»

Otroci prilepljeni na zaslone, starši ne zaostajajo

TechCrunch - Proizvajalci mobilnih naprav bodo pod vedno večjim pritiskom zaradi odvisnostnih simptomov, ki jih pri uporabnikih, pa naj bodo maldi ali stari, povzročajo njihovi izdelki. Google in Android sta zato že začela v svoje operacijske sisteme vgrajevati nekatere varovalke, ki poskušajo omejiti t. i. screen time.

Študija Pew Research Centra - zajela je 743 ameriških otrok in 1.058 staršev - tako ugotavlja, da je približno dve tretjini staršev zaskrbljenih nad časom, ki ga njihovo potomstvo preživi bolščeč v tak ali drugačen zaslon....

25 komentarjev

Največji Facebook, Google z drugim in tretjim mestom

Slo-Tech - Facebook se je lani pred javno ponudbo delnic pohvalil, da ima milijardo uporabnikov. Zadnje raziskave spletnih družabnih omrežij kažejo, da to ni povsem res, a dejstvo ostaja, da je Facebook daleč pred vsemi. Zanimivo ima Google svoji strani kar na drugem in tretjem mestu - Google+ in YouTube, ki se po novem tudi šteje za družabno omrežje, ker se tam družimo in tudi komentiramo, ne le pasivno spremljamo videoposnetkov. Vsa največja omrežja še vedno beležijo rast števila uporabnikov.

Po rezultatih raziskave Global Web Indexa je imel Facebook v zadnjem lanskem kvartalu 693 milijonov aktivnih uporabnikov (registriranih je sicer 900 milijonov računov); kar predstavlja 51 odstotkov vseh ljudi z dostopom do interneta. Google+ in YouTube capljata zadaj, a beležita solidno rast (sicer manjšo od Facebooka)....

31 komentarjev

Google+ slabo sprejet med uporabniki

Povprečni čas (minute/mesec), ki so ga uporabniki v mesecu januarja preživeli na naštetih socialnih omrežjih. Višja številka za MySpace je samo še sol na že tako nadležno rano.

vir: The Wall Street Journal
The Wall Street Journal - Google je znan po tem, da zelo dobro rešuje tehnične probleme (in po odhodu Schmidta tudi oblikovne), precej manj sreče pa imajo s svojimi rešitvami za socialna omrežja. Ne Wave ne Buzz se kljub izjemnemu začetnemu zanimanju nista prijela, in kot vse kaže, bo precej isto tudi z Google+.

Servis naj bi sicer imel 900 milijonov članov (tj. vse Gmail uporabnike), vendar zadnji podatki družbe comScore kažejo, da ga skoraj nihče od njih ne uporablja, vsaj ne veliko. Povprečna raba na mesec naj bi bila le 3 minute, kar je celo manj od Myspace-a in...

35 komentarjev

Na spletu gre največ časa za Facebook

vir: ZDNet
ZDNet - Analitiki v podjetju Nielsen so raziskali brskalne navade uporabnikov interneta in ugotovili, da ti daleč največ časa preživijo na Facebooku. Raziskava sicer zajema le ZDA, a ni pričakovati, da bi bile številke v drugih razvitih državah pomembno drugačne.

Maja letos so Američani na Facebooku zapravili 53,5 milijarde minut, kar pomeni približno 12 minut na uporabnika na dan (Facebook ima v ZDA po Nielsnovi metodologiji 140 milijonov uporabnikov). Na drugem mestu je Yahoo s 17,2 milijarde minut, sledijo pa Google (12,5), AOL (11,4), MSN/Bing (9,5) in YouTube (9,1).

Najbolj priljubljena spletna aktivnost je torej obiskovanje socialnih omrežij, kjer Američani zapravijo 23...

13 komentarjev

Google prvo podjetje z več kot milijardo obiskovalcev na mesec

Slashdot - Zadnje statistike podjetja ComCast za mesec maj kažejo, da je Googlu uspelo zbrati več kot 1 milijardo unikatnih obiskovalcev na mesec. S tem naj bi postali prvo podjetje s to lovoriko, najbližji zasledovalec pa je Microsoft z vsemi svojimi spletnimi mesti (~900 mio. na mesec), Facebook in Yahoo pa se oba gibljeta blizu 700 mio. unikatnih uporabnikov na mesec.

Google je povedal, da je največ obiskov iz Indije in Južnoafriške republike, najmanj pa jih (pričakovano) beležijo iz Severne Koreje in Kitajske.



Nasprotno pa naj bi Facebookovi uporabniki na strani preživeli malo več časa - skupaj tako kar 250 milijard minut na mesec (to je skoraj 6 ur na uporabnika na mesec, oz. 12 minut na dan). Microsoft je drugi z 204 milijardami, Google pa šele tretji z okroglimi 200 mrd.

