»

Včerajšnji potres za nekaj časa prekinil internetne povezave v delu Zagreba

Jutarnji list - Internet ima sicer po naravi redundanco, a ga lahko motnje na vozliščih vseeno za nekaj časa onesposobijo. Včerajšnji potres v Zagrebu je povzročil tudi izbruh požara v enem izmed vozlišč Hrvatskega Telekoma na Draškovićevi ulici. Ta je poškodoval nekaj opreme, vso pa so morali pred posredovanjem gasilcev, ki so sicer hitro posredovali in požar pogasili, izključiti. Zaradi tega je bil včeraj v delu Zagreba moten dostop do interneta. Težave so imeli tudi s fiksnimi telefonskimi priključki, ponekod pa tako ali tako ni bilo električne energije.

Medtem je mobilno omrežje delovalo normalno in zagotavljalo glasovne in podatkovne povezave. Zaradi požara se je povečal glasovni prometa na omrežju A1, a to težav ni povzročilo. Tudi Tele2 je zaznal povečan promet, a so ga uspeli prenesti. Danes naj bi internetne povezave že delovale normalno.

33 komentarjev

HP uredil težave s pregrevanjem tiskalnikov, izvorni problem ostaja

The H - Minuli mesec smo pisali o ranljivosti v določenih HP-jevih tiskalnikih, ki omogočajo nameščanje popravkov firmwara brez preverjanja njihovega digitalnega podpisa, s čimer je napadalcem omogočeno nameščanje lastne kode. V "najhujši" situaciji bi to lahko povzročilo tudi požar s pregrevanjem toplotnega elementa za sušenje črnila, in prav to možnost so na veliko pograbili tehnični časopisi in vsaj ena ameriška odvetniška pisarna. HP je hitro komentiral, da so tovrstne trditve močno pretirane, dan pred božičem pa so objavili tudi zasilni popravek.

V objavi ni razkrito, kaj točno naredi popravek, je pa gotovo, da ne rešuje izvorne napake z nameščanjem nepodpisanega firmwara. Napadalec s fizičnim ali mrežnim dostopom do tiskalnika lahko...

28 komentarjev

Pametni tiskalniki iz Hewlett-Packarda ranljivi

Ars Technica - Raziskovalci z Univerze Columbia so odkrili, da so pametni Hewlett-Packardovi tiskalniki ranljivi, saj lahko napadalci nanje naložijo škodljivo strojno programsko opremo (malicious firmware). Gre za tiskalnike, ki so priključeni na omrežja v podjetjih in omogočajo samodejno nadgrajevanje svoje strojne programske opreme. Hewlett-Packard je napako priznal, a zatrjuje, da so navedbe raziskovalcev pretirane.

Salvatore Stolfo in Ang Cui s Columbie trdita, da je težava v funkciji samodejnega posodabljanja programske opreme za tiskalnike družine HP LaserJet. Ti ob vsakokratnem tiskanju preverijo, ali obstoji novejša programska oprema in če jo najdejo, jo tudi namestijo. Stolfo in Cui sta tiskalniku poslala kompromitiran tiskalniški...

1 komentar

Hewlett-Packard tiskalnikom daje elektronske naslove

PC Pro - HP bo v kratkem predstavil novo linijo tiskalnikov, ki bodo namenjeni tiskanju tudi s pametnih telefonov, iPadov in podobnih naprav. V ta namen bo imel vsak svoj elektronski naslov, ki ga bo vestno bral in tiskal prejete vsebine. Na tak način bo odpravljena potreba po namenskih in od modela do modela različnih gonilnikih za tiskalnik.

Različni modeli s to možnostjo bodo stali od 100 do 400 dolarjev. Prvi bodo na voljo že prihodnji mesec, več modelov in verzije za podjetja pa pričakujemo septembra. HP predvideva, da bodo v letu dni prodali 15 milijonov takšnih tiskalnikov. Vyomesh Joshi, izvršni podpredsednik HP-jevega tiskalniškega oddelka, ocenjuje, da naj bi v prihodnjem letu na tak...

28 komentarjev

Test inkjet tiskalnikov

Tom's Hardware - Domači uporabniki, ki najpogosteje tiskajo različne tekstovne datoteke, uživajo v nizkih cenah laserskih tiskalnikov, ki omogočajo hiter in cenen tisk, njihova slabost je le, da so (v nižjem cenovnem razredu) črnobeli. Na drugi strani pa kljub dragemu črnilu nekateri še vedno prisegajo na tiskalnike inkjet. Najpogosteje so to uporabniki, ki na veliko tiskajo počitniške fotografije ali barvna poročila (če se omejimo na neprofesionalen sektor).

Na Tom's Hardware so za takšne ljudi spisali test enajstih izdelkov iz tovarn Epsona, Lexmarka, HP-ja in Canona. Če v bodoče nameravate nabaviti pljuvalnik, branje ne bo odveč.

Izvorni test.

5 komentarjev

Okvir-Tiskalnik

vir: Gizmodo
Gizmodo - Še ena zabavna napravica z Gizmoda za lahko noč - nek nadebuden oblikovalec se je spomnil, da bi lahko izdelal navezo okvirja za slike/fotografije in tiskalnika. Napravico lahko pritrdite na steno, jo z brezžično povezavo spravite v kontakt z vašim računalnikom, nato pa vanjo od zgoraj vstavite list in pričnete s tiskanjem. Rezultat bo na spodnji strani prispel iz tiskalnika in padel v pripravljeno odprtino sredi okvirja, kjer bo postavljen na ogled vsem obiskovalcem prostora. Zaenkrat je zadeva šele koncept, a treba je priznati, da kljub malce čudaški ideji ne izgleda slabo. Izvorna novica.

3 komentarji

HP: "Vaši kartuši je potekel rok trajanja."

The inquirer -

Nekako smo navajeni, da imajo določeni izdelki na embalaži naveden rok trajanja, pred katerim jih je potrebno porabiti. Tovrstne omejitve so se običajno nanašale na živila in drugo pokvarljivo blago, a se, kot vse kaže, tudi to spreminja.

Tiskalniški gigant Hewlett Packard namreč meni, da je tudi njihovo črnilo hitropokvarljivo, saj so v svoje lastne kartuše vgradili mehanizem, ki po izteku roka trajanja preprečuje tiskanje, četudi je kartuša še polna barve. Novo HP-jevo domislico je prvi odkril uporabnik, ko se je njegov tiskalnik višjega razreda (HP BusinessJet 2200C) pritožil, češ, tiskanje ni več mogoče, zato se je obrnil na HP.

HP je v odgovoru povedal, da datum odtisnjen na ovitku ni rok trajanja in dejal, da je edina možna razlaga, zakaj je do te situacije prišlo, da je pustil kartušo v tiskalniku več kot 30 mesecev, ali pa je bila le-ta starejša od štirih let in pol. Če ste se kdaj spraševali, čemu je namenjen datum, odtisnjen na ovitku; takrat bo kartuša stara poltretje...

23 komentarjev