»

Telekom Slovenije bo T-2 v poravnavi plačal več kot 30 milijonov evrov

vir: Finance
Slo-Tech - Telekom Slovenije in T-2 sta se poravnavala v tožbi, ki jo je zoper Telekom Slovenije zaradi domnevne zlorabe prevladujočega tržnega položaja med letoma 2004 in 2015 vložil T-2. Po podatkih, ki jih je družba objavila na Seonetu, je poravnava vredna 130 milijonov evrov, kolikor je T-2 tudi zahteval. Poleg tega sta Telekom Slovenije in T-2 uredila vsa medsebojna razmerja, torej tako konkretni tožbeni zahtevek kot vse ostale terjatve in zahtevke med podjetjema. Podrobnosti poravnave so poslovna skrivnost.

Po neuradnih informacijah, ki so jih pridobile Finance, se s tem poravnavajo obveznosti in škoda zaradi Telekomovega omejevanja konkurence, kar je v odločbi ugotovila tudi Agencija za...

55 komentarjev

Telekom izgubil proti Tušmobilu

Slo-Tech - Telekom Slovenija je na Seonetu sporočil, da so prejeli sodbo v tožbi Tušmobila zaradi omejevanja konkurence pri vzpostavitvi xDSL in omejevanju dostopa do DSLAM-a. Tušmobil je terjal 28,1 milijonov evrov, sodišče pa je razsodilo, da mora Telekom v 15 dneh plačati 1,7 milijona evrov in z zakonitimi zamudnimi obresti. Zahtevek za preostanek, torej 26,4 milijona evrov, je sodišče zavrnilo.

Telekom je dejal, da bodo sodbo preučili in se nato odločili o nadaljnjih ukrepih. Spomnimo, da je Tušmobil po novem v lasti Telemacha, sama pogodba o prevzemu pa je zelo zanimiva. Nominalno bo cena znašala okrog 110 milijonov evrov, a se bo zmanjšala za Tušmobilove dolgove in morebitne kasneje odkrite nepravilnosti. V celoti bo poplačana do leta 2018,...

13 komentarjev

Telekom Slovenije in Simobil prekinila sovražnosti

Slo-Tech - Telekom Slovenije in Simobil sta sklenila dogovor, s katerim sta uredila odprta medsebojna razmerja in postavila temelje za prihodnje sodelovanje, hkrati pa sta s tem prekinila tožbe zoper drug drugega, so sporočili na oglasni deski ljubljanske borze. Podrobnosti sporazuma podjetji sicer ne komentirata. V Telekomu so dejali le, da gre "pomemben korak k zmanjšanju tveganj iz naslova tožbenih zahtevkov, s čimer se dodatno krepi vrednost družbe za lastnike.

Finance poročajo
, da naj bi šlo za poravnavo v tožbi zoper Telekom zaradi paketa Itak Džabest. Simobil je od Telekoma zaradi domnevne zlorabe monopolnega položaja zahteval 286 milijonov evrov. Simobil je trdil, da mu je Telekom povzročil več sto milijonov evrov škode, ker so paket Itak Džabest ponujali po dampinških cenah. Gre za obdobje...

16 komentarjev

Telekom Slovenije pravnomočno zmagal proti T-2

vir: Finance
Finance - Višje sodišče v Ljubljani je danes potrdilo sodbo okrožnega sodišča, ki je zavrnilo odškodninski zahtevek T-2 proti Telekomu v višini 130 milijonov evrov. S tem se je dokončno razpletla več kot šest let trajajoča zgodba.

T-2 je namreč januarja 2007 vložil tožbo zoper Telekom Slovenije zaradi očitane zlorabe prevladujočega položaja na trgu. Očitali so mu privilegirano obravnavno SiOL-a, ki je bil tedaj Telekomovo hčerinsko podjetje, sedaj pa je spet priključen Telekomu. Telekom Slovenije naj bi bil tedaj oviral konkurenco pri trženju paketov VDSL, saj da so jim nagajali v tehničnih podrobnostih.

