»

MC Hammer predstavil svoj spletni iskalnik

MC Hammer.

vir: TechCrunch
TechCrunch - Stanley Kirk Burrell, znan predvsem kot MC Hammer in po pesmi U Can't Touch This ('91), se je v zadnjih letih skušal uveljaviti kot spletni podjetnik in angelski investitor. Uvodne korake v to smer je opravil kot MC na družabnih delih priznanih spletnih konferenc (npr. TechCrunch Disrupt SF), sinoči pa je na Web 2.0 Summitu v San Franciscu predstavil svoj prvi startup, spletni iskalnik po imenu WIREDoo - Are you one?.

WIREDoo je za zdaj v zaprti beti (na svoje vabilo še čakamo), je pa Hammer na predstavitvi že razložil njegove ključne prednosti. Rezultati iskanja, npr. za določen kraj ali model avta, bodo opremljeni z bogatimi kontekstualnimi informacijami o iskanem pojmu, npr. z zemljevidi kraja, podatki o...

18 komentarjev

Slepi preizkus iskalnikov

Rezultati iskanja "Slo-Tech"

TechCrunch - Na TechCrunchu so predstavili izredno zanimiv pripomoček, ki ga je spisal Microsoftov razvijalec Michael Kordahi. Ker pri spletnih iskalnikih vsakdo trmasto zagovarja svojega konja, je Kordahi izdelal aplikacijo, ki pokaže rezultate iskanja po vpisani ključni besedi, kot jih izpljunejo Google, Bing in Yahoo, le da sprva ne vidite, kateri stolpec je od katerega iskalnika. Šele po glasovanju za najuporabnejši rezultat vam odkrije, kateri iskalnik ste izbrali. Nekaj časa je aplikacija izpisovala tudi statistiko, kateri iskalnik so uporabniki izbrali, a so jo zaradi zlorab ukinili. No, zgodnji rezultati so ostali: Google 44 odstotkov, Bing 33 odstotkov in Yahoo 23 odstotkov.

Kateri pa...

18 komentarjev

10 nasvetov za zaščito zasebnosti na Facebooku

Slo-Tech - Na All Facebook, so objavili deset nasvetov za zaščito svoje zasebnosti za tiste, ki Facebook res morate uporabljati.

Uporabnikom tako svetujejo kako uporabljati sezname "prijateljev", kako se odstraniti iz iskalnih rezultatov Facebooka in spletnih iskalnikov, kako se izogniti označevanju svojih fotografij s strani "prijateljev", kako skriti svoje kontaktne podatke in še veliko več.

Praktično in uporabno.

30 komentarjev

Google kaznoval BMW

BBC - Ameriška družba Google, ki upravlja z najbolj razširjenim spletnim iskalnikom na svetu, je ponastavila položaj spletne strani nemškega proizvajalca avtomobilov BMW na izhodiščno mesto. “Smrtno kazen”, kot Googlov ukrep zaradi njegovih drastičnih posledic označujejo nekateri komentatorji, si je BMW prislužil zaradi “preoblačenja” (cloaking) svoje spletne strani, ki je zavajala uporabnike iskalnika.

Googlova preiskava je namreč odkrila, da se je BMW-jeva spletna stran izpisala na prvem mestu zadetkov, ko so uporabniki vpisali iskalni niz “rabljeno vozilo” (nemško: “gebrauchtwagen”). Ko so uporabniki kliknili na zadetek, so bili prestavljeni na BMW-jevo izhodiščno nemško stran, ki pa ima malo skupnega z rabljenimi avtomobili.

BMW-jevo spletno mesto, ki temelji na javanski kodi in je Google zaradi tega ne more prečesati, je namreč precej svobodno obogateno s ključnimi besedami, ki so privabile Googlov sistem za indeksiranje. Čeprav takšno početje ne krši nobenega zakona, pa je v...

51 komentarjev

Prenovljena AltaVista

Altavista - Bili so že časi, ko je bil spletni iskalnik AltaVista najbolj popularen in predvsem najbolj uporaben tovrstni splošni iskalnik na svetovnem spletu in so časi, ko ima relativno nov iskalnik Google svetovni monopol nad funkcionalnostjo, kvaliteto ter nenazadnje tudi kvantiteto iskanja.

Ostali iskalniki so bili primorani storiti nekaj, da bi sploh obstali na trgu. In AltaVista je danes naredila velik korak za svoj obstoj, ki je prej visel bolj na nitki, kot pa trdno na tleh. Kaj se je spremenilo, vprašate?

Rezultati iskanja so vidno bolj natančni. Povezave se osvežujejo pogosteje, robot jih zajame veliko več kot prej, zato je posledično najdena tudi večja količina informacij o zahtevanem iskalnem nizu. In - kar je najbolj razveseljivo - AltaVista ni več "BannerVista", kar pomeni, da ne boste več uvideli nadležnih oglasov, ki so se prej odpirali odločno premnogokrat.

Klik za novo AltaVisto!

7 komentarjev

Več podatkov o Hammer procesorju

The inquirer - Procesorji Hammer, ki bodo konkurirali Intelovemu Itaniumu, so še vedno precej skrivnostni, saj je o njih znanega le malo. Gotovo je to posledica AMD-jeve strategije, da javnosti streže specifikacije po malem in s tem ohranja zanimanje za procesor. Kot gotovo že veste, bo Hammer osnovan na podlagi x86-64 specifikacij. Procesor bo 64 biten, vendar pa bo podpiral tudi 32 bitne programe. Zaradi združljivosti za nazaj prehod na tak sistem ne bo zahteval novih vlaganj, saj ne bo potrebno na novo spisati programov. Poleg tega pa se bo Hammer zaradi te odlike pojavljal v strežnikih, desktop računalnikih in celo v prenosnikih. Procesorji so zasnovani tako, da lahko delujejo v navezi z drugimi (Hammer) procesorji. Po podatkih AMD-ja bomo lahko v 1 sistem spravili največ 8 Hammerjev. Procesorji bodo delovali v navezi z integriranim Northbridgom, AGP 8x vodilom, zelo dobro pa naj bi delovali skupaj s PC2700 DDR SDRAM pomnilnikom. Ker je AMD precej ponosen na svojo HyperTransport tehnologijo,...

0 komentarjev