»

Uradna stran monera delila viruse, ki so kradli kriptovalute

Slo-Tech - Neznani napadalci so vdrli v uradno spletno stran za kriptovaluo monero, a tega niso izkoristili za izmaličenje ali onesposobitev spletne strani. Namesto tega so zgolj zamenjali prevedeno programsko kodo (binaries) na spletni strani z okuženo verzijo, ki je vsebovala zlonamerno kodo, ki je kradla kriptovalute. Vdor so odkrili uporabniki, ki so opazili, da se na strani zapisane zgoščene vrednosti datotek ne ujemajo z dejanskimi. Po preiskavi je tudi ekipa Monera potrdila, da so bili tarče vdora. Okužene programske datoteke so bile na strani v ponedeljek med 15.30 in 17.30 po slovenskem času.

Ni še znano, kako so napadalci pridobili dostop do spletne strani getmonero.com. Prav tako ni jasno, koliko ljudi je zaradi namestitve virusa tudi izgubilo kaj kriptovalut. Na redditu najdemo različne zgodbe, med njimi tudi uporabnika, ki je domnevno izgubil 7000 dolarjev. V program so namreč napadalci vgradili funkcijo, ki je prebrala in na nadzorne strežnike poslala seme za tvorbo digitalne...

96 komentarjev

Sony poravnava zaradi vdora v PSN stala 15 milijonov dolarjev

Ars Technica - Končala se je Sonyjeva saga, ki se je začela leta 2011 s hekerskim vdorom v njihov PlayStation Newtork, ko so hekerji ukradli goro osebnih podatkov uporabnikov, med njimi tudi številke kreditnih kartic. Nezadovoljni uporabniki so zoper Sony sprožili skupinsko odškodninsko tožbo, ki se je končala s poravnavo, ki bo Sony stala 15 milijonov dolarjev. To seveda še zdaleč niso vsi stroški, ki so jih imeli z vdorom, saj je treba k tem prišteti še oportunitetno izgubo zaradi izpada storitve, stroške preiskave in nadgradnje sistema ter seveda pravne stroške.

Samo za pravdanje je Sony porabil 2,75 milijona dolarjev. Poleg tega bodo uporabniki dobili do 12 milijonov dolarjev odškodnine v različni obliki. Ta bo odvisna od tega, ali so ti v preteklosti sprejeli paket...

6 komentarjev

Kazuo Hirai bo novi Sonyjev izvršni direktor

CNet - Japonski koncern Sony je napovedal spremembo v vodstvu, saj bo 1. aprila položaj izvršnega direktorja zasedel Kazuo Hirai. Dosedanji prvi mož Sonyja Howard Stringer bo po ustaljeni navadi postal predsednik upravnega odbora brez izvršilnih pooblastil.

Hirai ni novinec v podjetju, saj je trenutno zaposlen kot vodja oddelka za zabavno elektroniko in predsednik Sony Computer Entertainmenta, tako da ima Sonyju že precejšen vpliv. Podjetje bo prevzel v zelo turbolentnih časih, ko se Sony spopada z ogromno izgubo in izgubo ugleda. Poslovnih rezultatov za leto 2011 sicer še ni, a pričakujejo izgubo okrog 90 milijard jenov (900 milijonov evrov). Prvikrat po dolgih 14 letih se je moral Sony z izgubo spopasti leta 2009, od...

9 komentarjev

Potres in vdor Sonyju povzročila milijardno škodo

Izvršni direktor Masaru Kato je včeraj na tiskovni konferenci objavil popravljene načrte za to fiskalno leto.

MSNBC - Sony se je lani skoraj izvlekel iz rdečih številk, ki so jih beležili predhodna leta, a bo letos po vsej verjetnosti zopet posloval globoko negativno. Čeprav je do konca fiskalnega leta še daleč (zaključi se namreč 31. marca 2012), si je Sony že sedaj nabral ogromno izgube. Najbolj ga bosta udarila potres na Japonskem in fiasko s PSN, tako da ne bo nič s prvim pozitivnim letom po dolgem času.

Vdor v PSN, zaradi katerega so morali PSN začasno izključiti, jih bo stal vsaj 14 milijard jenov. V to vračunani tako oportunitetni stroški zaradi nedelovanja storitve kot tudi stroški ponovnega vzpostavljanja storitve, lovljenja storilcev in plačila uporabnikom za nadzor nad njihovimi kreditnimi kartice za preprečitev zlorab.

Še večjo...

9 komentarjev

Napadi na Sonyjeve storitve se nadaljujejo

Reuters - V Sonyju se težave z vdori nadaljujejo kakor po tekočem traku. Potem ko so nekako prebrodili vdor v PSN in odpravili težave, a so morali stran le dva dni po vnovičnem zagonu spet odstraniti z interneta zaradi lastne malomarnosti, se spopadajo z novimi napadi na svojo infrastrukturo.

