»

V 24 urah prodanih za pol milijarde dolarjev izvodov nove izdaje Call of Duty

Takole so najbolj nestrpni čakali na odprtje trgovin.

CNet - V torek je izšla nova izdaja priljubljene prvoosebne streljačine Call of Duty. Deveta izdaja v franšizi nosi podnaslov Black Ops II in je neposredni naslednik istoimenske verzije iz leta 2010. Igra si je do danes pridobila skorajda kultni status in to prikazuje tudi prodaja. V prvih 24 urah po izidu so prodali za pol milijarde dolarjev kopij igre, s čimer je postavila svetovni rekord in prehitela lanski Call of Duty: Modern Warfare 3, ki je v enakem času zaslužil 400 milijonov dolarjev (lanski podatki veljajo le za ZDA in Veliko Britanijo, letos pa so vračunali celotni svet, a naj bi bila številka vseeno višja, četudi bi pogoje izenačili).

Letos največji uspeh je doslej beležil Halo 4, ki je v 24 urah prinesla 220 milijonov dolarjev. Primerjava...

55 komentarjev

Guitar Hero navsezadnje ni popolnoma ukinjen

CNet - Očitno so bile nekoliko preuranjene trditve, da sta tako Guitar Hero kot DJ Hero, dva glasbena naslova Activisiona, ukinjena. Vsaj v primeru Guitar Hero gre glede na intervju GameIndustry.biz z Danom Wintersom, podpredsednikom za odnose z razvijalci, za nekoliko daljšo pavzo. Ta bo dolga vsaj eno leto, saj letos ne nameravajo izdati novega naslova iz te dobro prepoznavne franšize. V februarju so sicer zatrdili, da so prekinili razvoj letošnjega naslova ter razpustili skupino, ki je igro razvijala, za kar naj bi bili krivi slabi prodajni rezultati. Glede na podatke analitikov je bilo najuspešnejše leto za glasbene igre leto 2008, ko je prodaja znašala kar 1,7 milijarde dolarjev, medtem ko so bile le dve leti kasneje, torej lani, vredne vsega 300 milijonov dolarjev. Obenem kar 80% 14,9-odstotnega upada prodaje programske opreme med letom 2008 in 2010 predstavlja celoten žanr glasbenih iger.
 Guitar Hero III: Legends of Rock

Guitar Hero III: Legends of Rock


Po drugi strani pri analitični družbi NPD poročajo, da je...

0 komentarjev

Activision se vrača z Dance Hero

Kinectovo zajemanje premikov s kamero je idealno za plesne igre (na sliki Harmonixov Dance Central)

vir: Kotaku
Kotaku - Po ukinitvi glasbenih franšiz Guitar Hero in DJ Hero se po poročanju Kotaku-ja Activision vrača z novo glasbeno igro, ki naj bi se imenovala Dance Hero. Iz imena je razvidno, da bo šlo za na ples osredotočeno igro, ki bo najverjetneje izkoriščala zaznavanje gibanja na konzolah sedme generacije. Znamko Dance Hero so pri Activision sicer registrirali že leta 2008, daleč pred predstavitvijo Microsoftovega Kinecta oz. Sony-jevega Move-a, kar pa je najbrž povezano z masovnim registriranjem znamk Hero. Podatki o novi franšizi so še izredno skopi, saj npr. ni še jasno, za katero platformo Dance Hero sploh prihaja. Pri Kotaku sicer precej logično sklepajo, da bo namenjena predvsem za konzole, ki omogočajo enostavno zaznavanje premikov.

Na Xbox 360 bo Dance Hero...

1 komentar

Activision ukinja Guitar Hero

bit-tech.net - V konferenčnem klicu, povezanem z zaslužki v preteklem letu, je Eric Hirshberg, izvršni direktor Activisiona, razkril ukinitev dveh izredno znanih franšiz tega podjetja, serije iger Guitar Hero ter DJ Hero. Čeprav se bodo igre, pripomočki in plačljiva vsebina za prenos s spleta prodajali še naprej, razvoja novih naslovov ne bo (letos je bila načrtovana izdaja 6. igre v seriji Guitar Hero). Razlog za to se skriva predvsem v znatnem upadu prodaje v celotnem žanru glasbenih iger, kar nakazuje tudi prodaja razvijalskega studia Harmonix (slednje je pomagalo razviti prvi Guitar Hero, nato pa pripravilo konkurenčni Rock Band, ki sta ga založila EA in MTV Games - ta je bil prav tako zaprt v času prodaje Harmonixa)....

6 komentarjev

Modern Warfare 2 prek milijarde

vir: CNet
CNet - Že pred časom smo poročali, da je celotna franšiza Call of Duty presegla vrednost treh milijard dolarjev, čemur je takrat pomagal predvsem Modern Warfare 2, do takrat vreden 550 milijonov dolarjev. Ta številka je danes že znatno večja, še več, presegla je milijardo dolarjev. Milijardni zaslužek je v tem poslu nekaj izjemnega, poleg najnovejše izdaje Call of Duty je podobno recimo uspelo filmskim uspešnicam Jamesa Camerona Avatar in Titanic ter Batman: The Dark Knight.

Call of Duty: Modern Warfare 2 je milijardo dolarjev zaslužil v le dveh mesecih na policah trgovin, kar je prav tako osupljiv dosežek. Največji dobiček imajo od tega, jasno, pri Activision Blizzard, a je to skorajda le kaplja v morje, saj naj bi njihov World of Warcraft od naročnin prav tako zaslužil milijardo...

28 komentarjev

Starcraft II zamuja

Starcraft II

vir: Wikipedia
TG Daily - CEO Activision Blizzarda, Robert Kotick, je potrdil, da bo Starcraft II zamudil jesenski izid. Po novem bo izšel šele v letu 2010, podobno kot Singularity. Vseeno letošnja jesen ne bo dolgočasna, saj samo Activision Blizzard pripravlja veliko bero izidov, kot so npr. novo nadaljevanje Call of Duty (Modern Warfare 2), Guitar Hero 5, DJ Hero, Band Hero, leto pa seveda ne bi bilo popolno brez še enega nadaljevanja Tony Hawk franšize, Tony Hawk: Ride.

Poleg obetajoče bližnje prihodnosti pa so pri Activision Blizzardu navdušeni tudi nad nedavno preteklostjo. V času ekonomske negotovosti se je njihov marketinški delež v Severni Ameriki in v Evropi celo povzpel, z lanskih 9,9 % na 12,7 %....

29 komentarjev

Activision in Blizzard se združujeta

BBC - Giganta industrije računalniških iger - Activision in Blizzard sta najavila dobrih 18 milijard dolarjev vredno združitev. Krmilo podjetja bo prevzel obstoječi direktor Activisiona, Bobby Kotick. Največji delež v novo nastalem podjetju, Activision Blizzard, pa bo imel trenutni Blizzardov lastnik - družba Vivendi.

Blizzard je sicer trenutno najbolj znan po World of Warcraft s katerim zaslužijo več kot 100 milijonov dolarjev mesečno. Activision pa po svoji serijah za konzole kot sta Guitar Hero in Tony Hawk Pro Skater. Kljub vseemu pa sta skupaj še vedno občutno manjša kot največji na trgu - Electronic Arts.

Glavna obljuba združitve je, da se vsakodnevne operacije v Blizzardu ne bodo spremenile. Toda ali ne bi bilo vredno žrtvovati nekaj Starcraft 2 programerjev za še boljši Guitar Hero 4?

25 komentarjev