»

Moderatorka na YouTubu toži delodajalca

vir: CNET
CNET - Znano je, da je delo moderatorja vsebin na družbenih omrežjih psihično zelo naporno, pogosto pa tudi slabo plačano in brez ustrezne podpore. Zato ni presenetljivo, da nekdanja moderatorka na YouTubu toži podjetje, ker je zaradi dela domnevno dobila depresijo in posttramvatsko stresno motnjo. V tožbi, ki jo je vložila na kalifornijsko sodišče, trdi, da ima zaradi gledanja neprimernih vsebin težave s spanjem in strašne more. Zaradi strahu ne more biti v množicah ljudi, ima panične napade in težave s tesnobnostjo.

Pri svojem delu je morala redno spremljati najrazličnejše travmatične posnetke, od obglavljanj do spolnih zlorab otrok. Ker je moderatorjev premalo, morajo obstoječi vsak dan vsaj štiri ure gledati te vsebine. Dnevno ocenijo od 100 do 300 videoposnetkov, pri čemer mora biti napaka manj kot 2-5 odstotkov. V Googlovem centru v Austinu je delala od januarja 2018 do avgusta 2019.

V tožbi, ki želi postati skupinska tožba, od podjetja terja odškodnino, plačilo zdravljenja in...

6 komentarjev

Google se je poravnal s FTC

Slo-Tech - Google je dosegel pomembno pravno zmago, saj je sklenil dogovor z ameriško Zvezno komisijo za trgovino (FTC), s čimer se je izognil tožbam in sankcijam zaradi domnevne zlorabe monopolnega položaja. S tem se zaključuje 19-mesečna preiskava. Google se je zavezal, da bodo uvedli nekatere spremembe, a gre za manjše, malodane kozmetične popravke. V principu ostajajo Googlove storitve enake. Google je že izrazil zadovoljstvo nad odločitvijo, ki po njegovem mnenju kaže, da so Googlove storitve v dobrobit javnosti.

Izstopata dve spremembi. Lastniki strani, ki so nezadovoljni z Googlovo obravnavo, se lahko odločijo za izstop iz Google Searcha, s čimer ta

2 komentarja

Proti vodilnim v Googlu vložena tožba zaradi domnevnega oškodovanja premoženja

Sergey Brin, Eric Schmidt, Larry Page

vir: ComputerWorld
ComputerWorld - Pretekli teden smo poročali, da je Google dosegel poravnavo z ameriškim pravosodnim ministrstvom. Da se bodo izognili tožbi zaradi oglaševanja nelegalnih spletnih lekarn v ZDA, bodo plačali pol milijarde dolarjev globe in v prihodnosti poskrbeli za strožji nadzor na oglasi, ki jih prikazujejo. Dogovor se zdi dober, saj pol milijarde dolarjev za Google navsezadnje ni tako veliko denarja, hkrati pa so se izognili sodnemu postopku. Google tudi ni priznal kaznivega ravnanja, ampak zgolj napako. A skupina Googlovih delničarjev se s tem ne strinja in meni, da so odgovorni s to potezo oškodovali premoženje podjetja, zato so vložili tožbo proti njim.

Na...

0 komentarjev

Rdeča luč za združitev AT&T in T-Mobile USA

vir: CNet
Bloomberg - Ameriško pravosodno ministrstvo je na zveznem sodišču v Washingtonu vložilo tožbo (polno besedilo), da sodišče prepove združitev telekomunikacijskih gigantov AT&T in T-Mobile, ki je bila najavljena marca. Po mnenju pravosodnega ministrstva bi združitev ustvarila okolje z zmanjšano konkurenco, kar bi kršilo ameriško protimonopolno zakonodajo.

Prevzem je sicer že od najave buril duhove. Kmalu po napovedi prevzema so se že pojavila prva nasprotovanja. Izrazit nasprotnik 39 milijard dolarjev težkega prevzema je bil Sprint, ki je od ameriške vlade prepoved prevzema enostavno zahteval.

