»

Iwill DVD266 /VIA Apollo Pro266 R izšel

X-Bit Labs - Danes je Iwill začel s prodajo svoje dvoprocesorske Socket370 plošče. Plošča bazira na VIA Apollo Pro266 čipovju. Plošča podpira dva Intel Pentium 3, Celeron 2 ali VIA Cyrix III procesorja in DDR SDRAM ali SDRAM spominske module. Podpira FSB do frekvence 133MHz, AGP 4x, do 4GB PC2100/PC1600 DDR SDRAM ali PC100/PC133 SDRAM, vgrajeno AC-97 zvočno kartico, vgrajen MC-97 modem, vgrajeno 10/100 Ethernet LAN kartico, ATA-100, 6 USB vhodov. V prvih dneh prodaje Iwill k plošči zastonj doda še dva TaiSol procesorska ventilatorja. Za test plošče poglejte sem.

5 komentarjev

Dvoprocesorske plošče na VIA Apollo Pro266 čipovju

X-Bit Labs - Pred enim mesecem so se v prodaji prvič pojavile DDR matične plošče, ki so bazirale na VIA Apollo Pro266 čipovju. Danes, mesec dni kasneje, se že pojavljajo prve dvoprocesorske plošče na tem čipovju. Gre za Socket370 plošče, ki jih izdeluje podjetje Supermicro. Zanimiva je Supermicro 370DDE plošča, ki ima čipovje, ki podpira DDR, vendar so na njej samo 168-pin-ske DIMM reže za SDRAM. Ne, ne gre za napako. Njihova 370DDI plošča, ki podpira DDR SDRAM, še ni pripravljena. Drugače pa ima 370DDE 4 168-pin-ske DIMM reže, 5 PCI rež, 1 AGP Pro, 1 ACR, 4 USB vhode in Promisov ATA/100 RAID kontroler. Prodaja se je začela na Japonskem (normalno ) in plošča stane okoli $225.
Prodaja dvoprocesorskih DDR SDRAM matičnih plošč na VIA Apollo Pro266 čipovju drugih proizvajalcev naj bi se začela naslednji teden. Očitno Supermicro malo prehiteva.

0 komentarjev

Nove ABIT DDR matične plošče

X-Bit Labs - ABIT je danes objavil, da bo v drugi četrtini leta (Q2) poslal v prodajo dve DDR matični plošči.
Prva, VR6-RAID, bo podpirala Socket370 Tualatin procesorje. Bazirana bo na VIA Apollo Pro266T čipovju. Imela bo možnost spreminjanja napetosti kompatibilnega s standardom VRM 8.5, 3 184-pin DIMM reže za DDR SDRAM, AGP 4x in 6 PCI rež. Ob tem bo na njej še ATA/100 RAID kontroler, AC'97 vgrajena zvočna kartica in, tipično za ABIT, SoftMenu III.
Druga plošča, KR7-RAID, pa bo zasnovana na VIA KT266 čipovju. Torej za SocketA AMD procesorje. Imela bo 4 184-pin DIMM reže za DDR, AGP 4x, 6 PCI, 6 USB in AC'97 vgrajeno zvočno kartico. Vgrajen bo še ATA/100 RAID kontroler, HPT370. Kot ponavadi bo ABIT lepo poskrbel za vse navdušence navijanja procesorjev. Tudi na tej plošči se bo namreč dalo spreminjati množilnik, FSB, Vcore in Vio napetost.

3 komentarji

Plošče na Via Apollo Pro 266 čipovju

Digit Life - Še ena iz logov Digit Lifea. Tako kot že nekaj drugih strani v preteklih tednih, so se tudi oni spravili pisati primerjalni test osnovnih plošč, ki temeljijo na Via Apollo Pro 266 čipovju. Pod drobnogled so vzeli naslednje primerke: AOpen AX37 Pro, ASUS CUV266, Chaintech 6VJD, Gigabyte 6RX, Shuttle AV30 ter Supermicro 370DDI. Test je res velik ter obsežen, saj so v obzir vzeli domala vse dejavnike. Inside info, če se vam ne da brati testa: Kupite Gigabyteovo. Ima največje število vgrajenih funkcij ter ponuja zelo zadovoljivo hitrost, še posebej pri grafičnem delu. Sicer pa ne verjamem, da se bo kdo od vas v bližnji prihodnosti lotil nakupa osnovne plošče s podporo DDR pomnilniku... Saj veste... Premalo muzike za preveč keša . Klik!

0 komentarjev

Prva VIA Apollo Pro266 plošče

X-Bit Labs - Tudi lastniki Intelovih pogruntavščin boste lahko kaj kmalu začeli uživati v DDR pomnilniku (če si ga boste lahko privoščili...). Namreč, začele so se prve uradne najave: Epox in MSI sta že predstavila svoji DDR plošči, drugi pa bodo po vsej verjetnosti sledili kmalu. MSIjeva plošča se bo imenovala Pro266 Master-R. Edina stvar, ki jo že na začetku loči od konkurence sta dve standardni DIMM reži zraven treh DDR DIMM rež. Poleg tega bo na ploščii 5 PCI, 1 AGP in 1 CNR reže, ter dodaten Promisov ATA100/RAID krmilnik. Več podrobnosti o platki najdete tukaj.
Epoxova ponudba se skriva pod imenom EP-3VHA. Epox se je zadeve resno lotil in kaže, da bo šlo za zelo dobro platko. 3 DDR DIMM, 6 PCI, 1 AGP in 1 AMR reže pričako o dobrih razširitvenih zmogljivostih, poleg tega pa bodo na platki dodatni bonbončki, kot je recimo Epoxov debug zaslonček. Že sedaj je znano, da bo plata polna overclockerskih funkcij, tako da jo gre res pričakovati z veseljem....

