»

Nintendo s 66 % manjšim zaslužkom

Nintendo Wii

vir: engadget
engadget - Vse kaže, da se je vsaj v drugi četrtini letošnjega leta norija okrog Nintendove konzole Wii umirila. Kljub zastarelost v obliki šibkejše strojne opreme v primerjavi s PlayStation 3 in Xbox 360 (ter celo Applovim iPhoneom), se je prodajal odlično in ima po svetu skoraj 50 % tržni delež ob PlayStation 3 in Xbox 360. A količina prodanih Wiijev in Nintendove prenosne konzole DSi je upadla za kar 40 % v primerjavi z drugo četrtino lanskega leta. Za počasnejšo prodajo DSijev Nintendo deloma krivi Apple in njihov iPhone, za katerega zdaj priznavajo, da je na področju mobilnega igranja iger resen konkurent. Najbolj verjeten razlog za upad prodaje je, poleg recesije, prav velika...

17 komentarjev

Hynix dosegel dogovor z Rambusom

X-Bit Labs - Drugi največji proizvajalec pomnilnika na svetu Hynix je dosegel dogovor z Rambusom, ki bo pripomogel h končanju spora med podjetjema, ki traja že osem let. V poravnavi predlaga, da bo Hynix plačal naslednje licenčnine: en odstotek za naprave s SDR SDRAM in 4,25 odstotka za tiste z DDR SDRAM (sem sodijo naprave z DDR, DDR2, DDR3, GDDR, GDDR2, GDDR3 SDRAM in DDR SGRAM), ki bodo prodane med 31. januarjem 2009 in 18. aprilom 2010. Poleg tega naj bi Rambus prejel še 349 milijonov dolarjev odškodnine in 48 milijonov dolarjev zamudnih obresti, če bo poravnava v taki obliki potrjena tudi prek sodiščem, kjer teče postopek.

6 komentarjev

AMD Athlon 64 FX-57 na obzorju

X-Bit Labs - Pojavila se je novica o morebitni AMD-jevi izdaji njihovega najzmogljivejšega procesorja, izdelanega v 90 nm tehnologiji in z uporabo SOI tehnologije, ki so ga poimenovali Athlon 64 FX-57. Še pred prihodom dotičnega procesorja v drugi četrtini prihodnjega leta pa načrtujejo izdajo Athlona 64 FX-55 s frekvenco 2,6 GHz, ki bo izdelan v 0,13 mikronih.

Ker so FX-izdaje Athlonov 64 namenjene najzahtevnejšim kupcem, AMD ni pozabil tudi na spodnji del trga in načrtuje prihod Athlonov 64 4000+ v zadnji četrtini letošnjega leta, 4200+ v prvi četrtini in 4400+ v drugi četrtini leta 2005. Vsi novi Athloni 64 bodo združljivi s Socket 939 podnožjem, ki lahko oskrbi procesor s 105 W energije. Izvirna novica.

2 komentarja

Projektor za vsak žep?

Slashdot - Upstream Engineering je skoraj anonimno podjetje, ki pa se utegne povzpeti med ene izmed najbolj čislanih računalniških velikanov, če mu bo uspelo predstaviti izdelek, ki ga obljublja. Prihodnje leto naj bi na trg poslali barvni projektor za video predvajalnike, potovalne TV-je, prenosnike, dlančnike ipd., ki naj bi zasedel prostor škatlice za vžigalice. Podvig naj bi jim uspel s tehnologijo Photon Vacuum, ki so jo že patentirali, omogočala pa naj bi izdelavo projektorjev, ki potrebujejo precej manj komponent kot običajni in porabijo neprimerljivo manj električne energije. Prva razvojna različica bo na voljo že v drugi četrtini letošnjega leta. Klik!

12 komentarjev

DDR cenejši kot SDR

The inquirer - Smo le dočakali dan, ko se je cena DDR modulov tako močno znižala, da je celó nižja od cene SDR modulov. Če dvomite, kar izvolite pogledati na Mlacomov in AGT-jev cenik, kjer dnevno spreminjajo cene. Tudi The Inquirer poroča, da je modul 256MB PC2100 cenejši kot 256MB SDR modul. To je po eni strani dobro (za nas, kupce), po drugi strani pa slabo, saj podjetja ne morejo ustvariti dobička pri trenutnih cenah, saj je proizvodnja čipa dražja kot je njegova prodajna cena.

14 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Na slovenskem trgu lahko že dolgo časa po ugodni ceni kupimo dosti različnih tipov DDR modulov. S tem se morajo pohvaliti tudi velika podjetja, kot so Crucial ter Kingmax, ter hkrati povdariti, da so njihovi moduli superiornejši ter grajeni za navijalce. Navkljub poviševanju cen pomnilnika med proizvajalci še vedno bije prava vojna, saj hočejo vsi odžreti čimvečjo količino trga. Kateri modul torej kupiti? Kateri ponuja za svojo ceno res največ v smislu hitrosti ter maksimalne frekvence? Berite naš novi test pomnilniških modulov, ki ga je samo za Slo-Tech spisal Telebajsek.

3 komentarji

Prodaja DDRa upada

Tweakpc.de - Tudi v drugi četrtini letošnjega leta prodaja DDR modulov ni narasla. To je pravzaprav zelo zanimivo, saj je cena DDRa zelo upadla. Prav tako pa je vedno več proizvajalcev matičnih plošč, ki izdajajo matične plošče z podporo DDR ramu. Predvidevajo, da veliko kupcev čaka predvsem na DDR čipsete za P4. Tako naj bi šele takrat zabeležili večjo prodajo. Seveda pa RAMBUS ne bo ostal ravnodušen in bo sigurno znižal cene svojim modulom.

4 komentarji