»

Samsung izdal Galaxy Tab 3 Lite

Slo-Tech - Samsung je včeraj predstavil težko pričakovani Galaxy Tab 3 Lite, o katerem smo slišali že mnogo špekulacij. Manjša verzija Galaxy Taba 3 je sedaj tu.

Poglejmo najprej v njeno notranjost. Poganja ga dvojedrni procesor s frekvenco 1,2 GHz (Marvell PXA986), ima 1 GB pomnilnika in 7-palčno diagonalo na zaslonu, ki zmore prikazati 1024 x 600 točk. Osem gigabajtov prostora lahko razširimo s kartico microSD, za sodelovanje vseh komponent pa skrbi Android 4.2 Jelly Bean. Povezljivost je brezhibna: 3G (HSPA+), Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0 in USB 2.0, GPS in GLONASS.

Do sem ni še nič drugače kakor pri Galaxy Tabu 3. Sedaj pa spremembe. Kamera ima zgolj dva milijona točk, medtem ko druge kamere sploh ni. Baterija je s 4000 mAh oslabljena na 3600 mAh, kar naj bi...

10 komentarjev

CES 2014: štiri nove tablice iz Samsunga

Slo-Tech - Samsung je lasvegaškem CES-u predstavil nove tablice, ki dosegajo velikosti zaslona, primerljive s starejšimi prenosniki. Iz družine Galaxy Tab Pro so tu trije novinci, ki merijo po diagonali 8,4, 10,1 in 12,2 palca. V vseh primerkih je zaslon zmožen prikazati sliko z ločljivostjo 2560 x 1600. Na največjem zaslonu to znese 247 točk na kvadratni palec, kar je povsem dovolj za delo, na manjših pa je številka še višja (298 ppi na 10,1-palčnem in 359 ppi na 8,4-palčnem).

Videz vseh treh je zelo podoben in že klasičen za Samsung, kakršnega smo vajeni že pri Notu 3 ali Galaxy Tabu 10.1. Samsung pravi, da so namenjeni zapolnitvi vrzeli med domačo in poslovno uporabo. Vsaj za največjega, ki tehta dobrih 700 gramov, lahko...

16 komentarjev

Nokia Lumia 1520 prinaša 6-palčno diagonalo

The Verge - Na splet so pricurljale slike in podatki o prihajajoči Nokiini napravi, ki se bo imenovala Lumia 1520. Težko bi jo uvrstili med telefone ali tablice, saj s svojimi značilnostmi sodi nekam vmes, kar angleško govoreči označijo kot phablet ali tablefon v prostem prevodu. To oznako si je naprava s kodnim imenom Bandit prislužil predvsem z veliko diagonalo zaslona, ki meri kar šest palcev in zmore polno HD 1080p ločljivost.

V notranjosti bo tiktal štirijedrni procesor Snapdragon 800 z 2 GB pomnilnika in 32 GB kapacitete. Kamera bo imela 16 milijonov točk, kar je že na zgornji meji smiselnega....

46 komentarjev

Samsung predstavil tablico za Windows 8 in Android

Slo-Tech - Samsung je prestavil svoj prvi tablični računalnik, ki združuje dva svetova. Ativ Q poganja tako Windows 8 kakor tudi Android. To je že v začetku meseca storil Asus, sedaj pa se je izziva lotil še Samsung, ki je tradicionalno največji podpornik androidnega tabora.

Ativ Q ima zaslona, ki po diagonali meri 13,3 palca in se ponaša z ločljivostjo 3200 x 1800 zaslonskih pik. Pod zaslonom se skriva tipkovnica, ki jo lahko razkrijete s premikom zaslona. Tako lahko tablico uporabljate tudi kot prenosni računalnik ali za kazanje podatkov občinstvu, če zaslon obrnete nazaj. Poganja ga procesor Intel Core i5 (Haswell), ima 128 GB SSD-ja in možnost razširitve s kartico microSD. Ativ Q je debel 13,9 milimetra.

Poleg tega je Samsung predstavil še...

