»

Še vedno ni prepozno za novoletno darilo

Sound Card Central - Glede na to, da vam že dolgo nismo postregli s kakšnim testom, bi vam tokrat rad prikazal dokaz, da lahko 2.1 ozvočenje naredi vtis na še tako zahtevnega avdiofila. Na Sound Card Central so preskusili dotično ozvočenje znanega proizvajalca Logitech.

Satelita sta skupaj sposobna iztisniti iz sebe največ 80 W, vsak po 40, medtem ko vas bo globokotonec zadovoljil s 120 W. Po najhujših metodah mučenja (beri: testiranja :-) ) so preizkusili to ozvočenje. Kot pravijo jih je navdušilo, tako zaradi kvalitete, kot tudi zaradi njegove cene. Klik!

32 komentarjev

VIA podpira DDR333

X-Bit Labs - Pomnilnik DDR SDRAM uživa iz dneva v dan vse večjo podporo in tako vse bolj kaže, da se SDRAM počasi umika v zaslužen pokoj, RDRAM pa uživa še zadnje vzdihljaje, do katerih so ga pripeljali splošna nepriljubljenost zaradi dragih naborov, pomnilnika in prepogostih tožb, s katerimi si je podjetje delalo reklamo. Med fanatične podpornike je tako nedavno pristopila tudi VIA, ki se je odločila, da bo podprla vse proizvajalce, ki so tako ali drugače povezani z najnovejšim pomnilnikom DDR333. Tako bo VIA v naslednje sodelovala s takimi imeni, kot so AMD, Micron Technology, Samsung Semiconductor, Hynix Semiconductor in Infineon. Intela v tem taboru ne bo zaradi spora z Vio.

1 komentar

Hynix se prodaja

The Register - Tako imenovana "pomnilniška" kriza je še vedno v polnem razmahu in nič ne kaže, da bi se vsaj malce umirila. Posledice krize se odražajo v smešno nizkih cenah tako SDRAM, kot DDR SDRAM pomnilnika, kar lahko uporabniki samo pozdravimo, vendar pa proizvajalci pomnilnika niso niti malo navdušeno nad nizkimi cenami, saj jim kvarijo prihodke. Nekatera podjetja so se v krizi znašla bolje, nekatera malo slabše. Hynix spada med tiste, ki so v "pomnilniški" krizi izgubili veliko. Najprej so poizkušali umetno dvigniti cene pomnilnika z ustavitvijo proizvodnje, vendar jim to ni uspelo. Sledilo je kup raznih rešilnih ukrepov, ki pa so se izkazali za jalove. Ko vse odpove, je rešitev smo še ena - prodaja svojega premoženja. Hynix se sicer ni popolnoma prodal, saj je odpisal samo svoj oddelek za LCD zaslone, ki ga je prodal neki tajvanski firmi za 650 milijonov $. Kar lep znesek denarja, ki pa ne bo šel v blagajno Hynixa, ampak bo v večini namenjen odplačevanju ogromnih dolgov, ki jih je Hynix...

0 komentarjev

Novice iz SDRAM pomnilniškega sveta

Hartware.net - Novic o teh stvareh je bilo z moje strani kar nekaj. Tukaj pa so najnovejše. Ker so cene pomnilnikov izredno nizke, so morali proizvajalci nekaj storiti, da bi cene umirili in dvignili. Tako je po novem Japonska Toshiba napovedala, da bo zmanjšala proizvodnjo kar za 60 %. Hyundai pa že kar nekaj časa proizvaja za 20 % manj pomnilnika. Proizvajalec Hitachi dela že nekaj časa na novem tipu varčnega SDRAM pomnilnika, ki bi potreboval še manj napetosti za delovanje. T.i. SDRAM Mode Control Scheme tehnologija naj bi reducirala porabo za okoli 40 %, medtem ko naj bi se zmanjšal tudi dostopni čas pomnilnika za okoli 50 %. Samo tehniko naj bi lahko uporabljali tudi v procesorjih.

0 komentarjev

Brookdale je zakon

X-Bit Labs - Spet novice iz Computexa. Ta sejem je še ena od stvari iz mojega Spiska. Saj sem vam že povedal. Tisti spisek na katerega pišem vse kar bi rad imel, pa ne bom.
Na Computexu so proizvajalci matičnih plošč dobesedno znoreli od veselja. Ta čip naj bi, po mnenju proizvajalcev, bil nekaj zelo privlačnega za kupce in zato tudi za proizvajalce. Brookdale je Intelov čip, ki dopušča uporabo poceni SDRAM pomnilnika s Pentium 4 procesorji. Za primer: Gigabyte bo izdal 7 matičnih plošč na Brookdale čipu. V celotnem času do zdaj je Gigabyte izdal le 4 matične plošče na i850 čipovju.
Kako se bo SDRAM obnesel v povezav s Pentiumi 4, je veliko vprašanje. P4 je narejen tako, da potrebuje veliko hitrost pomnilnika (RDRAM). Če mu tega ne omogočimo, je le P3 z dodatnimi funkcijami...

0 komentarjev

Nov GNOME tudi za Solaris

SUN - Iz SUN-a so sporočili, da bodo za svoj operacijski sistem SUN Solaris, ki ga razvijajo za SPARC in INTEL arhitekturo, ponudili tudi grafično okolje GNOME 1.4. SUN naj bi GNOME prevzel tudi kot standardno grafično okolje za prej omenjeni operacijski sistem. To je en velik plus za GNOME in še večji napredek k temu, da bo UNIX svet dobil neko univerzalno grafično okolje, pa čeprav jih je v igri kar nekaj. Tukaj pa je še screenshot desktopa.

2 komentarja