Sedaj je pravosodno ministrstvo za washingtonsko sodišče zapisalo, da bi AT&T-jev prevzem T-Mobila USA s...

0 komentarjev

Google se je poravnal zaradi oglasov za nelegalne lekarne

The New York Times - Google se je poravnal z ameriškim pravosodnim ministrstvom zaradi prikazovanja oglasov za nelegalne spletne lekarne. Izpolnila so se majska pričakovanja, da bo Google moral odšteti pol milijarde dolarjev.

Spletne lekarne, ki v državi nimajo dovoljenja za prodajo zdravil, so pereč problem na internetu že več let. Leta 2003 so ZDA izvedle obsežno akcijo, po kateri sta...

7 komentarjev

Google dal na stran pol milijarde za poravnavo

Pfizer je bil leta 2009 kaznovan z globo višini 2,3 milijarde dolarjev zaradi trženja analgetikov, ki nista bila več na seznamu registriranih zdravil.

The Wall Street Journal - Po pisanju The Wall Street Journala je Google napravil za 500 milijonov dolarjev rezervacij za poravnavo s pravosodnim ministrstvom v primeru oglaševanje ilegalnih spletnih lekarn. Če se namreč izkaže, da je kateri iskalnik s prikazovanjem oglasov za ilegalne dejavnosti služil, je kazensko odgovoren, in prav to pravosodno ministrstvo očita Googlu.

Srž problema so reklame za spletne prodajalne zdravil, ki nimajo sedeža v ZDA. Te kršijo zakonodajo s prodajo ponarejenih, pretečenih ali neodobrenih zdravil, pri čemer zdravniški recept sploh ni potreben, zato je njihovo delovanje v ZDA prepovedano. Če se bo izkazalo, da je Google vede sprejemal oglase teh prodajaln, bo kazensko odgovoren (recimo leta 2007 so se Google, Microsoft in Yahoo poravnali in plačali skupno 31,5 milijona dolarjev zaradi oglaševanja...

1 komentar

Paul Allen še vdrugo vložil tožbo

Eden izmed izdelkov, ki domnevno kršijo patente, je tudi iTunes. Takle posnetek je Microsoft priložil tožbi, kjer je problematični del obarval rdeče.

Slo-Tech - Podjetje Interval Licensing v lasti Paula Allena je avgusta vložilo tožbo zoper Apple, Google, Facebook, Yahoo, AOL, eBay, Netflix, Office Depot, OfficeMax in Staples zaradi domnevne kršitve štirih patentov. Interval Licensing, ki je leta 2000 nastal na pogorišču Interval Researcha, je namreč podedoval tudi njegove patente, ki pokrivajo tehnologije za internet. A sodišče je sodbo zavrnilo, ker tožnik ni natančno navedel, kateri izdelki kršijo njihove patente in na kak način. Dobil je dva tedna časa, da jo dopolni.

Odvetniki so se zakopali v delo in v torek popoldne, le nekaj ur pred iztekom roka, so sodišču...

5 komentarjev

Google ne bo kupil Yelpa

TechCrunch - Prejšnji teden smo poročali, da naj bi Google prevzel 80-odstotni delež strani Yelp, kjer najdemo recenzije različnih podjetij, vse skupaj za dobre pol milijarde dolarjev. Kot kaže, do kupčije ne bo prišlo, saj je Yelpov izvršni direktor Jeremy Stoppleman odstopil od pogodbe, ki je bila že povsem izdelana, manjkali so le še podpisi akterjev. Uradnih informacij, zakaj so prodajo nenadoma odpovedali, ni, prav tako na vidiku ni kakšne konkurenčne prevzemne ponudbe. Špekulacije pravijo, da naj bi Yelp pod mizo dobil kakšno boljšo ponudbo ali pa vsaj namig konkurentov, kar je opogumilo...

1 komentar