - Kakor sem rekel; razpis za Pisuna je zelo ploden. To novico nam je poslal Jan Jakin.

Japonci ( kdo pa drugi ), so razvili novo vrsto jederskega reaktorja, ki meri 6 metrov v višino in 2 metra v širino in gre ravno v klet. Proizvede 200 kilowatov električe energije, ravno dovolj za en fino navit pc, TV, videorekorder in hladilnik. Na kratko vse kar rabi povprečen računalniški navdušenec. Poglejte tu.

4 komentarji

Spet ena cvetka z audio CD-ji

Slo-Tech - To novico nam je poslal naš "Music CD mojster" Tomi:

Sicer opažam, da zadnje čase Slo-tech zalagam samo z novicami o glasbenih CD-jih, ampak kaj, ko si pa očitno vsak, ki ima preveč časa, izmisli nekaj, s čimer bi zagrenil življenje ljudem ( in posledično naredil delo hekerjem ). Tokrat so se nad glasbo spravili pri IPFI (International Federation of the Phonographic Industry), kjer so ugotovili, da lahko na CD zapečejo kodo, ki prepreči branje dolžine skladbe v računalniški komponenti, ne pa tudi na hi-fiju. V primeru, da to želite (hja, kdo pa ne), naj bi poklicali za kodo. Neumno. Seveda se že ponujajo rešitve za ta "oreh". Več o tem tukaj

4 komentarji

Še enkrat o Napsterju...

CNet - Glasbeni industriji že dolgo časa gre v nos, da si lahko uporabniki s pomocjo Napsterja&Co programov brezplačno izmenjavajo glasbene datoteke preko interneta. Kar je nelegalno. Kar pa večino uporabnikov Napsterja&Co programov sploh ne moti.
Glasbena industrija pa zdaj razvija programje, s katerim bo lahko avtomatično odkrivala ljudi (uporabnike), ki si nelegalno (beri: brezplačno) izmenjavajo glasbene datoteke preko interneta. IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) upa, da bo s tem programjem lahko zaustavila poseganje v intelektualno lastnino, ali po domače povedano, da bo s tem zaustavila odtekanje dobička.
In kako to deluje? Zaenkrat se obesijo na tiste uporabnike, ki dajejo drugim na voljo za dol-vleko veliko količino glasbenih datotek, se pravi na "velike ribe". Najprej jim pošljejo kakšno sporočilce, naj nehajo s tem početjem, nato pa še eno pismo, nato pa povabilo na sodišče.

Hm, časi brezplačne dol-vleke mp3-jev bodo očitno kmalu mimo...

Več o tem pa...

1 komentar