Januarja letos je okrožno sodišče v Ljubljani razsodilo, da ni dokazov, da bi bil Telekom...

64 komentarjev

T-2 izgubil 130-milijonski odškodninski zahtevek zoper Telekom

vir: Finance
Finance - Mariborski telekomunikacijski ponudnik T-2 je danes utrpel velik poraz v tožbi zoper Telekom Slovenije, v kateri je zahteval 130 milijonov evrov odškodnine zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja na trgu. T-2 je tožbo vložil že leta 2007, ker naj bi bil Telekom s tehničnimi preprekami oviral T-2, da ta ni mogel uporabnikom ponujati razvezanega dostopa do interneta prek VDSL. Proces se je vlekel do danes, vmes smo videli več zamenjav sodnikov, tako da se je končno začel šele septembra lani. Sedaj pa je ljubljansko okrožno sodišče zaključilo obravnavo, ker T-2 ni predložil dokazov, ki bi potrjevali višino zahtevane odškodnine.

T-2 je že napovedal, da se bo na odločitev pritožil....

59 komentarjev

Pri ljubljanskem brezžičnem omrežju se zatika

Finance - Maja smo pisali, da bo Ljubljana kaj kmalu dobila brezžično internetno omrežje, ki naj bi do konca leta 2013 pokrilo več kot 80 odstotkov vseh naseljenih površin znotraj ljubljanskega avtocestnega obroča. Prve dostopne točke pa so obljubljali že za letos, saj naj bi do konca leta pokrili 90 odstotkov površin v centru Ljubljane. To se ne bo zgodilo. Projekt, v katerem sodelujejo Mestna občina Ljubljana (MOL), Telekom Slovenije in Nil, je začasno ustavljen.

Kot pišejo Finance, je Telekom Slovenije začasno prekinil vsa dela. Sprememba se je zgodilo ustoličenje Rudolfa Skobeta, ki je s septembrom postal predsednik uprave Telekoma Slovenije, in ta je projekt ustavil. Skobe je povedal, da se trenutno s partnerjema pogajajo o...

81 komentarjev

Pet let stara tožba T-2 proti Telekomu dočakala prvi narok

vir: Finance
Finance - Po več kot petih letih se je danes na ljubljanskem sodišču nadaljeval sodni proces v tožbi, ki jo je telekomunikacijski operater T-2 januarja 2007 vložil zoper Telekom Slovenije zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja na trgu. T-2 je tedaj od Telekoma terjal plačilo 130 milijonov evrov odškodnine, ker naj bi ta privilegiral SiOL, tedaj svoje hčerinsko podjetje, danes pa del skupine Telekom Slovenije. T-2 sedaj skupaj z zamudnimi obrestmi od Telekoma terja 204 milijone evrov.

V teh letih so se nad primerom zamenjali štirje sodniki, danes pa je bil v Ljubljani vendarle prvi narok. Zgodilo se ni nič, pišejo Finance, saj vse skupaj ni prišlo niti do glavne obravnave. Tako Telekom...

60 komentarjev

Prisilna poravnava T-2 pravnomočna, Simobil med snubci

vir: Delo
Finance - Ljubljansko višje sodišče je zavrnilo pritožbo Telekoma Slovenija, s katero je ta poizkušal preprečiti prisilno poravnavo mariborskega telekomunikacijskega podjetja T-2, ki so jo lani podprle tri četrtine upnikov. S tem je prisilna poravnava postala pravnomočna. Upniški odbor sestavljajo Gratel, Telekom Slovenije, Lokainvest, Mobitel, Nokia Siemens (Finska), Smart com in AB SAT (Francija), SAZAS in Republika Slovenija in do T-2 izkazuje za 185 milijonov evrov terjatev. Ta se je obvezal, da bo v naslednjih devetih letih poplačal 44 odstotkov terjatev, preostale pa mu bodo odpisane.

Direktor T-2 Uroš Rožič je povedal, da so takšno odločitev sodišča pričakovali, saj so upniki v večini soglašali s prisilno poravnavo....

