»

Piratska verzija igre povečala njeno prodajo

TorrentFreak - Pred nekaj tedni je izšla težko pričakovana indie igra No Time To Explain, ki jo je izdalo podjetje tinyBuild, ki sta ga ustanovila Alex Nichiporchik in Tom Brien. Le nekaj dni po izidu se je igra pojavila tudi na The Pirate Bayu, kar je znatno povečalo njeno prodajo.

Na prvi pogled se zdi vse skupaj nenavadno, a v resnici je šlo za zelo dobro promocijsko taktiko. Razvijalci so igro sami naložili na The Pirate Bay, pri čemer pa naložena verzija ni enaka verziji, ki je naprodaj v trgovinah. Na The Pirate Bayu je verzija, v kateri vsi liki nosijo piratske čepice in je nasploh izvedena v piratskem slogu. Nichiporchik je potrdil, da sta igro na splet priobčila pisca sama, rekoč, da bodo nekateri tako ali tako piratizirali igro: zakaj...

32 komentarjev

The Pirate Bay ni bil prodan

Hans Pandeya

CNet - Zgodba o domnevnem nakupu popularne strani s torrenti The Pirate Bay, ki traja že od lani, je polna nenavadnih preobratov. Po razsodbi sodišča zoper skrbnike strani, da je njihovo početje nelegalne, se je našel princ na belem konju po imenu Hans Pandeya, ki je želel s svojim podjetjem Global Gaming Factory X kupiti The Pirate Bay in iz njega napraviti legalno stran. Prodaja se je odmikala in na koncu izjalovila, ker so švedski nadzorni organi ugotovili, da...

0 komentarjev

The Pirate Bay spet na udaru

TorrentFreak - V ponedeljek se je ponovila zgodba s konca Avgusta, ko The Pirate Bay ni bil dosegljiv cel dan. Tudi tokrat se je mrk zgodil zaradi internetnega ponudnika, ki se je uklonil volji roke pravice in prekinil povezavo v svet The Pirate Bayu. Njihov prvi internetni ponudnik je bil švedski Black Internet, od katerega so se preselili k nizozemskemu NForce. Takoj po selitvi je NForce prišel na radar protipiratskih organizacij, ki so začele z grožnjami o tožbah. Ker je NForce relativno majhen internetni ponudnik in zato ne bi prenesel tožbe filmske in glasbene industrije, po dobrem...

45 komentarjev

Pirate Bay uvaja SSL šifriranje

Slo-Tech - Kot na svojem blogu piše Peter Sunde, eden izmed soustanoviteljev The Pirate Baya, bo The Pirate Bay ta teden na svoji spletni strani uvedla SSL šifriranje.

Uvedba SSL šifriranja je odgovor The Pirate Baya na nedavno sprejeti švedski zakon, ki je švedski tajni službi National Defence Radio Establishment omogočil prestrezanje vsega telekomunikacijskega prometa, ki prečka švedske meje.

Zanimivo je, da je konec leta 2007 raziskava Britanskega fonografskega instituta ugotovila, da je bil v letu 2006 delež šifriranih torrent povezav okrog štiri odstotke, v letu 2007 pa je ta delež narastel na celih 40 odstotkov.

Očitno bo torej povečan nadzor pripomogel k široki uvedbi tehnologije šifriranja, česar pa si pravzaprav lahko le želimo.

29 komentarjev