»

Poceni nadzorovanje RPM-jev

Mikhailtech - Če ste eden izmed tistih osebkov, ki ne morejo na noben način preživeti niti minutke za računalnikom z glasnim ventilatorjem, potem obstajata dve rešitvi. Prva rešitev je nakup ventilatorja, ki ima že vgrajen regulator vrtljajev, druga samostojna scinitev posebnega vezja, ki prilagaja število vrtljajev ventilatorja glede na temperaturo čipa in tretja nakup Zalmanovega Fan Mata. Glede na to, da Zalman slovi po svojih kvalitetnih izdelkih, Fan Mate ni izjema. Po testu na Mikhailtechu sodeč, je napravica robustna, zmogljiva in poceni. Inštalacija Fan Mata je enostavna. Vse kar...

7 komentarjev

Overclockanje Pocket PCjev

BrightHand - Če ste eden izmed japijev, ki se dela, da ne more preživeti brez svojega Pocket PCja, potem je ta tema kot nalašč za vas. Še posebej, če je v vas tudi kaj overclockerja. Gre namreč za overclockanje vaših malih prijateljev (pa ne teh )... Sicer smo o tem že poročali, toda na BirghtHand so objavili soliden članek, ki si ga je dokaj zanimivo pogledati. Overclockali so Casio Cassiopeia dlančnike...

2 komentarja

Novi WCPUID

HardOCP - H-Oda je dokončal še eno novo verzijo svojega zelo popularnega WCPUIDa. Kaj so dejanske izboljšave ne vem, toda verjetno gre za dodano podporo novim procesorjem, tako da se download izplača. Dobite ga tukaj, seveda če boste prišli na vrsto, saj je strežnik zelo zaseden!

1 komentar

Primerjava Detonatorjev v Win2K

Tweaker's Asylum - Na Tweaker's Asylum so se spravili primerjati razne verzije Detonator 3 gonilnikov, od 6.18 do 7.17. Rezultati so kar zanimivi, saj se izkaže, da najnovejši Detonatorji pač niso najboljši. Testirali so rezultat v 3D Marku 2000, Quake III Areni, Unreal Tournamentu ter MDK. Ogled priporočljiv za vse, ki ne veste katere Detonatorje namestiti. Saj res, stvar se nahaja na tej strani. [:8)]

1 komentar

DirectX 8.0

Tech-Gods - Pred nekaj dnevi nas je kot strela z jasnega ( ok, strela, ki se je pripravljala kar nekaj časa [>:D]) udaril DirectX 8 in prve različice gonilnikov za novi Microsoftov API. Večina uporabnikov je takoj namestila nove gonilnike in bila kojci deležna zvrhane mere sesuvanja. Na Tech-Gods so objavili nekaj meritev z novimi Nvidiinimi 7.17 gonilniki ( ti naj bi podpirali DirectX 8 ) in prišli do zaključka, da pohitritve skoraj ni, v nekaterih testih so novi gonilniki bili celo počasnejši od starih. Torej vsaj za zdaj lahko rečemo: tace stran od DirectX 8 in čakajte na ustrezne gonilnike!

15 komentarjev

Ali se DirectX 8 sploh pozna?

Overclockedcafe - To vprašanje se igričarjem zastavlja že kar nekaj časa. Ali bo DirectX 8 sploh prinesel kakšno razliko? Ali bo vreden nadgradnje, itd. Do zdaj na to ni bilo možno odgovoriti, toda včeraj so izšli prvi Nvidiini gonilniki z DirectX 8 podporo, Detonator 7.17. Na Overclockedcafe ( WTF? [:D]) so opravili nekaj meritev, in sodeč po njih je razlika v Win2k že kar precej opazna. Še opozorilo: ogromno ljudi poroča o velikih težava po inštalaciji eth novih gonilnikov in DirectXa 8, tako da oba uporabite le na lastno odgovornost!

0 komentarjev

Cene RAMa znatno padle

Jaz - Igor me je preko e-mail opozoril, da še vedno nismo objavili novice o znatnem padcu cen RAMa v Sloveniji. Tako zdaj dobite 128MB PC133 pomnilnika za okoli 26K SIT z DDVjem, kar je skoraj 100% ceneje, kot pred nekaj meseci. Kako dolgo bo tako stanje trajalo sicer ne vem, toda osebno bi priporočil čimprejšnjo nabavko vsem, ki rabite pomnilnik. Povsem lahko se zgodi, da bo cena skočila na prejšnjo raven v roku par dni!

3 komentarji

Drugačen System Properties

Kenn's Hardware - Če ste eden izmed ljudi, ki ne trpijo privzetih slikic pri raznih delih Windowsov in ste bili popolnoma navdušeni nad možnostjo zamenjave slikice v BIOSu, potem je to stvar z vas. Na Kenn's Hardware so objavili člančič z navodili o spremembi System Properties ( ne vem, kako se temu reče v Slovenščini, ker uporabljam angleške Winse [:P]) okna. Postopek je zelo preprost, pa še važili se boste lahko pred prijatelji [:)].

0 komentarjev