»

Japonska policija aretirala vodilne v časopisni hiši zaradi prilaganja DVD ripperjev k časopisu

Eden od spornih izvodov.

vir: Anime News Network
Anime News Network - Kot pravi naslov, je japonska policija davi aretirala štiri vodilne pri manjšem japonskem založniku Sansai Books, ker so ti svojemu časopisu prilagali program za odstranjevanje sicer že davno zlomljene zaščite CSS z DVD nosilcev.

Aretacija je sledila pritožbi dveh kupcev in večmesečnemu teženju zveze japonskih proizvajalcev video iger, naj se že preneha s tem.

43-letni Yoshiaki Kaizuka, ki je lastnik založbe, naj bi med zaslišanjem že priznal dejanje in...

30 komentarjev

Nemškemu PS3 hekerju Grafu Chokolu grozi vsaj 6 mescev zapora

Številni so po vložitvi tožbe proti Geohotu in Egrenkovu pozvali h bojkotu Sony-jevih izdelkov (poster je s strani ameriške FSF). Anonymous jim je najprej dodobra zdosal stran, potem pa so bili deležni še obsežnega vdora v PSN. A Sony vztraja pri svojem.

Slo-Tech - Sonyjeva odločitev, da z izidom sloke različice PS3 ukine podporo za poganjanje drugih operacijskih sistemov (OtherOS), je razburila takrat že precej obsežno skupnost navdušencev, ki je na strojčku poganjala Linux. Številni hekerji so se lotili natančnega seciranja konzole in se pri tem prebili že tako daleč, da je Sony začelo resno srbeti, da bodo polomili res vso zaščito in (znova) omogočili masovno piratiziranje iger -...

16 komentarjev

Geohot šel na spring break, Sony mu očita pobeg in uničevanje dokazov

George Hotz

vir: Ars Technica
Ars Technica - Sony nadaljuje s civilno tožbo proti Georgu Hotzu zaradi objave ključev za podpisovanje PS3 programja na njegovem blogu. Hotz naj bi bil trenutno na dopustu pri prijatelju nekje v Južni Ameriki, kar Sony razume kot "poskus pobega", zaradi česar so že izrazili svojo "veliko zaskrbljenost". Heker naj bi namreč iz svojih računalnikov pobral diskovni kontroler, kar naj bi otežilo forenzično analizo diskov. Hkrati so se razširile govorice, da je potovanje plačal iz donacij za njegove pravne stroške.

Hotz se je nedavno oglasil in pojasnil, da je zgolj na že dolgo načrtovanem dopustu (spring break), plačenem v celoti s lastnim denarjem, ter da se vsekakor namerava vrniti v ZDA, obenem pa je v stalnem kontaktu s svojimi odvetniki in aktivno sodeluje v postopku. Očitki...

102 komentarja

Uvoz PlayStation 3 v EU spet dovoljen

Heise - Nizozemsko sodišče je sprostilo uvoz Sonyjevih igralnih konzol PlayStation 3 v EU, ki jih je prejšnji teden prepovedalo uvažati zaradi patentnega spora Sonyja in LG-ja. Sodišče v Haagu je odločilo, da se 300.000 zaplenjenih enot PS3 vrne Sonyju in dovoli nadaljnji uvoz. LG pa mora plačati nastale sodne stroške, ki znašajo 130.000 evrov. Danes od 11.00 ure dalje je distribucija PS3 torej spet dovoljena.

Zgodba o patentnem sporu med LG-jem in Sonyjem pa s tem...

0 komentarjev

Evropska carina zasega pošiljke PlayStation 3

Guardian - Evropska carina je po poročanju The Guardiana zasegla pošiljke igralne konzole PlayStation 3, potem ko je LG pridobil začasno odredbo zoper Sony zaradi domnevne kršitve patentov. Tako je včeraj razsodilo sodišče v Haagu, zaradi česar bodo naslednjih 10 dni zasegali vse pošiljke PS3, ki bodo prispele v evropska pristanišča. Možno je podaljšanje veljavnosti odredbe.

Neposrednih učinkov na prodajo ni pričakovati, ker imajo distributerji in prodajalci navadno...

19 komentarjev

Sony toži skupino fail0verflow zaradi objave zasebnih ključev PS3

vir: BBC
BBC - Sony je na sodišču v Kaliforniji vložil tožbo zoper hekerje, ki so objavili zasebne ključe za Play Station 3. Tožba je usmerjena proti več kot sto posameznikom, ki so tako ali drugače povezani s skupino fail0verflow, ki je odklenila PS3. Med njimi so tudi 21-letni George Hotz, ki je zaslovel z odklepom iPhona, ter Hector Martin in Sven Peter.

Sony v tožbi trdi, da je razkritje tajnih ključev
  • kršitev 1201. člena DMCA, ki prepoveduje obitje zaščitnih mehanizmov,
  • kršitev Computer Fraud and Abuse Acta, ki prepoveduje neavtoriziran dostop do računalnikov,
  • nagovarjanje h kršitvi avtorskih pravic,
  • kršitev California Computer Crime Lawa,
  • kršitev pogojev uporabe PS3,
  • poseganje v Sonyjeve odnose s strankami,
  • kršitev Sonyjeve lastninske pravice nad PS3 in
  • prisvajanje Sonyjeve...

39 komentarjev

Prva obsodba zaradi sovražnega govora na internetu

Slo-Tech - Pred skoraj dvemi leti smo poročali, da je bila na pobudo lokalnega župana podana prva kazenska ovadba zaradi zbujanja sovraštva, razdora in nestrpnosti na internetu v Sloveniji. Na spletnem forumu Lendava.net se je namreč 11. junija 2004 zvečer pojavilo sporočilo, ki poziva k pobojem Romov, omenja Hitlerja in širi nestrpnost.

Sodni mlini so mleli in primleli do prve obsodbe. Okrajno sodišče v Lendavi je po predlogu Okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti za izdajo kaznovalnega naloga, izdalo sodbo v kateri je enemu storilcu za kaznivi dejanji zbujanja narodnostnega rasnega sovraštva, razdora ali nestrpnosti po 1. odstavku 300. člena Kazenskega zakonika in kaznivega dejanja žaljive obdolžitve po 1. odstavku 171. člena Kazenskega zakonika, izreklo pogojno obsodbo. Sodišče mu je določilo enotno kazen 6 mesecev zapora, ki pa ne bo izrečena, če v času enega leta ne bo storil novega kaznivega dejanja. Sodba je že pravnomočna.

Pri istem sodišču je bil zoper drugega storilca...

86 komentarjev