»

Čedalje več uporabnikov interneta blokira oglase

Slo-Tech - Adobe in dublinsko podjetje PageFair sta objavila rezultate raziskave o uporabi orodij za blokiranje oglasov na internetu, ki kaže na njihovo čedalje večjo priljubljenost. Ugotovili so, da okrog 198 milijonov uporabnikov interneta redno uporaba tovrstna orodja, kar naj bi ponudnike vsebine letos stalo okrog 22 milijard oglaševalskih prihodkov.

Število uporabnikov orodij za blokiranje reklam se je v zadnjem letu povečalo za 41 odstotkov, v...

133 komentarjev

Odvetnik trdi, da ima patent na ciljano oglaševanje

Podjetni odvetnik Sheldon F. Goldberg. Vir: facebook profil

Slo-Tech -

Ena bolj popularnih kategorij na Slo-Techu, tožbe, dobiva še en vnos. Odvetnik in nekdanji profesionalni kvartopirec Sheldon Goldberg toži večje ameriške medijske hiše, ker s prikazom oglasov na svojih spletiščih kršijo njegov patent na ciljano oglaševanje.

Vlogo za patent št. 7,496,943 je podal leta 2000, opisuje pa prikaz oglasov na podlagi uporabnikovega obnašanja (obiski strani, iskanje, komentarji, ipd). S tem naj bi se prikazali oglasi za izdelke, ki uporabnika dejansko...

13 komentarjev

Interaktivni video oglasi za Android

Dokler bo oglase možno preskočiti oz. jih ukiniti z nakupom aplikacije bo še vzdržno

vir: TechCrunch
TechCrunch - AdMob, podjetje v lasti Googla, ki skrbi za mobilne oglase, za Android pripravlja interaktivne video oglase. Podporo so že vključili v najnovejšo izdajo SDK-ja, za razliko od iPhone, kjer naj bi AdMob to že ponujal, pa bodo razvijalci na Androidu imeli nekaj več nadzora nad samimi oglasi. Ti se bodo lahko prikazali, ko se bo aplikacija zagnala oz. v sami aplikaciji. Da bodo uporabniki dobili situaciji najprimernejši oglas, bo poskrbelo zaznavanje hitrosti prenosa na omrežju, v katerega bo uporabnik povezan, poleg zmogljivosti naprave, predvsem ločljivosti zaslona. AdMob že ponuja prek 120 oglasov v obliki videoposnetkov, kjer so med naročniki zaenkrat predvsem ameriške družbe, npr. Universal...

15 komentarjev

Google nadaljuje z nakupi oglaševalcev

CNet - Pred kratkim smo pisali, da Google prevzema AdMob, ki je poznan oglaševalec na mobilnih napravah. Nakupovanje v tej branži se nadaljuje, saj je Google napovedal prevzem podjetja Teracent, ki je prav tako ponudnik oglaševanja. Podjetje se namreč ukvarja s prilagajanjem slik, izdelkov, sporočil, barv v oglasih na podlagi lokacije, jezika, obiskovanih vsebin, lokalnega časa in preteklih preferenc uporabnika. Poenostavljeno rečeno, gredo se popolno personalizacijo oglasov. Google je v blogu, koder so prevzem najavili, zapisal, da bodo z novo tehnologijo dobili boljše rezultate pri oglaševalskih kampanjah, s čimer bodo v končni fazi tudi založniki več zaslužili, uporabniki pa bodo deležni relevantnejših reklam. Nobeno izmed podjetij ni želelo razkriti, koliko bo posel vreden.

0 komentarjev

Googlove reklame postajajo personalizirane

ZDNet - Google bo začel oglase, ki jih prikazuje, prilagajti posameznim uporabnikom glede na njihove navade in preference pri brskanju. Podjetje že sedaj omogoča oglaševanje na podlagi trenutno obiskane strani, če je stran partner Google AdSense, sedaj pa bodo šli še korak dlje. Tako bodo 8. aprila zagnali beta storitev, ki bo uporabnika še bolje profilirala.

Nov sistem bo z DoubleClicka (podjetje je Google prevzel lani) na uporabnikov računalnik prenesel piškotek (cookie), ki bo nato sledil uporabnikovi poti po različnih straneh s tehnologijo AdSense. Google svojega početja ne skriva, saj bo uporabnikom v nastavitvah omgočil izklop storitve ali pa celo vnos dodatnih preferenc za oglaševanje. Ker se bodo te nastavitve z izbrisom piškotka izbrisale, je Google že izdal vtičnik za brskalnike, ki bo storitev trajno izklopil. Krasni novi svet!

25 komentarjev

Večje je boljše?

Newsbytes - Združenje za spletni marketing (IAB - Internet Advertising Bureau) je izdalo nove (dodatne) standarde za oglase na spletnih straneh. Zadnji trendi spletnega marketinga namreč kažejo na upad investiranja v spletni marketing, in tako so se odločili za večje oglase na spletnih straneh, da bi s tem povečali pozornost obiskovalcev spletnih strani (kar definitivno bodo, vendar po mojem mnenju negativno), in s tem privlekli tudi več oglaševalcev.
Nove oblike pa so naslednje: skyscraper (120 x 600 pikslov), wide skyscraper (160 x 600), rectangle (180 x 150), medium rectangle (300 x 250), large rectangle (336 x 280), vertical rectangle (240 x 400) in square pop-up (250 x 250).
Kot obiskovalko me bodo seveda večji oglasi motili; vendar pa se spletne strani od tega financirajo, in marketing tako ostaja nujno zlo. klik

4 komentarji