»

Hrošč v konfiguraciji X strežnika omogoča odklepanje brez gesla

Slo-Tech - Francoski bloger "Gu1" je prijavil zoprno napako v konfiguraciji X strežnika verzije 1.11 ali več, ki omogoča odklep zaklenjenega zaslona (xscreensaver) s pritiskom na tipke ctrl-alt-* (zvezdica na numeričnem delu tipkovnice), brez poznavanja gesla od trenutnega ali korenskega uporabnika.

Napaka potrjeno deluje na Fedori 16, unstable različici Debiana, Arch Linux, Gentooja oz. praktično na vseh distribucijah, ki uporabljajo sveže paketke. Trenutni (11.10 Oneiric) in prihajajoči (12.04 Precise) Ubuntu sicer ostajata na 1.10, in tudi mi napake nismo uspeli reproducirati na tem sistemu. 1.11 je sicer izšla lani konec avgusta.

Gu1 je še malo povohljal...

53 komentarjev

Windows XP

The-Ctrl-Alt-Del - Ko sem se malo sprehajal po overclockerskih straneh, sem pri The-Ctrl-Alt-Del zasledil screenshote novega Microsoftovega operacijskega sistema, Windowsov XP, poznanega po kodnem imenu Windows Whistler. Če vas zanima kakšen bo novi operacijski sistem, si te slike le oglejte. Meni osebno so kar všeč, razna okna, kot je recimo Task Manager, pa temeljijo na sistemu Windowsov 2000 Professional.

4 komentarji