»

Še o težavah z novim iPadom

Los Angeles Times - Novi iPad se izvrstno prodaja. S polic je samo v prvem tednu dni odletelo kar 3 milijone enot - nekje 3x toliko kot za dvojko - med njimi kar nekaj v slovenske roke. Zato seveda že imamo spisek pripomb, prav tako rekordno dolg.

O težavah s polnjenjem baterije smo že pisali. Trojka ima zaradi požrešnega zaslona in osrednjega čipa še enkrat zmogljivejšo baterijo, ki jo je treba polniti dolgih šest ur, indikator baterije pa zmotno pokaže 100%, še preden je ta v celoti napolnjena (nekje dve uri prehitro). Posebej zoprno naj bi bilo, da se ob nadaljevanju uporabe na kablu praktično ne polni, se pravi, ga je za polnjenje treba pustiti na miru.

Večja baterija je obenem razlog za pol milimetra...

151 komentarjev

Polnjenje iPada 3 traja dlje od pričakovanj

ZDNet - Applov novi tablični računalnik iPad 3 je naokoli že teden dni, kar je dovolj časa, da so ga ljudje dodobra preizkusili in poiskali vse morebitne napake. Za zdaj večjih napak v iPadu 3 niso našli (za razliko od eskapade z anteno v iPhonu 4), se pa na spletu čudijo nad vedenjem polnilca. Ko indikator na napravi pokaže, da je baterija napolnjena 100-odstotno, se ta polni še debeli dve uri. Običajno je, da polnjenje traja še nekaj časa, a dve uri sta preveč.

Težavo je odkril Raymond Soneira, ko je spremljal porabo električne energije pri polnjenju iPada. Ugotovil je, da še 130 minut po izpisu 100-odstotna napolnjenost polnilec polni baterije. Če napravo pred tem izključimo iz napajanja, je tudi njena avtonomija krajša, kar potrjuje dejstvo, da baterije dejansko niso do konca...

109 komentarjev

V petek izšel iPad 3, jailbreak že nared

ZDNet - Po dolgem pričakovanju je v petek končno izšla nova generacija Applovega tabličnega računalnika iPada, ki jo imenujemo kar iPad 3 in jo je Apple predstavil 7. marca. O njem smo izvedeli že skoraj vse, a ponovimo glavne novosti. Čeprav se fizično po videzu skorajda ne razlikuje od prejšnjega modela, je v notranjosti precej izpopolnjen. Novi retina zaslon ima štirikrat večjo ločljivost od dvojke, in sicer 2048 × 1536 točk pri 264 točkami na palec. Ima vgrajen...

17 komentarjev

Novi iPad

Tim Cook je prevzel uvodne besede, nato pa vajeti prepustil drugim.

vir: Delo
Delo - Kot gotovo že veste, so jabolčni včeraj predstavili naslednjo različico priljubljenega tableta iPad, imenovano kar "novi iPad" (the new iPad), ne iPad 3.

Ključna novost je po pričakovanjih visokoresolucijski 2048x1536px "retina" zaslon; po Applovih besedah trenutni rekorder med mobilnimi napravami. Gostota pikslov (264px/palec) je sicer nekoliko nižja kot pri zadnjih iPhone 4S in iPad Touch (326px/palec), a pri običajni razdalji 30-40 cm od obraza vseeno zadostuje, da oči ne bodo mogle razločiti dveh pik. Proizvaja ga Samsung, zato analitiki že špekulirajo o Galaxy tabu z isto resolucijo (bojda v drugi polovici leta).

Številni razvijalci so v pričakovanju vse te zaslonske dobrote že začeli posodabljati svoje aplikacije...

129 komentarjev

Pregled napovedi za iPad 3

Pričakovane novosti. Po izgledu naj bi bil sličen dvojki, morda malo tanjši in z ukrivljenim steklenim hrbtiškem. Zaslon bo imel podvojeno resolucijo, precej boljši pa naj bi bile tudi obe kameri.

vir: CNET
CNET - Sedmega ali osmega marca naj bi Jabolčni predstavili naslednjo različico iPada in čeprav uradno ni skoraj nič znanega, na blogih in časopisnih straneh napovedi (oz. bolje rečeno ugibanj) ne manjka. Na kratko povzemamo bolj izpostavljene.

Po zunanjem izgledu bo novi iPad skoraj identičen dvojki, morda bo le malo debelejši zaradi prostora za zajetnejšo baterijo (da se ne bo ponovila nevšečnost z iPhone 4S), ali pač tanjši, odvisno od vira. Prav tako ne bo nič z manjšo, 8-palčno različico, čeprav jo je Apple aktivno testiral.

Največja novost bo tako zaslon z domnevano resolucijo 2048x1536 (prej 1024x768) in gostoto ~260 pikslov na palec, kar je sicer manj od Applovega standarda za Retina...

76 komentarjev

iPad 2 prihaja v belem?

Gre res za del iPad 2?

vir: Ars Technica
Ars Technica - Mnogo spletnih novičarskih strani poroča, da bi druga generacija iPada že ob izidu lahko prišla tudi v beli barvi, nekaj, kar 4. generaciji iPhona še ni uspelo skoraj po enem letu od predstavitve (pri Applu še vedno obljubljajo, da bo do izida prišlo). Vir za te napovedi je senzor za zaznavanje dotikov, ki ima namesto običajne črne obrobe le-to v beli barvi. Del so pri 9to5 Mac uspeli dobiti iz Shenzena, centra kitajske proizvodnje električnih napravic. Podobni kosi so bili odlična osnova za napovedi lastnosti novih izdelkov že v preteklosti, tokrat pa poleg bele barve lahko namignemo še na luknjico, ki bi bila lahko tam za proti uporabniku obrnjeno kamero.

Napovedi o novem iPadu je...

11 komentarjev