»

Applov podpredsednik zaradi vulgarnega komentarja na Tiktoku ob službo

Slo-Tech - Zdaj že legendaren videoposnetek na Tiktoku, ki je do tega trenutka nabral več milijonov ogledov, je pokopal Applovega podpredsednika Tonyja Blevinsa. Posnetek, ki je nastal 18. avgusta, je bil na internetu objavljen 5. septembra in je bil posnet z Blevinsovo vednostjo. Ustvarjalec vsebin na Instagramu in Tiktoku Daniel Mac ga je posnel na avtomobilskem sejmu, ko je Blevins izstopil iz svojega mclarna. Mac ga je in vprašal, kaj počne v življenju. Blevins je odgovoril, da vozi drage avtomobile, igra golf in se zabava z ženskami z velikimi prsmi, ob čemer ima še hudičevo dobro zobozdravstveno zavarovanje.

Šala se Applu ni zdela ni smešna, zato bo Blevins podjetje zapustil. Doslej je bil zaposlen kot podpredsednik za nabavo, kjer je sklepal posle z dobavitelji in partnerji. Njegova naloga je bila usklajevanje pogojev sodelovanja z dobavitelji, kot so Qualcomm za modeme, Intel za čipe in podobno. Vsak cent, ki ga je lahko izpogajal, se je v milijonskih nakladah močno obrestoval....

92 komentarjev

Anonymous Slovenija domnevno vdrl v FBI - najbrž ne

International Business Times - Na strani pastebin.com so neznanci objavili elektronske naslove 68 agentov ameriškega FBI in njihova gesla ter naslov dveh internih strežnikov v FBI skupaj z odprtimi vrati, s katerih so podatke pridobili. Poleg tega so objavili še kratek profil FBI-jevega direktorja Jamesa Briena Comeya z vsemi osebnimi podatki, vključno s koordinatami njegovega prebivališča.

Povezava do razkritja je bila najprej objavljena na Facebookovem profilu skupine Anonymous Slovenia, podpisan pa je heker z vzdevkom Black-Shadow, ki se deklarira za člana slovenskega odseka Anonymousa, pomagala pa naj bi mu LulzSec in AntiSec. Dodaja, da objavljeni podatki niso vsi podatki, ki jih ima. Anonymous Slovenia dogodka ne komentira, FBI pa se še ni odzval.

Dodatek: Čedalje verjetnejše se zdi, da gre...

27 komentarjev

Podrobnosti o aretaciji članov Anonymousa in LulzSeca

Drugo razkritje Sabuja

Ars Technica - Nedavno smo pisali o aretaciji peterice vodilnih članov LulzSeca, izmed katerih so bili nekateri tudi člani Anonymousa, potem ko se je izkazalo, da je ustanovitelj LulzSeca ves čas sodeloval s policijo. V zadnjih 24 urah je na internetu, v časopisnih hišah in v hekerskih vrstah vladalo obsedeno stanje, znanih pa je vrsta novih informacij (in tudi nekaj dezinformacij).

Kot kaže, je bil Sabu, čigar identiteta kot ovaduha je bila včeraj razkrita, že pred aretacijo junija lani ostalim članom Anonymousa sumljiv. FBI je moral celotno operacijo pospešiti in ga aretirati v naglici, saj so na internetu le nekaj ur pred tem člani Anonymousa objavili Sabujevo identiteto. Javno razkritje identitete člana se imenuje doxing in je bilo v času LulzSeca pogosta praksa. Veliko teh razkritij so prispevali člani sami,...

42 komentarjev

Ameriška policija dobiva oborožene helikopterske drone

Brezpilotni helikopterski dron ShadowHawk MK-II.

vir: Vanguard Defense
Schneier.com - Policija si vedno prizadeva biti korak pred nepridipravi, zadnje čase predvsem z nakupom milspec nadzorne opreme in orožja, ki bi v obdobju miru morali pravzaprav biti pridržano zgolj za vojsko oz. kvečjemu še za vojaško-obveščevalne službe. Pisali smo že o vse bolj pogosti nabavi piratskih baznih postaj mobilne telefonije za nadzor protestov in triangulacijo nepridipravov, policija v okrožju Montgomery v Teksasu (del širšega predmestja prestolnice Houston) je na podlagi $300.000 dolarjev težke donacije ministrstva za domovinsko varnost v rabo dobila oboroženi helikopterski dron ShadowHawk MK-II podjetja Vanguard Defense Industries (na sliki).

Specifikacije so impresivne. Gre za manjši brezpilotni helikopter na...

55 komentarjev

Anonymous objavil elektronska sporočila podpredsednika Vanguarda

Richard Garcia (desno).

