»

Barcelonski sejem mobilnih tehnologij odpovedan

AP News - Med žrtve aktualne epidemije koronavirusa lahko sedaj štejemo tudi letošnjo izvedbo sejma Mobile World Congress v Barceloni, ki so se mu bili organizatorji primorani odreči zaradi množične odpovedi razstavljalcev.

Virus SARS-CoV-2, oziroma bolezen COVID-19, ki trenutno pustoši po Kitajski, zna imeti zelo zaznavne učinke na področje informacijskih tehnologij, saj ogromno proizvajalcev prihaja iz azijskega dela sveta. Tako strah pred širjenjem okužbe kot blokade potniškega prometa že hromijo vse od proizvodnje do prodaje - in tudi prireditev. Med 24. in 27. februarjem bi tako moral v Barceloni potekati največji sejem mobilnih tehnologij na svetu, Mobile World Congress. Med tistimi, ki so se v začetku februarja prvi odločili za omejitev ali odpoved udeležbe na njem, sta bila LG in ZTE. Organizator, združenje GSM Association, je skušal okrepiti zaupanje v varno izvedbo dogodka z dodatnimi ukrepi in navodili, med drugim večjo zalogo razkužil, omejitvijo druženja ter prepovedjo udeležbe...

2 komentarja

Samsung je predstavil Gear 2, Gear Fit

Samsung Gear Fit

Slo-Tech - Skupaj z novim paradnim konjem smo v Barceloni na MWC od Samsunga prejeli še novo generacijo pametne ure, Gear 2. Z drugo generacijo se je nekoliko spremenilo poimenovanje, ne vidimo več besede Galaxy, obenem pa imamo zdaj kar trojico modelov, Gear 2, Gear 2 Neo ter popolnega novinca, Gear Fit. Slednji je namenjen predvsem športnim navdušencem, saj ima nekoliko manjše mere. Uporablja ukrivljen zaslon Super AMOLED, ki v diagonalo meri 1,8 palca, a ima ločljivost zelo širokih 432 x 128 pik. Kot se za špoortne rekvizite spodobi, prah in voda ne predstavljata težav.

S Samsungovimi mobilnimi telefoni (in tablicami) se bo ura povezovala prek povezave Bluetooth 4.0, na zaslonu bo mogoče prikazovati vsa opozorila s telefona, nazaj pa bo pošiljala podatke pospeškomera, žiroskopa in merilca srčnega utripa. Vgrajena je 210...

7 komentarjev

Bo Galaxy S5 predstavljen v Barceloni?

Vabilo na prireditev

vir: The Verge
The Verge - Med 24. in 27. februarjem bo v Barceloni potekal Mobile World Congress, ki ga proizvajalci mobilnih telefonov pogosto izkoristijo za prikaz novosti. Med njimi tokrat zna biti tudi Samsung, ki za prvi večer pripravlja prireditev Unpacked5. Povabilo je, razen imena, kraja in časa precej skopo, pove le, da gre za 1. epizodo prireditev Unpacked v letu 2014. A daleč najbolj v oči bode petica v imenu, ki jo še podpihujejo neuradna poročila iz industrije.

Ta namreč govorijo, da bomo na prireditvi videli novega paradnega konja, mobilni telefon Galaxy S5. Ugibanja o lastnostih novinca že divjajo po spletu, med katerimi je vključitev skenerja šarenice, uporaba zaslona z ločljivostjo 2560 x 1440 pik, predvsem pa se upa, da bo...

83 komentarjev

MWC s spremembami ostaja v Barceloni

Novo prizorišče MWC

Heise - Ko se je letos februarja zaključil najpomembnejši sejem mobilnih naprav Mobile World Congress v Barceloni, je ostalo odprto vprašanje, kod bo MWC v prihodnjih letih. Leta 2012 bo zagotovo še v Barceloni, kot je bilo to v navadi od leta 2006, ko se je MWC tja preselil iz Cannesa, nato pa se pogodba izteče. Od leta 2013 naprej so se poleg Barcelone za organizacijo potegovali še München, Köln, Amsterdam, Milano in Pariz. Vsakoletni prireditelj GSM Association je med finalisti Parizom, Milanom, Münchnom in Barcelono izbral slednjo kot gostitelja MWC vse do leta 2018. Ker pa je GSM Association podpisal novo pogodbo in ne podaljšal stare, se od leta 2013 obeta nekaj sprememb.

Prihodnje leto bo MWC še zadnjikrat potekal na standardni lokaciji Fira de...

