»

Nocoj premiera Call of Duty battle royale

vir: Activision

Slo-Tech - Svet igranja je sredi tektonskih sprememb. Trgovine s ploščki tonejo v pozabo, pretočne storitve vznikajo kot italijanske koronavirusne okužbe. Še več, ljudje so začeli množično gledati igranje drugih. Vsebinski trend, ki je zadnja tri leta obnorel svet pa se imenuje battle royale. Potem, ko so naslovi kot so Fortnite, PUBG in Apex Legends pritegnili množice igralcev - in posredno zaslužili velike denarje, kljub temu, da je bila sama igra na voljo brezplačno - se je trendu bil primoran pridružiti še Activision.

Nocoj ob 20. uri (lastniki njihovega zadnjega plačljivega naslova Modern Warfare pa že štiri ure prej) bo mogoče prvikrat prekrižati merke v brezplačni spletni streljačini Call of Duty: Warzone. Nekaj podrobnosti je doslej že pobegnilo v medije, denimo ta, da se bo v posamezni bitki lahko pomerilo tudi do 150 igralcev (Fortnite denimo 100, Apex Legends 60), vse skupaj bo na začetku potekalo na mapi mesta Verdansk, ki sicer nastopa v prej omenjenem Modern Warfaru. Igra bo...

15 komentarjev

Battlefield 5 potopil vrednost delnice EA

vir: EA

Slo-Tech - Electronic Arts, gigantski ponudnik digitalne zabave, se sooča z realnimi posledicami slabega sprejema zadnje inkarnacije njihove franšize Battlefield. Drži, da so se igralci pogosto zgražali tudi nad igralnostjo prejšnjih različic te igre, a petico spremlja smola že od samega začetka.

Prve negativne odzive je lansko pomlad po objavi sprožil trailer, največ zaradi kopice zgodovinskih netočnosti pri nekaterih orožjih, nekaj pa tudi zaradi obilice novodobne politične korektnosti; v njem smo namreč lahko v prvih bojnih linijah druge svetovne vojne videli ženske, kar se sicer ni dogajalo ravno pogosto. Drugi očitki so leteli na prekratko samostojno kampanjo, pa na opustitev podpore za kooperativno igranje in na zamik pri vpeljavi trenutno ultrapopularnega načina igranja battle royale.

EA je nato izid igre zamaknil z oktobra na...

224 komentarjev

COD: Modern Warfare 3 se prodaja bolje kot vroče žemljice

6.5 mio prodanih izvodov oz. $400 mio prihodka v prvih 24 urah in že tretji prodajni rekord zapored. EA-jevi šefi morajo biti kar malo živčni, čeprav tudi Battlefield 3 ni začel slabo.

vir: Guardian
Guardian - Založnik Activision Blizzard se je pohvalil z izvrstnimi prodajnimi številkami za v torek izdano igro Call of Duty: Modern Warfrare 3. Samo v ZDA in Veliki Britaniji so prodali 6.5 milijona izvodov in zaslužili 400 milijonov USD. Podoben uspeh so imeli tudi predlani z COD: Modern Warfare 2 (310 mio USD v prvih 24 urah) in lani z COD: Black Ops ($360 mio). Skupni zaslužek iz serije COD naj bi s tem presegel tistega od sage Star Wars oz. Lord of the Rings, ki sta dosedaj veljali za najbolj uspešna projekta v industriji zabave.

Vsi zainteresirani ste opis (in nakup) bržkone že dali skoz. Ocene so nasploh odlične, tu med 80 in 90%, pri čemer se na veliko poudarja "polikanost serije", "vizualno odličen puščavski način" in pa "neverjetno zasvojljivo večigralstvo"....

43 komentarjev

Call of Duty: Black Ops prek milijarde dolarjev

vir: CNet
CNet - Vsak nov del iz serije iger Call of Duty zadnje čase ruši rekorde, kar je lepo pokazal najnovejši naslov Black Ops. Založnik ActivisionBlizzard je namreč od splavitve pred šestimi tedni nagrabil že milijardo ameriških dolarjev od prodaje igre, za kar je predhodnik Call of Duty: Modern Warfare 2 potreboval 2 meseca, številko z desetimi mesti so namreč presegli šele v letošnjem januarju po izidu 9. novembra 2009 -točno leto dni pred izidom Black Ops.