ComputerWorld - Hekerska skupina Anonymous je objavila dober gigabajt podatkov, ki so jih domnevno odtujili iz podjetja, ki dela za ameriško vojsko. Najdemo jih, kot je to že običaj, na Pastebinu, skupaj s spremljajočim komentarjem.

Skupina je zapisala, da gre za elektronska sporočila Richarda Garcie, ki je podpredsednik Vanguarda in član upravnega odbora InfraGarda, pred tem pa je bil 25 let agent Zveznega preiskovalnega urada FBI. Vanguard je znani pogodbeni dobavitelj za vojsko, InfraGard pa povezuje zasebne izvajalce in FBI pri naročilih. Sorodna skupina LulzSec je že junija napadla spletne strani atlantske podružnice InfraGarda.

V na novo objavljenem paketu dokumentov najdemo zapisnike sestankov, pogodbe, sheme, NDA-je, osebne informacije in nekaj drugih...

21 komentarjev

FBI aretiral vsaj 14 domnevnih članov Anonymousa

vir: CNN
CNN - Ameriški Zvezni preiskovalni urad (FBI) je včeraj izvedel več deset hišnih preiskav in aretiral več pripadnikov znane hekerske skupine Anonymous. Informacije so skope, viri citirajo različno število aretacij, znano pa je, da so preiskave izvedli v več zveznih državah in da so pridržali vsaj 14 oseb, osumljenih sodelovanja v skupini Anonymous.

FBI je za CBS News potrdil, da so izvedli hišne preiskave v New Yorku, Kaliforniji, New Jerseyju in na Floridi, pri čemer so aretirali vsaj 14 oseb. Zasegli so tudi mnogo računalniške opreme. CNN poroča, da so v šestih poslopjih na Long Islandu, v Brooklynu in Bronxu v New Yorku zasegli več računalnikov, domnevno povezanih z Anonymousovimi člani, medtem ko so bile aretacije izvedene v drugih preiskavah....

41 komentarjev

Nov teden, novi hekerski vdori: tarča vojska

Sedež Booz Allen Hamiltona v Virginiji

vir: Slashdot
Slashdot - Pretekli vikend so imeli hekerji spet polne roke dela, saj so bili znova na udaru pogodbeni izvajalci za vojsko. Vdrli so v dve ameriški podjetji in iz njih pridobili cel kup elektronskih naslovov in nekaterih drugih podatkov zaposlenih v ameriški vojski.

Najprej so v petek iz skupine AntiSec sporočili, da so vdrli v strežnike podjetja IRC Federal, ki dela za ameriški Zvezni preiskovalni urad FBI, mornarico, pehoto, NASO, pravosodje itn. V sporočilu na Pastebinu so se pohvalili, da so izkoristili ranljivosti sistema Windows in odtujili nekaj podatkovnih baz, elektronskih naslovov in predrugačili njihovo spletno stran. Našli so tudi različne načrte, predloge in poročila, kopije pogodbe in biometričnih podatkov itd. Celotni paket ukradenih podatkov...

15 komentarjev

Skupina Anonymous objavila dokaze o goljufijah Bank of America

The New York Times - Bank of America se tresejo hlače vse od napovedi Wikileaksa, da bo naslednje veliko razkritje elektronska korespondenca iz banke, ki bo osvetlila številne nepravilnosti v banki. Zato so tudi najeli odvetniško pisarno Hunton & Williams, ki je vpregla svoje kontakte v preventivi. Ni pomagalo, saj je skupina Anonymous, ki jo poznamo po napadih na do Wikileaksa sovražne strani, objavila elektronsko pošto iz Bank of America, ki razkriva nezakonite in nepravilne zaplembe zastavljenih nepremičnin na vrhuncu finančne krize leta 2008 in odiranje komitentov z zavarovanjem.

Dokumente so objavili na spletni strani BankOfAmericaSuck, ki je bila takoj po razkritju nekaj časa zaradi silnega...

3 komentarji

FBI postal nestrpen?

Slashdot - Ameriški zvezni preiskovalni urad FBI je med svojim preiskovanjem napada in vdora naredil precej nenavaden korak. Zaradi suma, da je heker oz. kreker, ki je napad storil, sodoloval na različnih kanalih CIT-ovega IRC strežnika, jim je sodišče izdalo nalog, da lahko pregledajo in poiščejo kakršne koli sledi za napadalcem.

Do tu seveda še nič spornega, vendar pa je najbolj presenetil FBI sam z naslednjim "pripetljajem". Ko so namreč začeli preiskovati več terabajtov podatkov, ki jih CIT Hosting poseduje, so se namreč po več urah preiskovanja odločili, da bodo zasegli vso strojno opremo, katero podjetje, ki se ukvarja z gostovanjem spletnih strani, poseduje. Pri tem so jim zatrdili, da jim jo bodo vrnili takoj, ko si podatke prekopirajo in jih pregledajo. Klik!

6 komentarjev