»

Umrl je Neil Armstrong

The Wall Street Journal - Sinoči je v 82. letu starosti umrl ameriški astronavt Neil Armstrong, prva oseba, ki je imela l. 1969 čast stopiti na Mésec v okviru ameriške misije Apollo 11. Smrt je nastopila zavoljo zapletov po operaciji srčne zaklopke, ki so jo zdravniki opravili pred tremi tedni.

Armstrong je bržkone najbolj znan po stavku "That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind.", kar so bile tudi njegove prve besede po sestopu na Luno. V resnici je bil izjemno skromen in zaseben človek, ki ni pretirano maral ne novinarjev na javnega nastopanja, slava pa mu nikoli ni ugajala ali stopila v...

62 komentarjev

Prošnja za komentarje: Nova pravila

Slo-Tech - Na Slo-Techu smo se v luči sprememb zakonodaje (tako že izvedenih, kot tistih v teku) odločili prenoviti pravila in tako stopiti v korak s časom.

Ker gre v tem primeru za prvo obsežnejšo spremembo po petih letih, vas prosimo, da si osnutek preberete in nam svoje morebitne obrazložene komentarje sporočite do 7. julija. Tako bomo skupaj naredili to stran še boljšo.

Komentarje sprejemamo v obliki komentarjev na to novico, obrazloženih elektronskih sporočil na naslov legal@slo-tech.com oz. v obliki tem v oddelku Slo-Tech v primeru, da ste mnenja, da vaš komentar zahteva javno razpravo.

Osnutek.

Za vsa vaša mnenja in konstruktivne komentarje se vam zahvaljujemo.

186 komentarjev

Nov, lepši in uporabnejši Slo-Tech (III)

Slo-Tech - Slo-Tech se ponovno spreminja za vas. Še vedno na bolje. Današnji nabor sprememb vsebuje:
  • sinonime pri iskanju
  • nov prikaz slik na strani
  • prikazovanje več novic na prvi strani -- oblika bo še spremenjena
  • verzijo brez desnega menija za majhne zaslone
  • samodejno iskanje cene pri malih oglasih -- pametnejša metoda je v delu
  • predogled tem s klikom na puščico pri seznamu -- končni izgled bo odvisen od vaših komentarjev
Vaši komentarji in kritike so nadvse dobrodošli.

50 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech -
Procesor v mojem primarnem računalniku ima naslednje število jeder:
252%
(714)
426%
(354)
113%
(184)
jeder? orehovih?3%
(38)
83%
(35)
31%
(18)
ne vem1%
(14)
drugo0%
(5)
60%
(3)
Skupaj glasov: 1365
Tokrat malo bolj forumsko obarvano vprašanje. Daljši konstruktivni komentarji so seveda zaželjeni.

37 komentarjev

Zbiranje predlogov sprememb slovenske avtorsko pravne zakonodaje

Slo-Tech - Da je avtorsko pravna zakonodaja potrebna temeljite prenove, je postalo očitno že marsikomu. Zato je gotovo zelo razveseljivo dejstvo, da je Urad RS za intelektualno lastnino pričel pripravljati novelo Zakona o avtorski in sorodnih pravicah. Urad je konec aprila vse zainteresirane pozval k pošiljanju predlogov zakonskih sprememb, rok za oddajo obrazloženih predlogov pa je do konca tega meseca.

Enega izmed predlogov so pripravili tudi sodelavci pri projektu Creative Commons Slovenija. Predlagajo predvsem dvoje.

Prvi njihov predlog je, da se ukine obvezno kolektivno upravljanje pravic v primeru neodrskih pisanih in glasbenih del oz. vsaj možnost svobodne izbire avtorjev glede tega. Ta predlog bi avtorjem omogočil svobodno izbiro priobčitve njihovega dela javnosti.

Trenutna zakonodaja je namreč taka, da v njihovem imenu ne glede na njihove želje nadomestilo prejme kolektivna organizacija - SAZAS oz. Zavod IPF. Ta rešitev bi tudi omogočila, da bi se nepridobitni producenti oz....

49 komentarjev

Nov Slo-Tech

Slo-Tech - Zmrznil je pekel, prašiči letijo. Na Slo-Techu smo po sedmih letih in pol prenovili izgled strani (in še marsikaj). Prvo aprilska šala je bila na začetku sicer mišljena kot enodnevni poskus, ki pa je izpadel precej dobro -- 40% podaljšan povprečni čas prebit na strani, 30% več sporočil v forumu, 20% več ogledov. Glede na rezultate današnjega eksperimenta, se nam ne zdi smiselno začasno preklapljati nazaj na staro obliko, tako da bo ta ostala.

Za začetek bi radi poudarili, da je stari Slo-Tech še vedno dostopen na naslovu: star.slo-tech.com in da bo tam ostal v še precej nedoločljivo prihodnost.

V uporabo nove strani vas ne bomo poskušali prisiliti z ostrim rezom, temveč z razvojem dodatnih funkcionalnosti. Zavedamo se, da na novi strani še precej manjka. Tekom današnje noči lahko pričakujete registracijo in nekaj podobnih malenkosti, jutri uporabniške profile, potem pa bodo v nekaj dneh pričeli kapljati novi članki (in nazaj dostop do starih). Pri tem vas celotna ekipa Slo-Techa...

128 komentarjev