23 komentarjev

Predstavljena trojica novih Nexusov

Paket novosti

vir: Android Central
Android Central - Kot smo povedali že včeraj je Google za danes napovedano prireditev odpovedal zaradi nevarnosti, ki jo povzroča orkan Sandy. Sprva so sicer dejali, da še ne vedo točno, kako bodo odpoved rešili, kot kaže pa so se zanesli kar na internet, saj so novosti objavili na uradnem blogu Androida. Na kratko, potrdili so vse glavne novosti, ki smo jih že napovedali, torej 32 GB WiFi in 3G različici Nexus 7, mobilni telefon LG Nexus 4 ter Samsungovo 10-palčno tablico Nexus 10.

Nexus 4 je bil iz včerajšnjih napovedi ocenjen z nekoliko previsoko ceno in s premalo pomnilnika. Na voljo bosta namreč dve različici, 8 in 16-gigabajtna, medtem ko so ostale...

33 komentarjev

Samsung Galaxy Note 10.1 še ta mesec

The Verge - Kdor je dvomil o skorajšnjem izidu novega Samsunga Galaxy Note 10.1, ga bo precej prepričala pobegla reklama in specifikacije nove tablice. Novinec bo na voljo še ta mesec, že danes pa je znano, kaj nam bo prinesel.

Poganjal ga bo četverojedrni ARM-jev procesor Exynos z 1,4 GHz, ki mu bosta družbo delala 2 GB pomnilnika. Vse skupaj bo upravljal Android 4.0. Ali bo 10,1-palčni zaslon tipa Retina, še ni znano, najverjetneje pa ne bo. Ko so ga prvikrat predstavili februarja na MWC-ju v Barceloni, so govorili o dvojedrniku in gigabajtu pomnilnika, a se je očitno tablica vmes poredila. Podpiral bo Wi-Fi...

59 komentarjev

Samsung predstavil Galaxy Tab 7.0 Plus

engadget - Samsung je predstavil nov tablični računalnik z imenom Galaxy Tab 7.0 Plus, ki sodeč po specifikacijah sodi v srednji razred. Poganja ga 1,2 GHz-dvojedrni procesor (stari Tab ima 1,0 GHz-procesor), ima gigabajt pomnilnika in nameščen operacijski sistem Android 3.2 (Honeycomb). Iz imena vidimo, da ima 7-palčni zaslon, ki zmore prikazati 1024 x 600 točk.

Za povezljivost je poskrbljeno s podporo za Wi-Fi, Bluetooth 3.0, 3G/HSPA in GSM/GPRS/EDGE ter GPS. Posnetke delata kamera s tremi megapiksli spredaj in ena z dvema megapiksloma zadaj. Kapaciteta naprave bo 16 ali 32 GB, odvisno od modela.

Sumljivo v najavi manjka cena. Originalni Galaxy Tab (z 10,1-palčnim zaslonom) se da dobiti za dobrih 400 dolarjev, medtem ko Amazonov Kindle Fire s...

15 komentarjev

Samsung prodal že 10 milijonov primerkov Galaxy S II

Android Central - Težko je zanikati, da je bil Samsungov Galaxy S uspešen telefon. V približno pol leta od začetka prodaje (od lanskega junija pa do začetka letošnjega leta) je Samsungu uspelo prodati 10 milijonov primerkov tega mobilnega telefona, vključujoč na zunaj nekoliko spremenjene ter preimenovane različice za ameriške mobilne operaterje (ki so bili odgovorni za levji, 40-odstotni delež prodaje). Presenečenje bi bilo torej, če njegov naslednik, Galaxy S II, tega uspeha ne bi dosegel. Galaxy S II je bil sicer predstavljen že v samem začetku letošnjega leta (ko naj bi se po nekaterih podatkih tudi prekinila prodaja njegovega predhodnika), a je v prodajo prišel šele v aprilu. To pomeni, da je tudi...

38 komentarjev

Samsung predstavil nov pametni telefon Galaxy Note

ZDNet - Poleg novega tabličnega računalnika je na berlinski konferenci IFA 2011 Samsung predstavil tudi nov pametni telefon, poimenovan Samsung Galaxy Note.