...

6 komentarjev

Apple največ vredna blagovna znamka na svetu

Podatki za Evropo brez Velike Britanije in Irske.

vir: Bloomberg
Bloomberg - Blagovna znamka podjetja Apple je najbolj vredna znamka na svetu, so izračunali v podjetju WPP plc. Njena vrednost se je v zadnjem letu povzpela za 84 odstotkov in dosegla vrednost 153,3 milijarde dolarjev. Prejšnji vodilni Google je izgubil dva odstotka in z 111,5 milijarde dolarjev vredno blagovno znamko pristal na drugem mestu po štiriletnem vodstvu. Tretje mesto po novem drži IBM, četrti je McDonald's, peti pa Microsoft.

Med zanimivimi sta še Facebook, ki je vrednost svoje znamke povečal za 246 odstotkov in z 19,1 milijarde dolarjev zasedel 35. mesto, in kitajski iskalnik Baidu na 29. mestu s 141-odstotno rastjo. Največ so izgubili BlackBerry (-20 odstotkov), British Petroleum (-27 odstotkov),...

56 komentarjev

ComScore objavil Digitalno leto 2010

Glavno opravilo na telefonih je pošiljanje sporočil.

Slo-Tech - ComScore je objavil svoje poročilo Digitalno leto 2010, v katerem najdemo podatke o digitalnih navadah uporabnikov interneta v Ameriki. Ugotovili so, da je bilo to leto presežkov.

Lani se je prek interneta obrnilo 227,6 milijarde dolarjev, kar je devet odstotkov več kot leto pred tem in največ v zgodovini (drugo najboljše leto je 2008). Pri tem je bil z naskokom najbolj zapravljivi dan na internetu ponedeljek 29. november (črni petek je bil 26. novembra in ga sploh ni med prvimi desetimi).

Največ časa obiskovalci interneta preživijo na Facebooku, sledijo pa mu Googlove strani, Yahoojeve in Microsoftove. Razčlemba po vrstah pokaže, da so najbolj priljubljena točka preživljanja časa na spletu forumi (20 odstotkov), za...

1 komentar

Pol milijarde uporabnikov na Facebooku

Hexus - Čeprav so uporabniki s Facebookom nezadovoljni, vodstvu strani kaže dobro pri doseganju cilja, da bi bili nekoč vsi prebivalci Zemlje povezani prek Facebooka. Pred dnevi so namreč dosegli mejnik, ko se je na socialno spletno stran registriral 500-milijonti uporabnik. Za zadnjih 20 odstotkov oz. za preskok od 400 do 500-milijontega uporabnika so potrebovali zgolj pol leta.

Kljub nezadovoljstvu uporabnikov je Facebook vseeno druga najpopularnejša spletna stran na svetovnem spletu, takoj za Googlom. Prav ta popularnost da misliti, da bo zaradi eksponentne rasti Facebook že kmalu imel milijardo uporabnikov. Vseeno pa bodo daleč od pokritosti celotnega sveta, katerega populacija znaša okrog 6,7 milijarde. S trenutnim dosežkom je povezanih le 7,5% prebivalstva Zemlje.

Ob objavi, da je na Facebook registriranih 500 milijonov uporabnikov, je Mark Zuckenberg, CEO Facebooka, javnosti predstavil še Facebook Stories, ki uporabnikom omogoča deljenje daljših zgodb. Do sedaj so lahko delili le...

24 komentarjev

Obiskovalci največ časa prebijejo pri Microsoftu

Slo-Tech - Comscore je te dni objavil zanimive rezultate meritev internetnega obiska, kjer so merili, koliko časa uporabniki prebijejo na kakšni spletni strani. Na prvem mestu je še vedno prepričljivo Microsoft, saj so uporabniki septembra na njihovih straneh preživeli skoraj štiri milijarde ur, od tega tri četrtine na storitvi Windows Live Messenger. Na drugem mestu je Google s poltretjo milijardo ur, sledita pa mu Yahoo in Facebook. Slednji je svoj rezultat praktično potrojil.

Zanimiva je tudi regijska variacija, saj ima Microsoft v Latinski Ameriki dvakrat večji delež kot v Evropi in štirikrat večjega kot v Severni Ameriki. Yahooja pa Evropejci in Latinoameričani nekako ne marajo, medtem ko je v Severni Ameriki petkrat priljubljenejši kot tod. Še ekstremnejši primer je portal Tencent, ki v Aziji pobere desetino vsega časa, drugod pa sploh ne pride na lestvice.

16 komentarjev