»

Applu grozita dve skupinski tožbi

Slo-Tech - Zvezno sodišče v Kaliforniji je tožnike zoper Apple, ki podjetju očitajo namerno prodajo defektnih izdelkov, povabilo k oddaji popravljenih zahtevkov, ki bi se združili v skupinsko tožbo. Sodišče je odločilo, da obstoji dovolj dokazov, da je smiselno obravnavati skupinsko tožbo. Prav tako bo sodišče preverjalo očitek, da je Apple na svojih forumih brisal komentarje, v katerim so se stranke pritoževale nad težavami, zaradi katerih sedaj vlagajo tožbo. In za katero težavo gre?

Gre za težave z osvetlitvijo na zaslonu. Defektni prenosniki so dobili sprva neenakomerno osvetlitev zaslona, kasneje pa je osvetlitev v celoti odpovedala. Na iFixitu so težavo izsledili do kablov, ki so od leta 2016, ko je Apple prenovil svoje macbooke pro, precej tanjši. Zaradi tega so se hitro obrabili, kar je povzročilo težavo z zaslonom. Težava je, da kabla ni možno enostavno zamenjati, ker je vgrajen kot del zaslona, tako da ne preostane drugega kot draga zamenjava celotnega zaslona. Apple je leta 2018...

10 komentarjev

Apple se je poravnal v aferi Antennagate

vir: CNet
CNet - Apple je z oškodovanimi kupci iPhona 4, ki so trpeli zaradi slabega sprejema in prekinitev signala ob neprimernem prijemanju telefona z roko, dosegel poravnavo, s katero so zaključili skupinsko tožbo. Kupci bodo prejeli 15 dolarjev gotovine ali ovitek oziroma odbijač (bumper) za telefon.

Takoj po izidu iPhona 4 leta julija 2010 so uporabniki ugotovili, da je mogoče telefon tako nerodno prejeti, da signala zmanjka. Apple je kmalu zatem zaposlil nove sodelavce in odkrili so, da je napaka programske in strojne narave. Prvi problem je bila formula za izračun kakovosti signala, ki je prikazovala za dve črtici boljši signal, kot je bil v resnici. Tako se je zdelo, da ima telefon odličen signal, medtem ko je bil v resnici ta...

35 komentarjev

Death grip na Verizonovemu iPhonu ni odpravljen

Problematičen ne-stik dveh delov ohišja

vir: MobileCrunch
MobileCrunch - En sam pogled na zasnovo antene je mnogim dal slutiti, da težave s t.i. death gripom iPhona v primeru različice za Verizon niso odpravljene. V primeru, da z roko (oz. prstom) uporabnik poveže dva z režo ločena dela aluminijastega ohišja, od katerih je eden antena, lahko pride do znatnega upada signala oz. celo do prekinitve klica. Ker ima iPhone 4 za Verizon režo na istem mestu, ugotovitve Consumer Reports o ponavljajoči težavi torej niso presenetljive. A Verizon ima v primerjavi z AT&T-jem v rokavu skritega asa - njihovo omrežje je predvsem v San Franciscu, New Yorku ter v mnogo drugih predelih ZDA mnogo boljše, z boljšim omrežjem pa seveda pride tudi močnejši signal. Kljub upadu signala je...

59 komentarjev

Apple priznal - programskega popravka za anteno ne bo

Črn odbijač na belem iPhone 4

CNet - Čeprav so pri Applu obljubljali, da bo popravljena različica operacijskega sistema, iOS 4.0.1, popravila težave s sprejemom iPhone 4, temu očitno vendarle ne bo tako, kakor so sumili mnogi strokovnjaki iz področja. Popravek bo namreč spremenil število prikazanih črtic signala v odvisnosti od njegove moči, kar po besedah predstavnika Apple Care pomeni le, da bo v primeru slabega signala iPhone 4 to tudi pokazal, namesto prikaza polnega signala, kot se je lahko zgodilo do sedaj.

Rešitev za t.i. death-grip, ko uporabniki ozemljijo med seboj ločeni anteni in ki povzroči izgubo signala, s tem...

68 komentarjev

Apple: kriva je formula

Information Week - Kmalu po izidu iPhona 4 so se uporabniki začeli pritoževati nad izjemno slabim sprejemom, če telefon držijo z levo roko. Takrat jakost signala, kot jo zaznava iPhone, lahko pade na ničlo. Ker se je Apple hvalil, da ima iPhone 4 novo, najbolj revolucionarno anteno, so morali v Cupertinu pripraviti nekaj pojasnil. Ta so, milo rečeno, sila zabavna.

Pisali smo že, da je Apple objavil zaposlitveno oglas za manjšo četico inženirjev za antene, ki se bodo verjetno (Apple tega jasno ne potrdi) ukvarjali s problemom anten pri iPhonu 4. Steve Jobs je sicer že prvi dan prodaje, ko so ga na težave pri držanju telefona z levo roko opozorili, suho pripomnil, naj uporabniki telefon pač primejo malo drugače. (Vprašanje je, ali je elektronska pošta...

69 komentarjev

Apple išče strokovnjake za antene

Kako bodo pri Applu rešili 'Death Grip'?

vir: TechCrunch
TechCrunch - Pred dobrim tednom dni, deloma 23., deloma pa 16. junija, so pri Applu odprli delovna mesta za kar 8 inženirjev, katerih delovne naloge bi bile povezane z razvojem anten in brezžičnega radijskega omrežja. Trije izmed osmih delovnih mest imajo naslov kar Inženir za antene - iPhone/iPad ter so bili objavljeni 23. junija. V opisu pod delovnimi nalogami piše zgolj optimiziranje delovanja oddajnikov na prenosnih brezžičnih napravah. Mnogi (vsi?) bralci bodo v teh delovnih mestih seveda takoj videli povezavo s težavami, ki jih ima iPhone 4.

A nekateri so se odločili izkoristiti težave s sprejemom iPhonea. Po Applovi izrecni prepovedi, da bi fizične trgovine brezplačno delile gumijaste odbijače...

38 komentarjev

Nenavadna prodajna strategija podjetja Apple

CNET News - Apple naj bi po novem v Združenih državah Amerike zahteval, da kupci v trgovinah iPhone telefon plačajo s kreditno ali debetno kartico. To pa še ni vse! Kupijo lahko zgolj dva telefona.
Agencija AP citira predstavnika podjetja Apple, da naj bi bila razloga za takšno odločitev zagotavljanje dobave med prihajajočimi prazniki in onemogočanje nepooblaščenega preprodajanja.
Še pred četrtkom, ko so novo prodajno politiko uvedli, so lahko kupci z gotovino iz trgovine odnesli pet iPhone-ov. Če argument o dobavi še lahko prebavimo, pa je najbrž glede na kreditne kartice posredi Apple-ova želja, da bi kupci za seboj pustili sled.
Čeprav odklepanje iPhone-a ni nezakonito, Apple gotovo spremlja, kaj se na trgu dogaja z odklenjenimi telefoni. Ocenjujejo, da naj bi z namenom, da ga odklenejo iz omrežja AT&T, iPhone kupilo kar 250.000 ljudi.

38 komentarjev