Neznanci so pridobili dostop do Sonyjeve tajske strani, kamor so postavili ribarsko stran v italijanščini. Sony je stran zatem ugasnil, napad pa bo njihovih zagotovilih ni imel nobene povezave z vdorom v PSN. Izkazalo se je, da so Sonyjevi strani načeloma na globalnem omrežju Akamai, medtem ko prizadeta hdworld.sony.co.th gostuje pri tajskem ponudniku gostovanja na naslovu 203.151.233.98, zaradi česar se je vdor lahko primeril.

Nadaljnje težave pa ima Sony s...

66 komentarjev

Sony nadaljuje z izgubo

CNet - Sony se je moral letos prvikrat po štirinajstih letih spopasti z neznanim območje v računovodstvu - z izgubo. Iz nje se jim še vedno ni uspelo izvleči, tako da so tudi v četrtletju, ki se je zaključilo konec septembra, zabeležili minus. Prodali so za 1,66 bilijona jenov (12,4 milijarde evrov) izdelkov, kar je za petino manj kot v enakem obdobju lani. Lani so tako pridelali 11 milijard jenov dobička, v tem kvartalu pa trikrat toliko izgube. Največji težavi podjetja sta bila pešajoča prodaja PlayStationa in nizko povpraševanje po seriji Vaio. Negativno so poslovale praktično vse podružnice podjetja, razen glasbene enote Sonyja, ki je zabeležila 147-odstotno rast, k čemur je levji delež prispevala izjemno dobra prodaja albumov Michaela Jacksona po njegovi junijski smrti.

Skupno naj bi Sony tako v fiskalnem letu zbral 95 milijard jenov izgube (711 milijonov evrov), kar je manj od načrtovanih 120 milijard. Lanska celoletna izguba se je ustalila pri 98,9 milijardah jenov.

14 komentarjev

Sharp in Sony bosta skupaj izdelovala LCD-je

X-Bit Labs - Sharp in Sony sta ta teden objavila, da bosta skupaj ustanovila podjetje, ki bo proizvajalo in prodajalo velike LCD-panele in module. To sta napovedovala že za začetek leta, a so se načrti nekoliko zamaknili zaradi finančne krize. Novo podjetje bo Sonyju omogočilo, da si zagotovi oskrbo z LCD-paneli za svoje TV-je, medtem ko bo Sharpov vložek v podjetje znašal 66 odstotkov.

Sharp je 1. julija oddvojil svojo novo tovarno za proizvodnjo LCD-jev v mestu Sakai v novoustanovljeno podjetje SDP, katerega celotni lastnik je. Delovati naj bi začel oktobra. Konec letošnjega leta bo tako Sony v SDP vložil 10 milijard jenov (74 milijonov evrov), za kar bo pridobil novoizdane delnice SDP-ja.

SDP bo prvi na svetu, ki bo imel steklene substrate 10. generacije za proizvodnjo LCD-panelov. Tako bodo lahko ti daljši od treh metrov, medtem ko je s staro tehnologijo ta meja 2,5 m. Nova tovarna SDP-ja bo lahko mesečno proizvedla 36 tisoč substratov, kasneje pa nameravajo te številke podvojiti.

0 komentarjev

Sony še vedno v rdečem

ComputerWorld - Kljub varčevalnim ukrepom se Sony še vedno ni pobral in zlezel na zeleno vejo. V prvem fiskalnem četrtletju, ki se je končalo junija, so v praktično vseh panogah, kjer so prisotni, zabeležili izgubo. Skupna izguba je znašala 37 milijard jenov (276 milijonov evrov), medtem ko so v enakem obdobju leto prej zabeležili 35 milijard jenov dobička (260 milijonov evrov). Za slabo petino so se znižali tudi prihodki od prodaje, ki so znašali 1,6 bilijona jenov (11,9 milijarde evrov).

Sony slabši poslovni rezultat pripisuje recesiji in visoki vrednosti jena, saj je lanskega novembra dolar prvič po letu 1995 kupil manj kot 100 jenov, ki zatira japonski izvoz. V tem četrtletju je bil jen v primerjavi z dolarjem 7,5 odstotka, v primerjavi z evrom pa kar 23,5 odstotka višje kot v četrtletju poprej.

Za celotno fiskalno leto, ki se bo končalo marca 2010, Sony pričakuje nadaljevanje negativnih trendov. Prodaja naj bi upadla za šest odstotkov na 7,3 bilijona jenov, izguba pa naj bi se z lanskih...

16 komentarjev