68 komentarjev

T-2 ne gre v stečaj, potrjena prisilna poravnava

vir: Delo
RTV Slovenija - Telekomunikacijsko podjetje T-2 vendarle ne gre v stečaj, je včeraj razsodilo mariborsko sodišče, ko je zavrnilo zahtevo Telekoma Slovenije, ki je sicer največji upnik mariborskega podjetja.

Uradno se je saga podjetja T-2 začela konec preteklega leta, ko je bilo podjetje zaradi plačilne nesposobnosti prisiljeno na mariborsko sodišče vložiti zahtevo za začetek postopka prisilne poravnave. S tem so se želeli izogniti stečajnemu postopku, ki ga je Telekom Slovenije kot tretji upnik zahteval septembra 2010. Še leto pred tem sta sicer manj resna predloga za začetek stečajnega postopka vložila Smartcom in kasneje še Lokainvest. Prisilna poravnava se je na mariborskem sodišču začela januarja letos, Telekom Slovenije pa je...

83 komentarjev

Potrjena prisilna poravnava T-2

vir: Delo
Finance - Upniški odbor, ki so ga sestavljali Gratel, Telekom Slovenije, Lokainvest, Mobitel, Nokia Siemens (Finska), Smart com in AB SAT (Francija), SAZAS in Republika Slovenija, je izglasoval prisilno poravnavo podjetja T-2. Zanjo je po neuradnih podatkih glasovalo več kot 60 odstotkov upnikov, tako da bo sprejeta. Uradne rezultate pričakujemo 13. avgusta, ko se izteče glasovalni rok, a je rezultat znan že po doslej prejetih glasovih.

Telekom Slovenija je največji upnik, ki predlogu nasprotuje. Zato so aprila na mariborsko sodišče vložili ugovor proti vodenju postopka prisilne poravnave in zahtevali začetek stečajnega postopka. Prisilna poravnava bo uradno potrjena pred odločitvijo sodišča. Težko je napovedati, kako se bo...

75 komentarjev

Začela se je prisilna poravnava T-2

vir: Delo
Finance - Danes se je na Okrožnem sodišču v Mariboru začel postopek prisilne poravnave nad podjetjem T-2, ki je konec decembra vložilo predlog za njen začetek in ga zaradi pomanjkljivosti ta četrtek dopolnilo. Upravitelj podjetja bo v tem času stečajna upraviteljica Milena Sisinger. T-2 ima dva tedna časa, da založi predujem za stroške postopka v višini 33 tisoč evrov, sicer bo razpisan stečajni postopek, upniki pa imajo mesec dni časa, da prijavo svoje terjatve do podjetja. Člani upniškega odbora so Gratel, Telekom Slovenije, Lokainvest, Mobitel, Nokia Siemens (Finska), Smart com in AB SAT (Francija), SAZAS in Republika Slovenija.

Prva ponudba podjetja T-2 predvideva v osmih letih približno tretjinsko poplačilo terjatev, ki...

49 komentarjev

T-2 vložil predlog za začetek prisilne poravnave

vir: Dnevnik
Dnevnik - Finance poročajo, da je mariborska družba T-2 na Okrožno sodišče v Mariboru vložila predlog za začetek postopka prisilne poravnave. Kot so danes povedali v podjetju T-2, so se za to potezo odločili zavoljo "sanacije dolgov iz preteklosti, ki zagotavlja uspešno sanacijo družbe in je kot tak v interesu tako družbe kot tudi njenih upnikov in lastnikov".

Mariborsko sodišče bo 3. januarja odločalo o predlogu za začetek stečajnega postopka nad T-2, kar je septembra zahteval Telekom. Da bi se izognil stečaju, mora T-2 do tedaj začeti postopke za povečanje kapitala družbe oziroma drugače odpraviti razloge za začetek stečaja. Prisilna poravnava je ena izmed poti.

V T-2 poudarjajo, da prisilna poravnava ne bo nikakor vplivala na naročnike in poslovanje z njimi. "Hkrati pa bo ob uspešno...

88 komentarjev