»

Tajvanski minister okregan zaradi podpore Appla

Ministrov poziv k trošenju.

vir: The Verge
The Verge - Tajvanski minister za informacijsko družbo, Hu Yu-wei je bil nedavno okregan zaradi izražanja podpore tujemu podjetju, namesto da bi bil podprl nacionalnega šampiona. Na svojem facebook profilu je namreč pozval ljudi, da naj "pomagajo ekonomiji s povečanjem svoje potrošnje", ter dal za zgled sebe - z nakupom sveže Applove igračke (na sliki).

Tovrstni medklici v teh težkih časih niti niso tako redki. Yu-weiju je bilo sicer kar hitro žal, saj so se nad njega družno spravili tako domači mediji kot kolegi iz vlade (ter seveda lokalna twittosfera), ki so vsi izpostavili težavni položaj domačega proizvajalca HTC, ter zato še toliko večjo nujo, da ga lokalni veljaki podprejo. Kot je slikovito dodal en časopis, bi bilo skrajno...

9 komentarjev

Via toži Apple

The Wall Street Journal - Tajvansko podjetje Via je včeraj vložilo tožbo zoper Apple, v kateri mu očitajo kršenje treh patentov. Poleg tega so vložili tudi pritožbi pri ameriški Komisiji za mednarodno trgovino (US ITC).

Kot so zapisali v izjavi za javnost, ima Via v lasti 5000 patentov, do katerih so prišli z vlaganji v raziskave in razvoj (ter seveda tudi z nakupi). Odkrili so, da Applovi izdelki iPhone, iPad, iPod in TV kršijo patent, ki pokriva nalaganje dveh operandov (double operand load), in patenta za zbirko ukazov za dvosmerno pretvorbo in prenos celoštevilskih podatkov in tistih s plavajočo vejico. Gre za precej osnovne patente, kakršnih ima Via cel kup in s katerimi je bila prisilila Intel v licenciranje arhitekture x86,...

16 komentarjev

HTC-jevo prvo letošnje četrtletje je bilo rekordno

Android je Motorolo vrnil med žive, HTC pa postavil na zemljevid splošne javnosti

vir: Bloomberg
Bloomberg - Tajvanski HTC je še eno četrtletje zaključil rekordno. Tokrat je šlo za prvo četrtletje v letošnjem letu, v katerem se je v primerjavi z enakim obdobjem v letu poprej zaslužek skorajda potrojil, saj je znašal 14,8 milijarde tajvanskih dolarjev oz. 513 milijonov ameriških dolarjev. Analitiki so za to obdobje napovedovali zaslužke v višini 12,8 milijarde tajvanskih dolarjev, v prvem četrtletju leta 2010 pa so zaslužili vsega 5 milijard tajvanskih dolarjev. Skupaj z zaslužki so bili odlični tudi prihodki, ki so tokrat znašali 104,2 milijarde tajvanskih dolarjev, s čimer so pri HTC-ju za 10 milijard presegli lastne napovedi (pričakovali so okroglih 94 milijard), za milijardo manj pa so presegli napovedi Bloombergovih analitikov...

0 komentarjev

HTC toži Apple

CNet - Spomnimo, da je Apple marca vložil tožbo zoper tajvansko podjetje HTC, trdeč, da kršijo 20 Applovih patentov, ki se nanašajo na uporabniški vmesnik, arhitekturo in strojno opremo v iPhonu. Trn v peti so bili androidni telefoni, ki predstavljajo konkurenco iPhonu. Apple je poleg tožbe vložil tudi pritožbo pri ameriški Mednarodni trgovinski komisiji (ITC), ki lahko prepovedo prodajo izdelko v ZDA. Včeraj je HTC vrnil udarec s protitožbo.

Apple obtožujejo kršitve petih patentov, ki se navezujejo na mobilno telefonijo, niso pa navedli, katerih točno. Prav tako od ITC zahtevajo prepoved prodaje Applovih iPada, iPoda in iPhona. Jason Mackenzie, podpredsednik HTC-jevega severnoameriškega oddelka, je dejal, da HTC verjame v pošteno konkurenco in inovacije, zato zaradi zaščite svoje intelektualne lastnine nimajo druge izbire, kot da tožijo Apple. Za tem leporečjem se skriva enostavna logika, da morajo na Applovo tožbo odgovoriti z enakimi sredstvi. Kaj bodo odločili sodni mlini, bomo videli.

15 komentarjev

Tudi ECS (pisano) s KT400

t - break - Tudi tajvansko podjetje ECS, ki se ukvarja z izdelavo matičnih plošč, je izdalo svojo matično ploščo, ki temelji na KT400 naboru, tajvanskega podjetja VIA - nova Elitka se imenuje L7VTA. Na spletni strani T-Break pa so se potrudili in spisali še vroč test te ECSjeve umetnine.
Vam je všeč barva? Vašim otrokom ali mlajšim bratom oziroma sestram bo sigurno! --alien-w

0 komentarjev