»

LG-jev izvršni direktor obtožen poškodovanja... pralnih strojev konkurence

ITworld.com - Bizarna zgodba o sporu med LG-jem in Samsungum zaradi brcanja v nekaj pralnih strojev na berlinskem sejmu IFA je dobila še bolj bizarno nadaljevanje. Tožilstvo v Seulu je v nedeljo vložilo obtožnico zoper izvršnega direktorja LG-ja Joja Seong-jina zaradi poškodovanja tuje stvari.

Spomnimo, da Samsung trdi, da so LG-jevi zaposleni na predvečer sejma IFA pokvarili nekaj Samsungovih razstavnih eksponatov. Samsung je te dni pokazal posnetke nadzornih kamer, na katerih Seong-jin preizkuaša Samsungove pralne stroje, pomivalne stroje in hladilnike. LG pravi, da jih Seong-jin ni želel poškodovati, temveč zgolj preveriti izdelke konkurence, kar da redno počne. Samsung ni bil takšnega mnenja in dosegel je, da sta poleg...

7 komentarjev

Policija preiskala LG-jev sedež zaradi Samsungove prijave

Slo-Tech - Vojna med tehnološkimi podjetji je običajno omejena na tožbe zaradi kršitev patentov in zaščitenih modelov, medtem ko so policijske preiskave pisarn skoraj vedno posledice sumov utaje davkov ali kartelnega dogovarjanja. Redko se zgodi, da te konkurent obtoži uničenja pralnega stroja, potem pa pridrvi četica policistov in na glavo obrne pisarne ter direktorju prepoved izhod iz države.

Spor med LG-jem in Samsungom se je pričel letos septembra na berlinskem sejmu IFA. Samsung je obtožil LG, da je slednji namenoma pokvaril nekaj razstavljenih eksponatov pralnih strojev. Samsung trdi, da so njegovi zaposleni videli LG-jevega človeka, kako je sabotiral njihove pralne stroje; brcal naj bi v vrata. Človeka je policija tedaj...

12 komentarjev

Zaposleni v Samsungu, LG-ju aretirani zaradi industrijskega vohunjenja

Samsungov 55-inčni Super OLED TV, naprodaj letos jeseni.

vir: engadget
engadget - Korejska policija je včeraj aretirala in pridržala 11 oseb v povezavi z domnevno preprodajo Samsungove tehnologije za izdelavo AMOLED televizijskih zaslonov. Glavni akter naj bi bil 46-letni nekdanji vodilni razvijalec pri Samsungovi podružnici za mobilne zaslone (SMD), ki naj bi ostal brez pričakovanega napredovanja na šefovsko pozicijo in se je zato pozitivno odzval na tajno ponudbo konkurenčnega LG-ja. Razvijalec je nato napovedal daljši dopust / odhod iz SMD in, ob očitni kršitvi konkurenčne prepovedi, ustanovil svetovalno podjetje YAS. LG naj bi mu za prenos tehnologije plačal za 170 tisoč dolarjev provizije, vse pod krinko dobave sestavnih delov. Policisti so ga dobili, ko je skupaj še z 10 drugimi, vsemi...

34 komentarjev

Samsung se bo preusmeril na OLED, LCD-ji zgodovina

Samsungova največja tovarna za proizvodnjo LCD-jev južno od Seula

vir: Bloomberg
Bloomberg - Južnokorejski elektronski gigant Samsung je danes potrdil predvidevanja iz prejšnjega tedna, da se umikajo iz proizvodnje LCD-jev. Ker je ta del proizvodnje že lani konstantno prideloval izgubo in ker obeti za prihodnja leta niso nič boljši, so se odločili oddvojiti proizvodnjo v novoustanovljeno podjetje Samsung Display, ki bo z boljšo odzivnostjo na spremembe na trgu poizkusilo iz proizvodnje LCD-jev izvleči dobiček.

Prvi bum proizvodnje in prodaje LCD-jev se je iztekel, ko je večina uporabnikov zanje zamenjala stare monitorje s katodno cevjo, drugi bum pa se je končal pred kratkim, ko se je končalo množično zamenjevanje starih televizorjev z LCD-ji. Zaradi tega se v prihodnosti pričakuje slabša prodaja LCD-jev, in...

