»

Microsoft Exchange Online po dveh tednih težav spravljen v red

Ars Technica - Po dobrih dveh tednih težav je Microsoft končno spravil v red svoj Exchange Online, ki je del paketa Business Productivity Online Suite (BPOS). Težave so se pričele 10. maja, ko so zaradi nepravilno formulirane e-pošte nastali zastoji, zaradi katerih je pošta prihajala s šest- do deveturno zamudo. Podobno se je primerilo še dva dni pozneje, ko se je zamuda povečala za tri ure, kasneje pa je odpovedal DNS-strežnik in storitev je bila za nekatere uporabnike docela nedosegljiva (ta odpoved ni bila povezana z ostalimi napakami). Naslednje težave so se zvrstile 17. in 19. maja, ko je pošta spet prihajala s četrtdnevno zamudo.

Ta vikend je Microsoft uspel vzpostaviti normalno delujoče stanje, pri čemer se še vedno ukvarjajo s pripravo...

0 komentarjev

GeForce GTX 400 le butični izdelek

Zmogljivost, posledica zapreženih štirih najhitrejših grafičnih jeder

vir: VR - Zone
VR - Zone - nVidiina kalvarija s Fermijem očitno še ni končana, po pol let zamude za ATI-jem, slabim izkoristkom 40 nm-proizvodnega procesa, papirno izdajo nove serije, ki komaj kaplja v trgovine, zmogljivostjo pod pričakovanjem, itd. Šele zdaj lahko vidimo, da je izkoristek silicijevih rezin, iz katerih TSMC izdeluje čipe, izredno slab, kar pomeni majhno število delujočih čipov. Že tako ali tako so bile za prvi rok napovedane majhne količine kartic, a je število dostavljenih primerkov kar štirikrat manjše od prvotnih napovedi.

Morda gre za napake v komunikaciji, a nVidiini partnerji, ki grafične kartice izdelujejo (v primeru najdražjih modelov zgolj nalepijo svoj logotip na...

63 komentarjev

Kandidati za izid

engadget - BBC je sprva poročal, da bo Release Candidate verzija Windows 7 za množice na voljo šele konec maja, na kar je namigovalo testiranje za Windows Touch nalepko (podobna Vista Capable nalepki). Le-to očitno ne drži, saj je za člane programov MSDN in TechNet na voljo za prenos že sedaj, raja pa si bo Windows 7 RC lahko prenesla 5. maja..

Že dva dni pa je na voljo RC verzija novega Ubuntuja, 9.04. Slednji v svoji končni različici izide že v naslednjem tednu (za razliko od polletnega zamika pri Microsoftu), RC pa služi le kot zadnje opozorilo za morebitne hrošče, ki so se prebili skozi vsa ostala testiranja.

56 komentarjev

Live za Windows že čez 2 meseca

več strani - Po poročanjih številnih večjih računalniških strani bo Microsoft maja letos splavil svojo storitev Live, ki je dobro znana vsem lastnikom njihove konzole Xbox 360, za operacijski sistem Windows. Natančen datum izida je osmi maj, ko se bo pojavil tudi za novo platforno predelan Halo 2. Storitev bo PC uporabnikom omogočala večino ugodnosti, ki jih imajo konzolaši, skupaj bodo lahko uživali v igrah, tekmovali pri odklepanju različnih posebnih dosežkov, uporabljali seznam prijateljev in glasovno komunikacijo. Seveda bo ostala skupna tudi cena - letno bo treba za uporabo odšteti 50 dolarjev.

Berite Slashdot, Inquirer in Eurogamer

14 komentarjev

Radeoni 9600 bodo zamudili

X-Bit Labs - Pri ATI Technologies so ob uradni predstavitvi družine Radeon 9600 zagotovili, da bodo v prodaji še marca, a trenutno stvari kažejo na zamudo. Po nekaterih podatkih bosta Radeon 9800 in Radeon 9800 Pro naprodaj v drugem tednu aprila, medtem ko bodo zamude pri dobavi Radeon 9600 kartic resnejše. Po neuradnih informacijah jih lahko namreč pričakujemo šele v drugi polovici maja, kar je dosti kasneje, kot je ATI sprva napovedoval. Več o tem in specifikacije.

0 komentarjev