»

Asusovi transformerji ne kršijo blagovne znamke igrač

Transformer - robot

vir: Paid Content
Paid Content - Ko je Asus predstavil svoja tablična računalnika Eee Pad Transformer in Eee Pad Transformer Prime, si zagotovo ni predstavljal, da si bo s poimenovanjem na glavo nakopal tožbo proizvajalca igrač. Zgodilo se je prav to, saj je Hasbro lani decembra vložil tožbo zoper Asus zaradi kršitve blagovne znamke Transformer. Tožbo je sedaj izgubil.

Zgodba je tako neverjetna, da je že smešna. Transformerji so družina igrač, ki jo je leta 1984 predstavilo podjetje Hasbro, po kateri so kasneje izdelali tudi TV-serije, filme in računalniške igre. Transformer je sicer povsem običajna angleška beseda, ki v tehničnem smislu pomeni transformator napetosti. Ker med živo pisanimi roboti, ki lahko spreminjajo obliko, in elegantnim tabličnim računalnikom ni nobene podobnosti, je...

33 komentarjev

Kitajsko sodišče v provinci Guangdong prepovedalo prodajo ipadov

Kitajske oblasti so zaplenile nekaj ipadov.

MacRumors.com - Na Kitajskem ima Apple precej pravnih nevšečnosti s prodajo svojega iPada, saj je na Kitajskem omenjeno ime zaščitena blagovna znamka podjetja Proview. Od leta 2010 se vrstijo tožbe in protitožbe, v katerih Apple poizkuša dokazati, da je zakonito kupil pravico do uporabe imena, medtem ko Proview tega ne priznava.

Spor je izbruhnil leta 2010, ko je Proview vložil tožbo zoper Apple zaradi kršitev blagovne znamke. V njej so trdili, da je Proview od leta 2000 lastnik blagovne znamke iPad na Kitajskem, zato so od Appla zahtevali plačilo odškodnine v višini 800 milijonov dolarjev. Apple je ugovarjal s protitožbo, saj so leta 2009 od tajvanskega Proview International Holdings za piškavih...

25 komentarjev

ASUS Eee Pad Transformer Prime

Prime z in brez tipkovnice.

vir: engadget
engadget - Asus je predstavil naslednika Eee Pad Transformerja - Android tablice z možnostjo priključitve tipkovnice, s čimer jo po potrebi spremenimo v netbook in in postorimo tisto, česar na zaslonu na dotik ne moremo tako elegantno. Tablici je ime Eee Pad Transformer Prime in bo v ZDA na voljo v drugi polovici meseca za $499 (32GB, Wi-fi) + $149 za dok/tipkovnico.

Zaslon je 10-palčni "Super IPS + LCD" z resolucijo 1280x800 pikslov, dobrim vidnim kotom in visoko svetilnostjo 600 cd/m², kar je že v rangu prenosnikov in za slabo polovico več kot praviloma vidimo na tabletih. Večino časa bo seveda tekel na manjši svetilnosti, za upravljanje profilov porabe energije in s tem prilagajanje svetilnosti, pa bo poskrbel poseben gradnik (widget) spodaj na desni.

...

59 komentarjev

Kal-El oziroma Tegra 3 uradno predstavljena

AnandTech - Nvidia je včeraj uradno predstavila novo različico arhitekture Tegra 3, kakor se po novem imenuje mobilni sistem na čipu (SoC), ki je bil prvotno znan kot Kal-El. Uradna predstavitev tretje generacije Tegre je bila že februarja, sedaj pa je Nvidia povedala, da je projekt dokončan in da bomo prve izdelke s Tegro 3 videli še pred koncem leta. Novih informacij niso natrosili mnogo, zato si poglejmo, kaj je o prvem štiri- ali večjedrnem procesorju ARM že znano.

Kal-El bo petjedrni čip, ki bo imel štiri običajna jedra ARM Cortex A9 s frekvenco 1,3 GHz (oziroma 1,4 GHz, kadar deluje le eno), ki bodo namenjena uporabi v zahtevnejših aplikacijah. Dodatno pa je peto jedro, ki je namenjeno podaljševanju avtonomije v manj stresnih...

26 komentarjev

Asus je na Computexu predstavil Padfone

4,3-palčni mobilni telefon z dockom v obliki 10-palčnega tabličnega računalnika

vir: Android Central
Android Central - Asus ima s prenosnimi napravami obilico izkušenj ter ima obenem za pasom lep nabor inovacij. Prav oni so predstavili prvega Eee PC-ja, začetnika vseh netbookov. Nedavno so predstavili Eee Pad Transformer, tablični računalnik z Android 3.0, za katerega ponujajo še poseben dock s tipkovnico. Poleg tipkovnice ta vključuje še dodatno baterijo, tablični računalnik pa preobrazi v pravi mali netbook, na katerem teče Android. Zdaj bodo parjenje opravili še z druge strani, saj pripravljajo mobilni telefon, ki ga bo mogoče vtakniti v tablični računalnik.

Srce koncepta Padfone je mobilni telefon, ki ima zaenkrat diagonalo 4,3-palcev. Gre za klasičen mobilnik z Androidom (Android bo ob izidu uporabljena platforma, nekaj več o...

27 komentarjev

Microsoft oporeka blagovni znamki App Store

Takole je Apple predstavil App Store.

Slo-Tech - Microsoft je na Ameriški urad za patente in blagovne oz. storitvene znamke (U.S. Patent and Trademark Office) naslovil zahtevo, da Applu ne podelijo blagovne znamke App Store, za katero je Apple zaprosil leta 2008. Tistega leta je namreč Apple splavil App Store za iPhone, danes pa lahko aplikacije tam kupujemo za vse naprave, ki poganjajo Applov operacijski sistem iOS.

Včeraj pa je Microsoft na Prizivno komisijo pri Patentnem uradu vložil predlog, da Applu blagovno znamko zavrnejo. Microsoft trdi, da je beseda 'app' generični termin za aplikacije in 'store' običajna angleška beseda, ki pomeni trgovino, zato App Store ne more biti zaščitena blagovna znamka. O usodi App Stora bo odločala Prizivna komisija.

25 komentarjev