»

Sony se s PlayStation Vue podaja v svet televizijskih storitev

Polygon - Sony se je odločil pomešati štrene velikim in je v četrtek napovedal novo storitev za predvajanje videovsebin (online streaming video) PlayStation Vue, ki bo v beta verziji na voljo še ta mesec. V glavnem bo šlo za možnost spremljanja televizijskih programov prek PlayStationa 3 in 4 (kasneje tudi na drugih napravah), za začetek kakopak omejeno na dele ZDA.

Ameriški trg so kar dobro pokrili, saj bodo vključevali Viacomove programe, Fox, NBC, Scripps, CBS in Discovery, čeprav manjkajo programi ESPN-Disney (ESPN, ABC ...) in Time Warnerja (Cartoon Network, CNN ...). Zaradi tega bo Vue ta hip težko postal prava zamenjava za kabelsko televizijo, čeprav bo ponujal okrog 75 kanalov, med njimi tudi sicer plačljive. Prav tako še ni jasno, kolikšna bo cena.

Sony je...

2 komentarja

Napad na uporabniške račune v Sonyjevih spletnih storitvah

vir: CNet
PhysOrg.com - Sony je potrdil, da so v preteklih dneh napadalci pridobili dostop do približno 93.000 spletnih računov uporabnikov storitev PlayStation Network, Sony Entertainment Network in Sony Online Entertainment. Prizadete račune so že blokirali, uporabnike pa pozvali k spremembi gesel. V tokratnem napadu niso izpostavljene številke kreditnih kartic, zato ni pričakovati večje škode. Kljub temu je Sony povedal, da bodo vso povzročeno škodo na računih uporabnikom povrnili, čeprav so si ti tokrat krivi sami.

Za napad pa to pot za razliko od pomladanskih napadov ne gre kriviti Sonyja. Napadalci niso napadli neposredno Sonyjevih strežnikov, ampak so uspeli kompromitirati podatkovno bazo nekega drugega podjetja, ki ga Sony ni želel imenovati. S tako...

7 komentarjev

Že dvajseti napad na Sony letos

CNet - Sezona napadov na Sony je še vedno odprta in v polnem teku, saj smo bili ta vikend priče jubilejnemu 20. napadu na Sonyjevi strani ali njegove podružnice v zadnjih dveh mesecih. To pot sta libanonski heker z vzdevkom Idahc in njegov francoski kolega Auth3ntiq napadla strani Sony Pictures France in bojda odtujila 177.172 elektronskih naslovov uporabnikov.

Od tega sta jih 70 objavila na znani strani Pastebin.com. Tam sta tudi zapisala, da je bil vektor napada preprosto SQL-vrivanje, kar je ena izmed najbolj osnovnih tehnik, zaščita pred njo pa spada v začetne tečaje programiranja. Kljub temu je to pogosto način napada, tudi nekateri predhodni letošnji napadi na Sonyjeve strani so ga uporabili. Celotno preglednico napadov na Sony, ki so se začeli konec aprila...

3 komentarji

Sony domnevno spet napaden

CNet - Medtem ko je Sony ponovno vzpostavil storitev PlayStation Network v ZDA in Evropi po aprilskih napadih, ga hekerji še vedno napadejo z vseh strani. To pot naj bi na strežnike Sony Pictures, Sony Music Belgium in Sony Music Netherlands vdrla skupina Lulzsec (ki je pred kratkim vdrla na PBS in objavila, da je Tupac še živ). Sonyju so pompozno napovedali konec že v sredo, a tovrstnih napovedi ne gre jemati resno. Sedaj dokazujejo, da so vendarle uspeli pridobiti dostop do nekaterih strežnikov in odtujiti nekaj osebnih podatkov. Napad ni povezan s PSN.

Ukradli naj bi milijon uporabniških podatkov, med drugim gesla, elektronske naslove, domače naslove, rojstne podatke in druge podatke, ki so jih uporabniki vnesli ob vpisu v Sonyjevo storitev. Pridobili naj bi tudi...

18 komentarjev

Napadi na Sonyjeve storitve se nadaljujejo

Reuters - V Sonyju se težave z vdori nadaljujejo kakor po tekočem traku. Potem ko so nekako prebrodili vdor v PSN in odpravili težave, a so morali stran le dva dni po vnovičnem zagonu spet odstraniti z interneta zaradi lastne malomarnosti, se spopadajo z novimi napadi na svojo infrastrukturo.

Neznanci so pridobili dostop do Sonyjeve tajske strani, kamor so postavili ribarsko stran v italijanščini. Sony je stran zatem ugasnil, napad pa bo njihovih zagotovilih ni imel nobene povezave z vdorom v PSN. Izkazalo se je, da so Sonyjevi strani načeloma na globalnem omrežju Akamai, medtem ko prizadeta hdworld.sony.co.th gostuje pri tajskem ponudniku gostovanja na naslovu 203.151.233.98, zaradi česar se je vdor lahko primeril.

Nadaljnje težave pa ima Sony s...

66 komentarjev

Saga Sony PSN se nadaljuje

vir: CNet
CNet - Sonyjeva saga z vdorom in nedostopnostjo storitev PSN in SOE se je nadaljevala tudi čez celoten konec tedna, čeprav so bili napovedali vzpostavitev normalnega stanja do konca tedna. To se ni zgodilo.

CNET je konec tedna objavil nepreverjene informacije iz bojda zanesljivih virov, da naj bi se pripravljal še tretji napad na Sony. Napad so neimenovani hekerji načrtovali za konec tedna, prav tako pa naj bi objavili vse podatke, ki bi jih pridobili s Sonyjevih strežnikov. Kdo stoji za temi navedbami in ali gre za iste osebe, ki so izvedle prva napada, ni znano, Anonymous pa Sonyjevim obtožbam navkljub zanika vpletenost.

Informacij o resničnem tretjem napadu ni, je pa Sony požrl besedo in PSN je ostal nedosegljiv tudi konec tedna. Uradna razlaga...

19 komentarjev

Sony PlayStation Network nazaj prihodnji teden, številke kreditnih kartic so bile šifrirane

Le kakšne bodo dolgoročne posledice napada za Sony?

vir: Ars Technica
Slo-Tech - Sonyjeva storitev PlayStation Network (PSN), ki je zaradi vdora v sistem nedosegljiva že od prejšnjega tedna, ostaja izključena, medtem ko na internet curljajo nove, to pot bolj pomirljive informacije o incidentu. Čeprav so na Ars Technici poročali o bralcih, ki so doživel zlorabo kreditne kartice in za to obtožili vdor v Sony PSN, ker sicer kreditne kartice niso bili nikjer uporabili, se to zdi manj verjeten razlog.

Sony je namreč zagotovil, da so bili vsi podatki o kreditnih karticah strank šifrirani, tako da si napadalci tudi z odtujenimi podatki ne bi mogli pomagati, če je bilo šifriranje seveda kakovostno (o tem Sony ni razkril podrobnosti). Poizvedba sicer kaže, da tabela s temi podatki sploh ni bila odtujena. Toda priznali so, da ostali podatki niso bili šifrirani, marveč shranjeni kot...

49 komentarjev