»

Šest gigahercev je tu!

Xtreme Systems - Sicer v forumu teče diskusija že od včerajšnjega večera, je pa vsekakor vredno dosežek omeniti tudi v novicah. Za kaj gre? Fincem na Xtreme Systems Forums je uspelo naviti Pentium 4 na šest gigahercev. Sistem seveda ni bil dovolj stabilen, da bi pognali kakšen test, tako da ostaja le pri posnetku zaslona. Da so dobili stabilen sistem, so morali frekvenco znižati na 5,4 GHz, kar je še vedno zavidanja vredna številka.

19 komentarjev

Pleksi na pohodu

The Tech Zone - Verjetno se spomnite, da smo pred nekaj dnevi poročali o dveh prozornih ohišjih, ki sta bili plod lastne iznajdljivosti in dela. Sedaj pa so denar zavohala tudi podjetja.

Eno od prvih je Xoxide, ki se že nekaj časa ukvarja z ohišji, sedaj pa so na trg poslali še prozoren model. Pod drobnogled so ga vzeli na The Tech Zonu, ga dodobra stestirali, poslikali in mu na koncu prisodili oceno 8.5/10. Ocena je sicer verjetno malo pretirana, samo če si privoščite lepšo matično ploščo in kakšno neonko ter prozorne ventilatorje, pa zna biti drugače.

0 komentarjev

Pleksi ohišje

The Tech Zone - Fabrike po svetu vedno bolj sledijo modnim smernicam. Tako si lahko sedaj omislimo modno obarvana, poslikana, prevrtana in oh in sploh predelana industrijska ohišja. Podjetje ClearPC je tako izdelalo še popolnoma prozorno ohišje. Nič več zafrkavanja s pleksi steklom ter njega rezanjem in lepljenjem, sedaj enostavno odidemo v trgovino (pa ne pri nas ) in si kupimo ročno izdelano prozorno ohišje. Ogledali so si ga na The Tech Zone in mu dali oceno 8/10, pod minus pa štejejo to, da nima gumba za reset .

1 komentar

Philipsovi zvočniki

The Tech Zone - Za zadnjo novico tega dne pa eden, vsaj zame, bolj zanimivih testov. Na The Tech Zone je bil na test popeljan Philipsov sistem štirih visokotoncev in globokotonca. Kaj te tako posebnega na temu sistemu? Zvočniki so tipa "flat panel", kar pomeni, da so ploščati. In to ne na način a'la Altec Lansing ATP3, ki imajo svojo membrano na dnu. Visokotonci imajo vsak po 10 W moči RMS, kar je malo, a zato je globokotonec močnejši, saj ima v sebi dva refleksa, vsak z močjo 20W RMS. Za sto petdeset dolarjev, za kolikor se sistem prodaja, bi znal biti nakup ugoden.

0 komentarjev

Microsoft Windows XP RC1 predogled

The Tech Zone - Govorice, prvi testi in dobra ter obsežna reklamna kampanja so naredili svoje, saj so Windows XP eden izmed najbolj pričakovanih operacijskih sistemov, od katerega si pri Microsoftu obetajo astronomske dobičke. O WinXP je bilo že veliko govora in ker uradni izzid sistema sploh ni več tako daleč, je čas, da si spet pogledamo kakšen test, oz. predogled že precej končane različice. Na The Tech Zone so preizkusili različico RC1, ki jasno nakazuje, kakšen naj bi celoten operacijski sistem izgledal. Vendar pozor, članek še vedno opisuje beta različico, zato ga vzemite bolj kot zanimivost.

7 komentarjev

10 najbolj revolucionarnih kosov hardvera

The Tech Zone - Vsako področje ima nekatere ekstreme, ki so v marsikaterem pogledu povzročili pravo malo, če že ne veliko revolucijo. Tako je bilo tudi na področju računalništva, kjer je nekaj podjetij z nadarjenimi/zagnanimi inženirji/programerji dobesedno spremenilo pot razvoja. Naj navedem samo nekaj primerov: 3Dfx in kasneje Nvidia sta nas popeljala v svet PRAVE 3D grafike, zaradi Celeronov, ABIT-a in ASUS-a navijamo, AMD ima s svojimi Duroni in Thunderbirdi zasluge, da smo trenutno globoko v gigahercu in še bi lahko našteval. The Tech Zone se je poklonil revolucionarjem in napisal članek, v katerem lahko najdete 10 najbolj zaslužnih kosov hardvera, ki so botrovali številnim napredkom. Res zanimivo branje.

0 komentarjev

Nadgradnja Linux kernela

Byte - Slej ko prej pride tudi potreba po zamenjavi kernela. Tega so se zavedli tudi na Bytu in napisali članek na to tematiko. Žal vse skupaj ni napisano v obliki vodiča, ampak bolj kot poročilo in nasveti ob morebitni menjavi, tako da začetniki ne boste imeli kake velike koristi. Boste pa znali članek ceniti predvsem izkušenejši uporabniki Linuxa, ki boste v članku našli kak pomemben podatek.

0 komentarjev

Plextor Plexwriter 161040A

The Tech Zone - Pri Tech Zoneu so si ogledali ta hiter pekač. Specifikacije verjetno že veste, vsebino in zaključek testa pa prav tako. Plextor se je izkazal kot plextor in je hitro ter zanesljivo zapekel CDje. Stvar, ki pa mene osebno, pa verjetnu tudi koga drugega moti so dooolgi dostopni časi, v povprečju kar 150ms. Ahm.. test si lahko ogledate tukaj.

Za konec te novice pa še razčistimo eno nejasnost. Pred časom sem postal novico o tem, da naj bi Plextor prenehal izdelovati SCSI inačice svojih pogonov. No, temu verjetno ni tako. Očitno so stvari v Plextorju malo zmedene, saj daje delavec v Evropi javnosti drugačne informacije kot pa tisti iz Amerike.

3 komentarji

Nastajanje Deus Ex-a

Gamasutra - Morda koga od vas zanima, kako nastane igra? Zanima koga, kako nastane uspešnica kot je Deus Ex? Na Gamasutra (res dobra stran za vse, ki že kar precej znajo, iščejo nove ideje...) so objavili članek enega izmed avtorjev (Warren Spector), ki nas popelje čez celoten razvoj igre. Sicer pa, tudi če vas stvar ne zanima, vam vseeno priporočam, da si članek vsaj bežno preberete, da boste dobili malo občutka kako nastajajo dobre igre. Upajmo, da bo še več takih...Tukaj!

0 komentarjev