0 komentarjev

MWC 2011 končan z rekordnim obiskom

vir: Heise
Heise - Včeraj se je zaključil sejem Mobile World Congress 2011, ki je od ponedeljka potekal v Barceloni. Prireditelj GSM Association je z izkupičkom zadovoljen, saj smo na sejmu videli predstavitve mnogo zanimivih tehnologij, vrsto pomembnih konferenc in, zanje najpomembneje, rekorden obisk. Sejem si ogledalo 60.000 ljudi iz 200 držav, kar je za 20 odstotkov več kot lani. Na 58.600 kvadratnih metrov razstavnih prostorov se je predstavilo skoraj 1400 razstavljavcev, ki jim je dan in noč za vrat dihalo 2900 novinarjev. Pokazat se in kakšen posel sklenit je prišlo 131 državnih delegacij, kar je za 50 odstotkov več kot lani.

Glavna tema letošnje prireditve so bili tako imenovani ekosistemi mobilnih aplikacij (Applov, Microsoftov, BlackBerry in Android). Pametne telefone in klasične telefone so povsem...

0 komentarjev

Začenja se Mobile World Congress 2011

Slo-Tech - V katalonski Barceloni se danes začenja (prve novinarske konference so bile že včeraj zvečer) vsakoletni sejem Mobile World Congress, kjer se srečajo proizvajalci, prodajalci, razvijalci in drugi partnerji v svetu pametnih in klasičnih mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in drugih mobilnih naprav. Na dogodku, ki bo trajal do četrtka, prireditelj GSM Association pričakuje okoli 1300 razstavljavcev. Lani se je sejma...

0 komentarjev

CeBIT 2010 je pri kraju

Heise - Včeraj se je zaključil računalniški sejem CeBIT, ki ga Deutsche Messe vsako leto organizira v Hannovru. Z letošnjo bilanco so bili zadovoljni. Na sejmu je razstavljajo 4157 podjetij iz 68 držav na 185.000 kvadratnih metrih, kar je le za odtenek manj kot lani. Zaradi tega so nekaj hal zaprli, s čimer so se znebili tudi velikih lukenj, ki so lani zijale na sejmu. Prvikrat so letos ponudili program CeBIT Sounds, kjer se je predstavljala glasbena industrija. Vprvo niso sodelovali vsi pomembni igralci iz te branže, tako da hala 22 ni bila nabito polna, a bodo z eksperimentom prihodnje leto nadaljevali. CeBIT namreč želi postati platforma za izmenjavo in sodelovanje med IT-branžo in glasbeno industrijo.

Organizatorji pa že...

0 komentarjev

Windows mobile 7 pred uradno predstavitvijo na MWC

Windows Phone

vir: PPCGeeks
PPCGeeks - Po internetu so včeraj zaokrožile nove govorice o Windows Mobile 7, tik pred uradno predstavitvijo 15. februarja na Svetovnem Mobilnem Kongresu (MWC) v Barceloni, le leto po izidu različice 6.5.
Pri PPCGeeks poročajo o novem prenovljenem uporabniškem vmesniku ki je podoben Zune HD. Glavne novosti so predvsem integracija z Zune, podpora socialnim omrežjem in XBox Gaming. Žal pa nova različica prinaša tudi dosti razočaranj, med njimi naj omenimo: pomanjkanje večopravilnosti, odsotnost Flasha ter to da bo nalaganje aplikacij možno samo preko spleta. Prvi telefoni naj bi bili med nami že jeseni.

In kako odprt bo Microsoftov App Store?

30 komentarjev

Končno enotni polnilci mobilnih telefonov

TG Daily - Končno smo dočakali, da so se izdelovalci mobilnih telefonov dogovorili, kar bi se lahko že zdavnaj, če bi obstajal interes. Na Mobile World Congress 2009, ki te dni poteka v Barceloni, so namreč objavili, da so se dogovorili o izdelavi enega samega univerzalnega polnilca telefonov, s čimer želijo uporabnikom prihraniti čas, okolju pa odpadke. GSM Association, ki združuje proizvajalce, načrtuje, da bo do leta 2012 večina izdelanih telefonov imela priključek za univerzalni polnilec, s čimer naj bi prihranili do 51.000 ton podvojenih polnilcev, zmanjšali izpust toplogrednih plinov pri proizvodnji in ljudem olajšali uporabniško izkušnjo. Navsezadnje je bil že skrajni čas.

72 komentarjev