»

Sedaj se boste počutili veliko bolj varne, vsaj tako pravijo!

Security Focus Online - OIS (Organization for Internet Security) je skupina, v kateri je 11 vecjih podjetij (MS, Oracle, Symantec, SCO, SGI, ...) in je pravkar izdala dokument, v katerem je zapisano, da bodo podjetja/organizacije, ki se ukvarjajo z varnostjo, morala počakati z razkritjem neke varnostne luknje vsaj 30 dni po izidu popravka. Več o tem na Security Focus.

To naj bi bilo dobro, ker bi s tem preprečili, da preveč zlonamernih osebkov zlorabi tako pomanjkljivost. Vendar, kaj pa tisti, ki take stvari vseeno najdejo? Največji proizvajalec programske opreme včasih potrebuje več kot pol leta, da popravi napako -- po tem, ko ga je nekdo že obvestil o napaki ....

4 komentarji

Nov članek

Slo-Tech - Ker našim bralcem (hvala bogu) idej za nove modifikacije nikoli ne zmanjka, je tokrat Marjan napisal, kako je namestil na računalnik sprednjo stranico iz češnjevega lesa. Zelo zanimivo, z veliko fotografskega materiala. Branje obvezno! To me spomni - če ima kdorkoli kakršnokoli idejo za modifikacijo, ki je zanimiva in že bila izvedena ter dokumentirana, naj, ako mu je želja, napiše članek. Prispevke naših bralcev vedno radi objavljamo.

8 komentarjev

Kaj kupiti?

Hardware Avenue - Na tej strani si lahko preberete, kaj se vam izplača kupiti, če sestavljate nov računalnik. V obzir so vzeti procesorji, pomnilnik, napajalne enote, trdi diski, ekrani, cd/dvd enote in ostale komponente, ki naredijo računalnik to, kar je. Sicer se z njihovo izbiro ne bi popolnoma strinjal, a vseeno zanimivo branje. Da se pa ne boste počutili zapostavljene, vam napovedujem, da boste lahko proti koncu naslednjega tedna brali tudi Slo-Techov vodič po prednovoletnih nakupih, imenovan "Nasveti sibirijskega psihota™" ali "Kaj kupiti pred novim letom?".

2 komentarja

Case modov še in še ...

Overclockers Australia - Overclockers Australia je objavil nekaj novih modifikacij:
  • Tukaj si lahko ogledate belo Big tower ohišje in Midi tower ohišje. Oba imata vgrajene ventilatorje in okno. Prvo ohišje je nepobarvano, drugo pa je narejeno v Quake stilu (samo logotip Quaka 3)

  • Spet belo ohišje, vendar z vgrajenimi ventilatorji, vendar Midi tower formata. Iz slik je razvidno, da je imel modifikator kar nekaj opravka z barvanjem

  • Črno ohišje z vgrajenimi ventilatorji, ki pa malce spominja na strežnik

  • Za konec pa si lahko ogledate še modro ohišje z vgrajenim ventilatorjem, držalom za prenašanje, oknom in vgrajeno neonko

Priznam, ohišja niso ravno primer revolucionarne modifikacije (se spomnite vgradnje računalnika v mikrovalovno pečico? ), vendar so vseeno vredna ogleda.

0 komentarjev

Modifikacije ohišja n-tič

več strani - Modifikacije, modifikacije, modifikacije,... Ni jim videti konca. Ljudje še vedno radi ustvarjajo in kar tekmujejo med sabo, kdo bo naredil svoje ohišje bolj navdušujoče. Vse kaže na to, da se z raznoraznimi modifikacijami razvija nov del sodobne umetnosti. No, ker so modifikacije v novicah danes že kar malo zapostavljene, sem izbrskal dve strani, ki vam bosta dali nove ideje:

  • Ta modifikacija bo zanimala predvsem modifikatorje, ki veliko hodijo na LAN partyje. Ponavadi taki ljudje potrebujejo lahko ohišje z ročajem in še kakšen okrasek (v našem primeru nekakšno "okno"), ki omogoča pogled v notranjost računalnika (v kateri se blešči najnovejši GeForce 3 hehe). Skratka zanimivo branje.
  • Ta modifikacija pa bo prišla prav v vročih poletnih dneh. Govori namreč o vgradnji ventilatorja na ohišje. O tem je bilo na Slo-techu povedanega že veliko, vendar, ker že govorimo o modificiranju ohišja, sem v novico vključil tudi članek o vgradnji ventilatorja.
...

2 komentarja