»

Telekom Slovenije draži stare pakete

Slo-Tech - Telekom Slovenije je sporočil, da bo jeseni podražil praktično vse starejše pakete dostopa do interneta in spremenil cene nekaterih drugih storitev. Od 1. septembra 2016 se bo za 1,50 evra dvignila cena starejših fiksnih in konvergenčnih širokopasovnih paketov. Gre za pakete, ki jih ni mogoče več kupiti, vseeno pa je na njih še vedno veliko naročnikov. To so paketi Fiksni Solo, Fiksni Duo, Fiksni Trio, stari Modri, družinski A, B in C.

Poleg tega se bo za 0,95 evra podražilo naročniško razmerje Druga številka. Cene klicev iz Telekomovega fiksnega omrežja so odslej poenotene, in sicer znašajo 4,98 centa na minuto (z DDV) ne glede na to, kam kličemo, razen brezplačnih znotraj Telekomovega VoIP-a.

Kot je običaj, lahko naročniki prizadetih paketov brez odpovednega roka in...

67 komentarjev

Mobilni operater O2 dva tedna delil telefonske številke vsem spletnim stranem, ki so jih uporabniki obiskovali

Guardian - Angleški mobilni operater O2 je danes odpravil tehnično napako, zaradi katere je zadnja dva tedna, v primeru da so uporabniki brskali prek mobilnega omrežja, v zaglavju pošiljal informacijo o telefonski številki aparata, s katerega je uporabnik brskal, kar vsem spletnim stranem. Kot zaenkrat izgleda ni šlo za namerno dejanje, ampak za tehnično napako.

Za posredovanje informacije o telefonski številki obstaja tudi legalen namen: operaterjevi poslovni partnerji, ki ponujajo dodatne storitve v obliki npr. plačljivih melodij zvonenja, vsebin za odrasle, ipd. morajo namreč vedeti kateri telefonski številki morajo poslati SMS z zvonenjem in komu gre izdati račun za opravljene storitve. Tehnično je to (vsaj v primeru O2) izvedeno prek dodanega zapisa "x-up-calling-line-id" v zaglavju v HTTP zahtevku, ki se ob dostopu do partnerskih strani prek operaterjevega omrežja doda samodejno.

Pri posodobitvi 10. januarja pa je prišlo do neželenega stranskega učinka, da se je ta informacija...

1 komentar

Si.Mobil draži pakete, uvaja obvezne dodatne storitve

Si.Mobil je svojim naročnikom ta mesec povedal 'nekaj lepega'. No, konec meseca bo v ljubljanskem Tivoliju zdaj že tradicionalni 'predšolski' in brezplačni žur z Umekom.

Slo-Tech - Naročniki mobilnega ponudnika Si.Mobil so danes s številke 4040 dobili obvestilo, da jim bo oktobra vsako leto zaračunan enkratni dodatni znesek 9.78€, začenši letos. SMS za nadaljnje informacije napotuje na spletno stran z obvestili; operater je potrdil, da bo v teh slabih 10€ vključeno "vodenje uporabnikove številke", kar vključuje "upravljanje s kartico SIM, njeno morebitno zamenjavo v primeru okvare, izklop oz. ponovni vklop v primeru kraje, zamenjavo telefonske številke, prenos naročniškega razmerja in še izdelavo razčlenjenega računa, v kolikor bo uporabnik za to prosil.". Nekaj teh storitev naj bi bil že zdaj plačljivih, je pa zanimivo, da se dokaj podroben račun že pošilja na e-mail, zamenjava SIM-ke pa je v določenih primerih tudi brezplačna.

Ista stran tudi obvešča, da bodo s 5.9. podražili naročnino za...

438 komentarjev

Microsoft in Toyota bosta sodelovala na avtomobilskem trgu

X-Bit Labs - Microsoft in Toyota sta včeraj na posebnem dogodku objavila napoved o sodelovanju, saj bo v prihodnjih hibridnih in električnih toyotah Microsoftov oblačni sistem Azure skrbel za telematiko. Izboljšana telematika bo vključevala upravljanje z akumulatorjem, GPS, telekomunikacije, večpredstavnost (glasba, video za sopotnike) in podobno. Platformo bodo začeli postopoma uporabljati prihodnje leto, dokončno pa naj bi bila pripravljena do leta 2015.

Microsoft je sicer že prisoten na avtomobilskem trgu, saj sodeluje s Fordom pri sistemu Ford Sync, ki omogoča telekomunikacije, navigacijo in razvedrilo v avtomobilih. Razlika vendarle obstoji, saj je ta sistem večidel lokalen, medtem ko v sodelovanju s Toyoto razvijajo...

41 komentarjev

Meje med zvrstmi komunikacije se zabrisujejo

Google - Google počasi briše meje med različnimi vrstami komunikacije. Najodločneje so to napovedali z uvedbo Google Voice (sicer omejeno na ZDA), kjer dobi uporabnik svojo številko, na katero priključi vse metode za komunikacijo. Stacionarni telefon, mobilni telefon, službeno tajnico, SMS ter poljubne kombinacije. Edini problem je bilo dejstvo, da je dobil novo številko, torej je moral svojim stikom sporočiti še eno številko več. Nič več.

Google vsem uporabnikom Google Voicea odslej omogoča, da obdržijo staro telefonsko številko in storitev prevežejo nanjo. Storitev stane enkratnih 20 dolarjev in v bistvu omogoča zamenjavo telefonskega operaterja z Googlom. Google namreč v imenu naročnika odpove obstoječe naročniško razmerje, da lahko prevzame...

11 komentarjev

Britanci tokrat prodali osebne podatke

BBC - Kot poročajo na BBC so nekateri zaposleni v T-Mobilu konkurenčnim podjetjem prodali na milijone osebnih podatkov T-Mobilovih uporabnikom. Konkurenčna podjetja so nato uporabnike, katerih naročniške pogodbe so bile pred iztekom klicali in jim ponujali sklenitev naročniškega razmerja pri njih.

Prodajalcem grozi kazenski pregon ter visoke denarne kazni.

Hmm, pa smo mislili, da naši osebni podatki nikogar ne zanimajo...

1 komentar

SiOL ADSL le za 4 SIT (ni prvoaprilska šala!)

SiOL - SiOL je na zanimiv datum žačel ponujati ADSL za samo 4 SIT, pogoj pa je, da sklenete naročniško razmerje za vsaj 24 mesecev. Ponudba velja za vse, ki se bodo v mesecu aprilu zanimali za priklop ADSL. ISDN je še vedno predpogoj, koristite pa lahko 20% popust ob naročilu paketa ISDN.101 skupaj z ADSL. Glede na pričanje uporabnika, ki je klical na SiOLovo brezbplačno številko to ni šala, izvedel pa je, da naj bi 4 tolarska priljučnina veljala le za fizične osebe.
Da ne gre za šalo nam dajo misliti skrbno izdelane flash reklame in izjava v ADSL prijavnici:
Vsi, ki se boste za možnost vklopa zanimali v aprilu 2004, boste lahko sodelovali v akciji SiOL ADSL za 4 SIT.

Če ste zadnje čase razmišljali o nabavi ADSL je zagotovo zdaj tapravi trenutek za naročilo.
Take resnične prvoaprilske šale so nam zelo všeč (razen tistim, ki so pred kratim ADSL že naročili). Če pa gre le za šalo starega kova bo marsikdo jezen, morda tudi inšpektorji.

Hopnite na SiOL ADSL domačo stran in se...

32 komentarjev