»

VIA podpira DDR333

X-Bit Labs - Pomnilnik DDR SDRAM uživa iz dneva v dan vse večjo podporo in tako vse bolj kaže, da se SDRAM počasi umika v zaslužen pokoj, RDRAM pa uživa še zadnje vzdihljaje, do katerih so ga pripeljali splošna nepriljubljenost zaradi dragih naborov, pomnilnika in prepogostih tožb, s katerimi si je podjetje delalo reklamo. Med fanatične podpornike je tako nedavno pristopila tudi VIA, ki se je odločila, da bo podprla vse proizvajalce, ki so tako ali drugače povezani z najnovejšim pomnilnikom DDR333. Tako bo VIA v naslednje sodelovala s takimi imeni, kot so AMD, Micron Technology, Samsung Semiconductor, Hynix Semiconductor in Infineon. Intela v tem taboru ne bo zaradi spora z Vio.

1 komentar

AMD LED logo

Overclockers Australia - Ali veste, kako spoznate fanatičnega podpornika določenega podjetja? Tako, da ga vprašate, če je naredil logotip ljubljenega proizvajalca. Tip na tej strani zagotovo spada med trdne podpornike - in to AMD-jeve, saj je iz LED diod sestavil čisto pravi AMD-jev logotip. Ne verjamete? Poglejte si sliko.

4 komentarji

Tudi Novell ima rad AMD - tokrat "serverska" zgodba

The Register - Vsi tisti, ki zagovarjajo tezo, da se AMD-jevi procesorji ne bodo uveljavili na področju strežnikov, naj si še posebej preberejo to novico. Za kaj gre? Novell je podprl AMD-jevo novo strežniško platformo. Novell se lahko pohvali, da sedaj njegov NetWare popolnoma lepo in zanesljivo deluje na AMD Athlon MP porcesorjih in AMD-760 MP chipsetih za eno in dvoprocesorske strežnike. Pri uveljavitvi AMD-jevih procesorjev na NetWaru je pomembno vlogo imel tudi tajvanski proizvajalec matičnih plošč Tyan, ki je dobil od Novella posebno priznanje. Podpora Novella je za AMD-ja kar lepa stvar, saj odstranjuje številne negativne pomisleke, ki so leteli na AMD-jeve procesorje. AMD pa si lahko v prihodnosti pridobi še kakšnega podpornika.

0 komentarjev