»

Google bo nudil gigabitni internet

Google - Google se širi na vsa področja življenja in če že ponujajo sto in eno storitev na spletu, zakaj ne bi ponujali še dostopa do spleta? Tako so včeraj napovedali eksperimentalno postavitev optičnega omrežja, ki ga bodo začeli graditi po ZDA. Za začetek zgolj na nekaj testnih lokacijah v državi približno 50.000 ljudem, ki jim ponudili gigabiten dostop do interneta. Sčasoma bodo eksperiment razširili, tako da bi lahko bliskovit internet ponudili tam nekje do pol milijona uporabnikom. Podrobnosti, kot so cena, dostopnost in podobno, seveda še niso znane, saj je Google trenutno v postopku izbiranja lokacij. Prebivalci lahko prijavijo svoje okrožje, časa imajo do 26. marca.

Medtem si želimo, da bi kdaj Google pokukal tudi na sončno stran Alp.

28 komentarjev

HTC Hero prihaja julija

vir: engadget
engadget - Za vse, ki ste se spraševali, kdaj bo HTCjev najnovejši mobilnik z Androidom, Hero, tudi naprodaj, je tukaj odgovor. Britanski Amazon ga že ima v prednaročilu z obljubo, da bodo aparate začeli razpošiljati 15. julija. V primerjavi s svojimi konkurenti (iPhone, Nokia N97, OmniaHD, itd.), ki so prav tako odklenjeni, je cena dokaj ugodna, saj Amazon od vas zahteva 430 funtov oz. 505 €. Cena seveda velja za popolnoma odklenjen in nevezan aparat, britanski Orange pa naj bi ga v naročniški akciji ponujal kar zastonj. Vsi čimprejšnje dostave željni kliknite tukaj. Morda bodo tudi slovenski operaterji počasi dojeli, da povpraševanje po Androidu obstaja tudi...

27 komentarjev

Apple iTunes na voljo tudi v Sloveniji

Slovenija na seznamu podprtih držav

vir: jabuk.si
jabuk.si - Od danes naprej lahko tudi slovenski uporabniki iTunes posežejo po svojih kreditnih karticah in opravljajo nakupe preko Apple-ove spletne prodajalne iTunes Store. Na precejšnjo žalost kljub pomembnosti dogodka v iTunes Store še ni zaslediti glasbe (še manj pa filmov), saj lahko kupujemo le iPhone in iPod Touch aplikacije, kar pa bi znalo podžgati nove govorice, da bo iPhone na voljo tudi na sončni strani Alp.

48 komentarjev

Abit AN7 v1.0, pokaži nam svojo moč!

Overclockers.com - Medtem, ko na sončni strani Alp večina ljubiteljev Abita in AMD-ja še vedno uporablja že skorajda legendarno matično ploščo Abit NF7-S, je dotični proizvajalec na tržišče poslal posodobljen izdelek. Abit AN7, kot jo je poimenoval, je zgrajena na temeljih NF7-S s polno močjo čipovja nForce 2 Ultra 400. Izdelek se po videzu skorajda ne razlikuje od predhodnika. Ena izmed zelo zanimivih razlik je postavitev priključka za napajanje, saj je obrnjen za 90 stopinj. Na Overclockers.com so preizkusili najnovejše čudo izpod rok Abitovih tehnikov in prišli do zelo zanimivih zaključkov. Klik!

9 komentarjev

Računalniki se v Sloveniji nezadržno cenijo. Vendar?

Finance - Po podatkih Statističnega urada RS, ki so jih posredovali v Financah, so se cene računalniške opreme aprila letos v primerjavi z enakim obdobjem lani znižale za slabih 30 odstotkov. Celo Evropsko unijo smo pri tem prehiteli za 8,2 odstotne točke. Naša računalniška podjetja zniževanje utemeljujejo kot bitko za trg, kjer prodajalci poskušajo obdržati svoj tržni delež predvsem z ugodnimi cenami, nekateri pa celo napovedujejo le enega ali dva zmagovalca na koncu računalniške vojne. Učinke tokrat še pospešuje recesija v računalniški industriji, ki svoj vpliv širi tudi na sončno stran Alp.

V vsakem primeru smo lahko zadovoljni potrošniki sami, vendar si enega (monopol) ali dveh (oligopol) ponudnikov na trgu prav gotovo ne moremo želeti. Poznamo namreč učinke obeh tržnih situacij - pomanjkanje konkurence na trgu telekomunikacij, marsikdo ni zadovoljen s konkurenčnostjo pri prodaji bencina, pa zavarovalniških storitvah (dogovorjeno zvišanje cen) in še bi lahko naštevali. Država se v...

14 komentarjev

Naj(boljši/dražji) hardware?

News Forge - Na Newsforegu je bil objavljen zanimiv članek o tem koliko se najdražji procesorji, diski in monitorji sploh splačajo. Avtor ugotavlja, da je treba za majhne razlike v hitrosti plačevati nerazumno veliko, zato je treba kupovati pametno. Opravil je tudi primerjavo med Athlon 1.33 in 1.4 Ghz... poglejte sami.
Cela zadeva je na sončni strani alp verjetno še bolj zoprna, saj imamo še precej višje cene v primerjavi z ameriškimi...

0 komentarjev