»

Preostali fond za sodne stroške je Hotz podaril EFF

George Hotz oz. Geohot

vir: Ars Technica
Ars Technica - Pred časom je George Hotz, poznan tudi pod vzdevkom Geohot, internet zaprosil za denarno pomoč, ki bi mu omogočila uspešnejše pravdanje s Sonyjevimi odvetniki. Slednji ga je tožil, ker je uspešno odklenil PlayStation 3 in svetu razdelil t.i. root ključe konzole, s katerimi je bilo mogoče podpisovati domače programe in jih poganjati na PS3. Nedavno se je sojenje nekoliko presenetljivo zaključilo s poravnavo, kar je pomenilo, da je Geohotu ostal del denarja, namenjenega za sodne stroške. Obljubil je, da ga bo podaril fundaciji EFF (Electronic Frontier Foundation), katere cilj je, da bi bil splet bolj svobodno mesto, brez nadležnih DRM-jev in podobnih tehnologij.

Geohot je fundaciji prek PayPala nakazal 10.000 ameriških dolarjev, nakazilo pa opremil s...

1 komentar

Sony in Geohot sta dosegla poravnavo

George Hotz

vir: engadget
engadget - Tožarjenja, zasegov opreme in pobegov v Južno Ameriko je v primeru tožbe Sonyja proti Georgu Hotzu, na spletu poznanem tudi pod vzdevkom Geohot, konec. Mladi Američan je namreč dosegel poravnavo s Sonyjem, del katere je tudi popolna prepoved deljenja kode, ki je osnova za polni odklep PlayStation 3. S tem je bilo poleg ponovne namestitve drugih operacijskih sistemov omogočeno piratiziranje iger, kar jasno ni bilo po godu Sonyju. To seveda ni bil edini problem, nedvomno pa prepoved deljenja kode Sonyju ne bo pomagala pod preprogo pomesti celotne scene, povezane z odklepanjem konzole, ki je od prvih poizkusov Geohota že močno napredovala.

Poravnava je bila sicer dosežena že 31. marca, a razen prepovedi deljenja kode drugi pogoji niso bili razkriti. Obe strani...

6 komentarjev

Kalifornijsko sodišče dovolilo izročitev IP-naslovov obiskovalcev Geohot.com

George Hotz aka GeoHot. Vir: TekGoblin.com.

Wired News - Kalifornijsko sodišče je v primeru Sony zoper George Hotz, ki je zlomil zaščito PlayStationa 3 in objavil ključe na internetu, zaradi česar se je zapletel v sodni spor s Sonyjem, ugodilo zahtevi Sonyja, da mora ponudnik internetnega gostovanja Bluehost za spletno stran Geohot.com, kjer so bili ključi objavljeni, posredovati IP-naslove vseh obiskovalcev strani od januarja 2009 do danes. Sony Hotza obtožuje kršitev DMCA in drugih zakonov, zato zahtevajo prepoved distribucije ključev, zaseg vse strojne in programske opreme, plačilo odškodnine in sodnih stroškov.

Sony trdi, da potrebujejo IP-naslove, dnevniške datoteke, informacije o računih in dostopih ter ostale informacije, ki bi lahko identificirale...

9 komentarjev

Odgovor na zlom zaščite PS3 spletno preverjanje licence

vir: Heise
Heise - Ker so hekerji z Geohotom na čelu razbili zaščito PlayStation 3, tako da je sedaj mogoče podpisovanje poljubnega kosa programske opreme, so se založniki iger pred masovnim kopiranjem zaščiti drugače. Večina jih ima na internetu avtentifikacijske strežnike, kamor se mora konzola po namestitvi igre povezati in preveriti legalnost kopije, da jo sploh lahko igrajo. Tak primer je nedavno izdana Bionic Commando Rearmed 2, ki je sploh ni moč zagnati, dokler se uporabnik ne poveže s strežnikom podjetja Capcom in preveri avtentičnost, čeprav igra nima večigralskega načina ter s tem potrebe po povezavi z internetom. Capcom je želel podoben sistem uvesti že v prejšnjih inačicah svojih iger, a so si bili zaradi javnega neodobravanja premislili.

Še več prahu je dvignila...

60 komentarjev

Razbit PlayStation 3, izračunani zasebni ključi

Slashdot - Na berlinski konferenci 27th Chaos Communication Congress (27C3), ki se danes končuje, je skupina fail0verflow predstavila način, kako odkleniti PlayStation 3. Kot trdijo, jim je uspelo izvesti jailbreak brez uporabe strojne opreme (dongle), ki je bila doslej nujno potrebna za odklep. Drugi pomemben dosežek pa je izračun zasebnih ključev za PS3, kar pomeni, da lahko sedaj podpišemo katerokoli aplikacijo. Če se bodo njihove trditve izkazale za točne in Sony ključev ne bo preklical, bomo lahko de facto odklenili katerikoli PS3 ne glede na verzijo strojne programske opreme (firmware).

48 komentarjev

Običajni Jailbreak tudi za novejše iPhone

engadget - Za jailbreakanje iPhonov (in iPod Touchev) je bilo vse običajno (izkoriščanje luknje 24kpwn), dokler Apple ni izdal popravljenega iBoota verzije 359.3.2. Slednji, v uporabi na nekaterih iPod Touchih 2. in 3. generacije ter na iPhone 3GS, ki so v prodaji od lanskega oktobra, onemogoča običajen jailbreak. Uporabiti je treba t.i. tethered jailbreak, ki zahteva, da iPhone oz. iPod Touch priključite na računalnik pri vsakem novem zagonu. To pomeni pri ponovnem zagonu, če porabite baterijo, itd. Postopek je sicer enostaven (s pomočjo blackra1na zahteva le klik ali dva), a, jasno, zahteva uporabo računalnika.

Nič več! Geohot, ustvarjalec blackra1na in mladenič, ki naj bi razbil zaščito PlayStation 3, je namreč uspel izdelati jailbreak, ki na...

20 komentarjev