»

Phantom of the Florida is there...

The Register - Mnjah, dragi moji, menda se nam bliža izid še ene konzole.

Šlo bo za že skoraj tipično zadeganje PC-ju podobnih komponent v lično konzolastično škatljico, ki bo po besedah avtorjev vsebovala najhitrejši procesor, največjo izbiro iger na trgu, napredni igre doljemajoči sistem na zahtevo; ne, ni govora o pol milijona vredni modifikaciji PS2-Xbox-GameCube-PC-All-In-One, ampak o konzoli podjetja Infinium Labs, ki bo igričarstvu obelodanjena marca, na police poslana pa novembra.

Igričarjem? Očitno -- o naprednih zmožnostih, torej običajnih pcjevsko-tajniških opravilih, ni ne duha ne sluha.

Če nadaljujem v naslovu pričeto parafrazo Webbrovega musicala: "... inside their mind."

Dodatek: obiščite spletno stran, (mimogrede si oglejte še naslov, na katerega je usmerjena domena) kliknite "play" na animaciji ter...

7 komentarjev

Najbolj downloadana ženska

The Register - Ljudje ne vedo več, kakšna tekmovanja bi še organizirali, zato so se lotili tekmovanja, kjer udeleženke tekmovanja tekmujejo, kolikokrat bo kakšna bolj downloadana od druge. Novico o tem tekmovanju sem prvič slišal na radiu in se odločil, da si tekmovanje malce pobliže ogledam. Trenutno vodi Danni Ashe, ki si je popularnost pridobila s svojimi pogrošnimi filmi in igro Boob Raider, o kateri še vedno ni ne duha ne sluha (v tej igri naj bil igralci videli Laro tako, kot si jo želijo). Če si želite izvedeti, koliko druge udeleženke zaostajajo za Danni, potem kliknite sem. Seveda pa Danni ni edina med najbolj priljubljeni, saj ji tesno sledijo tudi druge.

1 komentar

Mobilni Duroni

X-Bit Labs - Danes se je na AMD-jevem ceniku pojavil mobilni Duron s frekvenco 800MHz. Cena enega na 1000 kosov je $134. Ob tem se je pocenili mobilni Duron s frekvenco 700MHz. Cena 700MHz Duron-a je namreč s $123 padla na $96. Cena 600Mhz Durona pa je ostala nespremenjena; to je $75. Edina razlika med normalnimi Duroni in mobilnimi je napetost, pri kateri procesor deluje. Pri mobilnih je ta napetost nižja, zato je tudi poraba energije manjša.
Zanimivo pa je, da mobilni Duron 800Mhz še ni doživel uradne premiere. Kakor sem že povedal, je bil objavljen le na ceniku. O uradni predstavitvi novega člana AMD-jeve mobilne družine še ni ne duha ne sluha.

2 komentarja

Detonator-ji 12.00

The-Ctrl-Alt-Del - Izšla je nova verzija Detonatorjev za Windows 9x/ME operacijske sisteme. Verzija 12.00 se nadgradi iz verzije 11.01. Prvi vtisi so mešani. Nekaterim ljudem, ki so novo verzijo naložili, se jim je rezultat poslabšal, drugim izboljšal. Vsi se strinjajo, da se je za malo izboljšala kakovost slike. Vsi, ki so driver-je preizkusili, ugotavljajo, da so zelo stabilni. Seveda je tudi ta verzija Detonatorjev (kot vse druge v zadnjem času) neuradna. Torej jo nalagate in uporabljate na lastno odgovornost! Še vedno pa ni ne duha ne sluha o driver-jih, ki bi podpirali vse funkcije Nvidia GeForce3 čipa. Kot veste, je to uradni razlog, zakaj Nvidia ne spusti kartic z GeForce3 čipom v obtok. Če želite zvedeti vtise o uporabi novih Detonatorjev, poglejte sem. Naložite pa si jih lahko tukaj.

8 komentarjev

Kyro II

Media Xplosion - Kyro je na grafični trg vnesel nekaj prepotrebne svežine, toda kljub temu čip ni posebej uspel, verjetno predvsem zato, ker nikoli ni postal širše dobavljiv. Večina velikih podjetij z dobrimi prodajnimi kanali pač uporablja Nvidiine čipe... Kakorkoli, STM (ki je, mimogrede, eden izmed največjih proizvajalcev polprevodnikov na svetu) že pripravlja naslednika s presenetljivim imenom Kyro II. Čip bo izdelan v 0.18 mikronski tehnologiji, imel bo 4 renderirne cevovode, T&L enoto (s sposobnostjo predelave in senčenja kakšnih 20-25 milijonov trikotinokov) ter bo podpiral do 128MB DDR SDRAMa. Da ne gre za kakšno potegavščino kaže tudi dejstvo, da novi gonilniki za Kyro kartice že vključujejo podporo za Kyro II. Očitno bo na grafični trg kmalu vstopil še eden močen igralec, o katerem pred par meseci ni bilo ne duha ne sluha. Kot naročeno!

1 komentar