38 komentarjev

Samsung doživel dva pravna poraza v Nemčiji

Reuters - Samsung je ta teden doživel dva pravna poraza v Nemčiji, kjer še vedno poteka zapleten skupek tožb med Applom in Samsungom. Višje sodišče v Düsseldorfu je namreč zavrnilo Samsungovo pritožbo na septembrsko odločitev, s katero so zaradi prevelike podobnosti v dizajnu z Applovim iPadom 2 Samsung v Nemčiji ne sme prodajati Galaxy Taba 10.1. Prepovedana ostaja tudi prodaja manjšega modela Galaxy Tab 8.9. Na Nizozemskem, kjer je bil enak primer prav tako odmeven, je januarja zmagal Samsung, tako da se omenjena modela normalno prodajata.

Čeprav se je Samsung na...

7 komentarjev

LG namesto Nokie pri MeeGoju?

LG GW990

vir: engadget
engadget - Z Nokiinim prehodom na Windows Phone 7 bo bridko smrt storil Symbian, kratko pa bo morda potegnil še MeeGo. Intel se sicer proti temu bori z najemanjem Nokiinih inženirjev, morda pa bo dobil tudi novega zaveznika iz nabora proizvajalcev mobilnih telefonov. To bi znal biti LG, ki je lani že razkazoval mobilnik GW990 s takrat nepredstavljivim (in še vedno velikim, a nekoliko manj nepredstavljivim) 4,8-palčnim zaslonom, v katerem se je skrivala Intelova platforma Moorestown. Po navdušujočih prvih predstavitvah so se pri LG-ju žal odločili, da mobilnika z nameščenim MeeGojem ne bodo izdelali.

LG se bo zdaj pridružil skupini razvijalcev, kot sta ZTE in China Mobile, ki pripravljajo različico MeeGoja za mobilne telefone. LG...

0 komentarjev

EU visoko oglobila kartel proizvajalcev LCD-jev

Europa.eu - Evropska komisija je izrekla globo šestim proizvajalcem zaslonov s tekočimi kristali, ki so s svojim kartelnim dogovarjanjem povzročali škodo evropskim kupcem televizorjev, računalniških monitorjev in ostalih naprav s to tehnologijo. Globa se nanaša na ravnanje med oktobrom 2001 in februarjem 2006, ko so se Samsung, LG, AU Optronics, Chimei, Chunghwa in HannStar na več kot 60 sestankih, večinoma na Tajvanu, dogovarjali o cenah LCD-panelov. Skupno je EU izrekla globo v višini 649 milijonov evrov.

Samsung je dobil imuniteto, ker je bil prvo podjetje, ki je opozorilo na kartel, in ker je sodeloval s Komisijo. LG je prav tako zgledno sodeloval, zato so mu globo znižali za polovico na 215 milijonov evrov. Popust sta si prislužila še AU Optronics v višini 20 odstotkov, tako da bodo plačali 117 milijonov evrov, in petodstotnega Chunghwa, ki bo plačal 9 milijonov evrov. Chimei mora plačati 300 milijonov evrov globe, HannStar pa osem milijonov evrov.

33 komentarjev

LG kupuje Kodakov OLED-oddelek

X-Bit Labs - O raznih izdelkih z OLED-zasloni, vstopanju velikih igralcev na ta trg in premetavanju delež podjetij pogosto pišemo, a na konkreten preboj te tehnologije še vedno čakamo. Medtem pa LG Electronics prevzema Kodakov oddelek za razvoj OLED. Kodak je bil eden izmed pionirjev razvoja te tehnologije, razlog za sedanjo prodajo pa so finančne tegobe, saj nimajo dovolj denarja za konkretne investicije v razvoj in raziskave na tem področju, ki so nujno potrebne. LG bo najprej začel s komercialno proizvodnjo 15-palčnih AM OLED TV in velikih 5G OLED-zaslonov. Kljub temu bodo obdržali dostop do OLED-tehnologije, ki bo še vedno trdno zasidrana v njihovih izdelkih.

Transakcija naj bi bila končana do konca, finančnih podrobnosti pa strani nista želeli razkriti. Sta se pa podjetji tudi sporazumeli, da prekineta tožarjenje iz leta 2008. Tedaj je namreč Kodak očital LG-ju, da s svojimi fotoaparati krši patente v zvezi z zajemom slik, kompresijo in shranjevanjem.

0 komentarjev