»

VMware Workstation 4

Windows XP gosti RedHat 8

vir: VMware
PC Linux Online - Izšla je četrta različica NavideznegaStroja™ za namizje, programa VMware Workstation. Namenjena je naprednejšim uporabnikom in zmore sočasno poganjati več operacijskih sistemov, kot so Microsoft Windows, Linux in Novell NetWare, na enem osebnem računalniku. Navidezni stroj je idealen za razvoj in preizkušanje novih programov in omogoča zamenjavo operacijskih sistemov in dodajanje novih brez ponovnega zagona. Cena izdelka je precej zasoljena, na voljo pa je tudi 30-dnevna preskusna izdaja. Podrobne informacije!

15 komentarjev

Kult mrtve krave nudi pomoč FBIju?

Vnunet - 'Magic Lantern', FBIjev virus v razvoju (uradno...), bo morda res nekaj posebnega, vendar osebno nikoli nisem dvomil v vsemočnost slednjega. Sem se pa zamislil takoj, ko sem prebral članek na Vnunetu (Klik!).

Namreč, cDc (Cult of the Dead Cow), stvaritelji legendarnega Back Oriffice-a, programa oz. virusa, ki je omogočal oddaljen nadzor nad računalom (hehe, konkurenca raznim 'vncjem'? :]) ter bil poleg NetBus-a zelo popularna zadevca tudi pri nas (hey, meni so pri Arnesu dvakrat zaklenili račun, ko sva s kolegom preizkušala zadevico... dolga zgodba), so najavili morebitno pomoč Zveznemu preiskovalnemu uradu. Njihovi trditvi, da imajo od vseh v tem 'poslu' še največ izkušenj, nekako ne gre oporekati. Hudo.

0 komentarjev

Računalnik na kartici PCI

SUN - Računalnike bi si dandanes najverjetneje težko predstavljali brez vodila PCI. Vendar, če se malce poglobimo v razmišljanje, hitro začnemo razmišljati tudi v obratni smeri - ali je mogoče spraviti tudi računalnik na kartico PCI? Sun dokazuje, da je nemogoče mogoče, saj so izdelali prav tak računalnik, ki vsebuje 733 MHz Celeron procesor, podporo 1 GB pomnilnika, 24 bitni grafični čip in 8 GB navideznega diska. Sicer že vidim, kako se nekateri Unixaši slinijo, vendar moram povedati, da je kartica na voljo samo za Sunove delovne postaje in je namenjena poganjanju operacijskih sistemov Windows.

0 komentarjev

Inštalacija Mandrake 8.0 linuxa

Little White Dog - Še kakšno leto nazaj je linux veljal za operacijski sistem največjih računalniških zanesenjakov, toda fanatična podpora množic ga vedno bolj približuje statusu uporabniku prijaznega operacijskega sistema. Toda domači uporabniki, vajeni Windows okolja, se še vedno počutijo preveč neprijetno in nedomače, še posebej ob prvem srečanju z novim operacijskih sistemom. Ravno takim je namenjen novi LittleWhiteDogov članek. Ta zelo obširen in podroben članek bo vsakega računalničarja s kančkom volje popeljal po inštalaciji Mandrake 8.0 linux distribucije. Članek je res spisan za začetnike in temeljito obdela vsaki korak pri inštalaciji, pomaga pa si tudi s kupom slik. Priporočljiv ogled!

11 komentarjev

OCZ Monster II Socket hladilnik

Little White Dog - Hm, še eno podjetje, za katerega nisem še nikoli slišal, a sodeč po tem testu bomo o njih še slišali. In sedaj o samem produktu, ki so ga testirali na Little White Dog.com. Gre za, kot je moč sklepati že iz imena, za Socket hladilnik za procesorje, primerjali pa so ga z GlobalWin - ovim FOP-32-i in reči moram, da se je stvarca odrezala precej dobro. Ah, kaj bi govoril - poglejte si test, številke so dovolj zgovorne.

0 komentarjev

VMware za WinNT in Win2k

Little White Dog - VMware je, kot nekateri že veste, v bistvu programček, ki omogoča poganjanje operacijskega sistema v operacijskem sistemu ( zelo enostavno povedano ). Osebno nikoli nisem našel kakšne uporabnosti za dotično stvarco, toda nekateri je boste mogoče celo veseli. Če vas zanima več on inštalaciji in uporabi tega "virtualnega računalnika", si oglejte Little White Dogov test, v katerem je zadeva res temeljito razložena.

1 komentar