»

Athlon 64 X2 na prodajnih policah

X-Bit Labs - Na X-bit labs poročajo, da so dvojedrni procesorji podjetja AMD, Athlon 64 X2, končno prišli na prodajne police. Opaziti jih je bilo mogoče v trgovinah v Tokiu.

Vstopni model Athlon 64 X2 4200+ stane med 606$ in 609$, X2 4600+ med 910$ in 919$, medtem ko najdražji model, X2 4800+, stane približno 1135$. Kljub visokim cenam, so trgovine zaloge razprodale.

V večjih količinah naj bi bili ti procesorji dobavljivi na začetku julija.

32 komentarjev

Spet Voodoo 5 6000 na eBay

eBay - Ebay zadnje čase doživlja pravi naval kartic Voodoo 5 6000, ki pa so, na žalost, iz dneva v dan manj zanimive, saj ATI in Nvidia danes že za dovolj spodobno ceno ponujata izdelke, ki jim Voodoo 5 6000 le stežka sledi. Kljub temu pa gre za legendarno kartico, ki si jo najbrž želi vsak nekdanji privrženec 3dfx-a. No, če se mednje štejete tudi vi, potem odklikajte na to stran in povišajte ceno, ki je trenutno dosegla že nesmiselnih 600 $ ali pa si za isti denar kupite najhitrejšega GeForca 4 4600 in še kakšnega GF 2 MX zraven. Odločitev je vaša.
Še zanimivost: bojda se je na Ebayu prodalo več Voodoo 5 6000 kartic, kot jih je uspelo 3dfx-u z običajno prodajo [:P] .

4 komentarji

Voodoo 5 6000 naprodaj

Overclockers Australia - Odsotnosti 3dfx-a smo se že kar nekako navadili, vendar se še vedno najde kak privrženec, ki se nostalgično spominja starih časov. Novica, ko naj bi neko podjetje na podlagi 3dfx-ovih tehnologij začelo proizvajati nove čipe, se je izkazala za lažno. Novega 3dfx-a ne bo. Žal! Se je pa na internetu pojavila stran, kjer lahko 3dfx fani dobijo čisto pravo Voodoo 5 6000 grafično kartico. Če se vas spomin še kolikor tolikor drži, potem zagotovo veste, da je Voodoo 5 6000 kartica s štirimi VSA procesorji, ki uradno ni nikoli izšla. Kartico lahko kupite za ne tako skromnih 470 $, kar znese približno 120000 SIT. Pa jo kupite, če jo morete. Če gre za tipkarsko napako (kar se V5 6000 tiče), pa bo pokazal čas. Stran, kjer kartico prodajajo najdete tukaj.

6 komentarjev

Novi odgovori Tima Sweeneya

Voodoo Extreme - Na Voodoo Extreme so objavili nov set vprašanj in odgovorov. No, vprašanja prispevajo znanja željni računalničarji preko Interneta, odgovore pa trosi Tim Sweeney (Unreal, a je treba še kaj povedati?). Precej zanimivo branje, poleg nekaj praktičnih vprašanj glede "biznisa programiranja iger" pa je Sweeney tudi malo pokomentiral Kyra 2. Klik!

15 komentarjev

Želje programerjev iger 2.

Voodoo Extreme - No na Voodoo Extreme so naredili že kar spisek želja mnogih programerev iz sveta računalniških iger. Sicer še vedno manjkajo nekatera ugledna imena kot so John Carmack in Tim Sweeney ampak bo že... Sedaj so dodali tudi Deana Sekuliča iz Croteam-a. Kar zanimivo branje. Se bomo mogli enkrat še Slovenci zganiti in barediti eno streljačino ... Tukaj!

2 komentarja

Voodoo 5 6000 - Predogled

Voodoo Extreme - No, kot gotovo že veste, 3dfx ne bo izdal svoje Voodoo5 6000 grafikulje. Toda pri Voodoo Extreme so pripravili članek, kjer opisujejo popolnoma delujoč Voodoo5 6000, katero so stestirali kar na srečanju I/ITSEC (Interservice/Industry Training, Simulation and Education Conference). Ross Smith (eden izmed najbolj odgovornih za "bivšo" slavo 3dfx-a s svojimi Voodoo-ji), je imel s seboj kartuljo, ki so jo pripravili pri Quantum3D. Voodoo Extremovec, Michael W. Romain je kartuljo poslal skozi kup testov in na koncu sestavil tale res ogleda vreden članek.Kot kaže, fantje pri Quantum3D razmišljajo celo o tem, da bi na trg poslali limited edition računala z Voodoo5 6000 kartuljo (tudi druga periferija teh limited edition monstrumov, bo/naj bi bila časti vredna, specifikacije so opisane tukaj). Če to kdaj bo, bo cena zagotovo nekje med pticami, s katerimi si delimo nebo [:D].

2 komentarja