0 komentarjev

IWill KA266-R proti Gigabye GA-7DX

FullOn3D - Ko smo že pri DDR matičnih ploščah... na FullOn3D so objavili verjetno prvo primerjavo dveh DDR matičnih plošč, in sicer gre za IWillovo KA266-R in prej omenjeno Gigabyte GA-7DX. Lahko bi tudi rekli, da gre za primerjavo med čipovji, saj je IWill plata zasnovana na ALi MAGiK 1 čipovju, Gigabytova plošča pa na AMD 760. Sodeč po njihovem testu se ALijevo čipovje bolje odreže od AMDjevega, v kar pa, po pravici povedano, malce dvomim. Verjetno bomo morali počakati na več testov.

0 komentarjev

Prva dvoprocesorska DDR matična plošča

X-Bit Labs - IWill, podjetje, ki je najavilo in začelo prodajati prvo DDR matično ploščo nasploh, KA266-R, je sedaj najavilo tudi prvo večprocesorsko DDR platko. Šlo bo za DVD266-R model, ki bo podpiral Intelove FC-PGA procesorje, zgrajen pa bo okoli VIA Apollo Pro266 čipovja. Razširitvene zmožnosti plate so spodobne: 4 DIMM reže za do 4GB PC1600/PC2100 DDR SDRAMa, 5 PCI, 1 AGP 4x in 1 ACR reže. Kot se spodobi, bo plata podpirala ATA100, vgrajen pa bo tudi dodaten AMI 80649 ATA100/RAID kontroler. Plošča naj bi bila namenjena delovnim postajam in strežnikom, toda zaradi pomanjkanja vgrajenega SCSI krmilnika bo po vsej verjetnosti precej poceni in tako dosegljiva večini ljudekov. Proizvodnja naj bi se začela konec...

1 komentar

Gigabytova Socket370 DDR plošča

X-Bit Labs - Gigabyte je spet prvi, saj so najavili prvo Socket370 DDR ploščo. Gre za GA-6RX, ki je zgrajena okoli VIA Apollo Pro266 čipovja. Plošča je zasnovana zares moderno, z vsemi možnimi dodatki. Na plošči se nahajajo 4 168 pinske DIMM reže, 5 PCI, 1 AGP Pro ter 1 AMR reže, podpira pa do kar 6 USB portov preko dodatnega kabla ali AMR kartice. Seveda v teh dneh ne sme manjkati RAID kontroler in to so pri Gigabytu rešili z vgradnjo Promisovega ATA100/RAID kontrolerja. Tudi druge značilnosti te plošče so obetavne: poskrbljeno je za overclockanje preko FSBja ( od 100 do 166MHz ), spreminajnje voltaže na procesorju ( 1.55-1.80V ) ter čipovju/DIMM režah...Največja zanimivost te plošče pa je SCR priključek, v katerega lahko zadegate svojo SIMM kartico in preko računalnika obdelate svoj telefonski imenik ali kaj podobnega. Ta funkcija bo vsekakor deležna velike podpore današnjega, nad mobiteli navdušenega, občinstva [;)]....

0 komentarjev

DDR era računalništva se začenja decembra

X-Bit Labs - Veliko je bilo špekuliranja, da se bo DDR med nas prebil decembra in očitno bo to tudi res. Pri IWillu so najavili, da bodo začeli masovno razpošiljanje svojih DDR plošč ravno 1. decembra. Nekako takrat bo tudi Micron začel masovno proizvodnjo in dobavljanje PC1600/PC2100 DDR SDRAMa, tako da bo kombinacija popolna. Škoda le, da pri nas ni uvoznika za IWill, toda brez skrbi. DDR bo prej ali slej prišel tudi k nam [:)].

3 komentarji

ABITove DDR matične plošče

X-Bit Labs - ABIT bo po vsej verjetnosti kaj kmalu najavil dve DDR matični plošči in se tako pridružil široki paleti proizvajalcev, ki so to že storili. Nadvse presenetljivo je, da gre za izdelka namenjena OEM tržišču, tako da ne bosta najbolj namenjena nam zanesenjakom. Pa si poglejmo:
  • KG-20:MicroATX plošča, zasnovana okoli AMD760 čipovja za SocketA procesorje. Podpirala bo 200/266MHz FSB ter do 2GB PC1600/PC2100 DDR SDRAMa v dveh DIMM režah. Poleg tega bo na plošči še 3 PCI, 1 AGP 4x in 1 CNR reža...
  • VR-20:Različica zgornje plošče, namenjena Intelovim FC-PGA procesorjem okoli VIA Apollo Pro266 čipovja. V dve DIMM reži boste lahko vtaknili do 3GB DDR SDRAMa, druge razširitvene zmožnosti pa so popolnoma enake zgornji plošči.

0 komentarjev