Tretjino mejnika so založniki presegli že prvi dan, ko Call of Duty: Black Ops prinesel kar 360 milijonov ameriških dolarjev, 50 milijonov več od prejšnjega rekorda, ki je pripadal Modern Warfare 2. Zgodba se ponovi še po prvih petih dneh na prodajnih policah, ko je Black Ops pridelal 650 milijonov dolarjev v...

23 komentarjev

Modern Warfare 2 prek milijarde

vir: CNet
CNet - Že pred časom smo poročali, da je celotna franšiza Call of Duty presegla vrednost treh milijard dolarjev, čemur je takrat pomagal predvsem Modern Warfare 2, do takrat vreden 550 milijonov dolarjev. Ta številka je danes že znatno večja, še več, presegla je milijardo dolarjev. Milijardni zaslužek je v tem poslu nekaj izjemnega, poleg najnovejše izdaje Call of Duty je podobno recimo uspelo filmskim uspešnicam Jamesa Camerona Avatar in Titanic ter Batman: The Dark Knight.

Call of Duty: Modern Warfare 2 je milijardo dolarjev zaslužil v le dveh mesecih na policah trgovin, kar je prav tako osupljiv dosežek. Največji dobiček imajo od tega, jasno, pri Activision Blizzard, a je to skorajda le kaplja v morje, saj naj bi njihov World of Warcraft od naročnin prav tako zaslužil milijardo...

28 komentarjev

Infinity Ward in Valve blokirata goljufivce

bit-tech.net - Ne dolgo po izidu zadnje izdaje serije Call of Duty, Modern Warfare 2, so že sledila tudi prva blokiranja s spleta. Razvijalec, Infinity Ward, je skupaj z Valveom oz. njihovim spletnim servisom Steam že preprečil dostop do spletnega dela igre 2.500 uporabnikom, ki so si do boljših rezultatov v igri pomagali s kodami in raznimi prepovedanimi pripomočki. Po besedah razvijalcev pri Infinity Wardu je to šele začetek takšnih posegov, saj je njihov namen igro popolnoma očistiti goljufivcev.

Z Modern Warfareom druge izdaje se je Call of Duty tudi oddaljil od namenskih strežnikov, s tem pa tudi proti-goljufivskega servisa oz. programa Punkbuster. Namesto tega zdaj uporabljajo Steam skupaj z Valveovim VAC (Valve Anti-Cheat), ki je ekvivalent Punkbusterju. Vseeno je slednji, čeprav v ročni obliki, mnogo hitrejši od avtomatiziranega sistema, ki ga uporablja Valve. Kar dva tedna je namreč trajalo, da je prišlo do prvih blokad računov. S Steamom se razvijalci tudi nekoliko bolj uspešno borijo...

34 komentarjev

Starcraft II zamuja

Starcraft II

vir: Wikipedia
TG Daily - CEO Activision Blizzarda, Robert Kotick, je potrdil, da bo Starcraft II zamudil jesenski izid. Po novem bo izšel šele v letu 2010, podobno kot Singularity. Vseeno letošnja jesen ne bo dolgočasna, saj samo Activision Blizzard pripravlja veliko bero izidov, kot so npr. novo nadaljevanje Call of Duty (Modern Warfare 2), Guitar Hero 5, DJ Hero, Band Hero, leto pa seveda ne bi bilo popolno brez še enega nadaljevanja Tony Hawk franšize, Tony Hawk: Ride.

Poleg obetajoče bližnje prihodnosti pa so pri Activision Blizzardu navdušeni tudi nad nedavno preteklostjo. V času ekonomske negotovosti se je njihov marketinški delež v Severni Ameriki in v Evropi celo povzpel, z lanskih 9,9 % na 12,7 %....

29 komentarjev