»

Download.com še vedno pakira namestitvene programe v trojance

Slashdot - Avgusta smo poročali, da je priljubljena spletna stran z brezplačnimi in preizkusnimi programi Download.com začela vprašljivo prakso "oblačenja" programov v dve plasti namestitve. V praksi je to pomenilo, da z njihove strani ni bilo mogoče prenesti golega namestitvenega programa, kot ga ponuja proizvajalec programske opreme, ampak zgolj generični namestitveni program, ki je s spleta šele nato prenesel dejanski namestitveni program. Problematično je bilo, da je ta generični namestitveni program poizkusil namestiti tudi nepotrebno orodno vrstico Babylon, ki so jo uporabniki, ki niso brali, marveč zgolj klikali Naprej, tudi namestili. Download.com je tako služil na dva načina -...

23 komentarjev

Programi z Download.com oviti v dve plasti namestitve

Extremetech - Nadvse priljubljena spletna stran z brezplačnimi in preizkusnimi programi Download.com, ki je nekdaj veljala za enega redkih zaupanja vrednih skladišč programov, uvaja za uporabnike sila neprijetno spremembo. Vse nove verzije programov bodo odslej oblečene v poseben Cnetov (lastnik Download.com) namestitveni program.

To pomeni, da bo uporabnik s spleta vsakokrat prenesel namestitveni program (wrapping installer), ki bo šele nato z interneta potegnil želeni program. To uporabniku nalaga dodatno delo in nepotreben ovinek, a sploh ni najslabša stvar. Bolj problematično je, da želi omenjeni generični namestitveni program na vsak način uporabnika prepričati, da namesti tudi nepotrebno orodno vrstico Babylon....

63 komentarjev

Google Picasa na Linuxu

OSNews - Google se je končno usmilil uporabnikov enega alternativnih operacijskih sistemov, ki bi želeli uporabljati njegovo orodje za iskanje in organizacijo slik, Picassa. Od danes naprej si lahko brezplačno prenesete iz njihove domače strani prenesete različico Picasse za Linux.

Aplikacijo so pri Googlu prenesli s pomočjo Windows emulatorja Wine. To žal sicer ni pravi (tim. native) prenos na Linux platformo, kljub temu pa aplikacija deluje popolnoma normalno.

Trenutno so na voljo predpripravljeni namestitveni paketi za distribucije Red Hat, Fedora, Suse, Mandriva, Debian in Ubuntu, na voljo pa je seveda tudi splošni namestitveni program za ostale distribucije.

33 komentarjev

Mac OS X v slovenščini: Safari

jabuk.net - Ker je OS X sistem, ki naj bi ga znali uporabljati vsi, je seveda treba poskrbeti tudi za tiste, manj vešče tujih jezikov. Zato se je nadobudna ekipa uporabnikov Applovih produktov odločila prevesti večji del OS X-a v slovenščino. Kot prvega nam predstavljajo prevod Applovega spletnega brskalnika Safari.

Na tej povezavi si vsi uporabniki zadnje verzije OS X-a (torej 10.4) lahko prenesete namestitveni program, ki vam bo poslovenil Safari.

Za vas so prevajali: Sebastijan Bauman, Matic Bitenc, Matic Kunaver, Nejc Kržan, Matjaž Horvat, ter Mitja Podpečan.

Zdaj bo znala vaše jabolčno čudo uporabljati tudi vaša babica :)

38 komentarjev

Debian bo dobil nov namestitveni program

Slashdot -

Kot danes pravi Slashdot, bomo v kratkem deležni novega namestitvenega programa za eno izmed najbolj razširjenih GNU/Linux distribucij -- Debian. Namestitveni program, ki je bil dolgo časa neke vrste Debianova Ahilova peta, so namreč končno začeli posodabljati.

Na žalost nekaterih novincev bo ta še vedno na voljo samo kot tekstovna verzija, saj naj bi bil prenos grafičnega namestitvenega programa na enajst različnih platform zankrat še pretežak podvig. Poleg tega pa z grafičnim instalacijskim programom pride še vrsta drugih težav. Z najnovejšo verzijo pridejo naslednji fićrji?: avtodetekcija strojne opreme, >nov način "vkompilacije" modulov, nov izgled in še nekaj drugih bonbončkov.

Celoten in zelo obsežnejši članek najdete na linmahau.org, če pa se vam je morda utrinila želja po namestitvi novega sistema, pa hitro skočite sem.

6 komentarjev