Ima velik 5,3-palčni zaslon HD Super Amoled, ki podpira tudi vnos s priloženim pisalom (stylus), lahko pa uporabljamo kar prste. Prikazna ločljivost znaša 1288 x 800 točk. Procesor tiktaka z 1,4 GHz, podatke skladišči v 1 GB pomnilnika. Na voljo sta modela s 16 ali 32 GB spominske kapacitete. Sprednja kamera zmore dva megapiksla, zadnja pa osem. Naprava podpira 4G, meri pa 9,6 mm v debelino in tehta 175 gramov. Poganja ga Android 2.3.5.

S tem modelom je Samsung do skrajnosti povečal pametne telefone, saj bi vsak...

67 komentarjev

Best Buy ponuja zastonj Samsung Galaxy Tab 10.1 ob nakupu high-end Samsung 3D televizorja

Best Buy obladuje skoraj petino trga v severni Ameriki in je že prisoten tudi v Veliki Britaniji. Nakup za turista je tečen zaradi popustov v stilu '$400 *', kjer * pomeni 'after $100 refund', se pravi, da ti na tvojo zahtevo po pošti nakdadno pošljejo ček oz. drug dobropis za 100 dolarjev, v trgovini pa si dejansko plačal $500. Občasno se da na tujih letališčih videti njihove 'samopostrežne avtomate' z elektroniko'.

vir: TechCrunch
TechCrunch - Android tablice so sicer dobile precej pozornosti pri glavnem konkurentu - celo toliko, da jih toži in zahteva prepoved prodaje zaradi prevelike podobnosti - nekoliko manj pa pri potrošnikih. Ugledna ameriška trgovska veriga z zabavno elektroniko Best Buy je sicer v začetku leta na novo zdizajnirala svoje trgovine, tako da so tablice dobile svoj kotiček, po izgledu in velikosti podoben tistemu za prenosnike. To zgleda ni bilo dovolj, med drugim zaradi napačne odločitve za nabavo več sto tisoč enot tablice HP TouchPad, ki se je potem vseskupaj prodala v zgolj 25 tisoč kosih in jo je HP sinoči tudi uradno odpovedal. V glavah potrošnikov je obstajal predvsem in edino iPad, potem pa dolgo dolgo nič. Best Buy se je zato v...

40 komentarjev

Apple dosegel prepoved prodaje Galaxy Taba tudi v Evropi

Android Central - Pred tednom dni je Applu v sklopu tožarjenja s Samsungom zaradi kršenja patentov uspelo doseči prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 v Avstraliji. Poleg prepovedi prodaje enako velja tudi za prednaročila in oglaševanje te Samsungove tablične naprave z Androidom Honeycombom. Kmalu zatem so pri Samsungu sicer povedali, da tablico že v kratkem nameravajo vrniti na prodajne police, a bi to znalo biti nekoliko bolj zahtevno, kot se zdi na prvi pogled. Zgodba iz Avstralije se je tokrat namreč ponovila še v Nemčiji oz. kar v Evropi.

Sodišče v Düsseldorfu je ugodilo Applovi zahtevi po prepovedi prodaje in oglaševanju, prepoved pa velja za celotno območje Evropske unije, razen za Nizozemsko. Samsung se na razsodbo sicer...

206 komentarjev

Prototip upogljivega telefona

Slo-Tech - Raziskovalna skupina iz Human Media Laba na kanadski Queen's University pod vodstvom Roela Vertegaala je predstavila prototip novega upogljivega telefona, ki kot zaslon uporablja tehnologijo E-Ink. Poimenovali so PaperPhone in zmore vse, kar počnejo klasični pametni telefoni - kliče, predvaja glasbo, shranjuje podatke itn. Od njih ga ločita upogljivost in zaslon.

Naprava ima zaslon z E-Inkom s 3,74-palčno diagonalo, pod katerim je tiskano vezje z uporovnimi senzorji upogiba. Ti omogočajo krmiljenje naprave z zvijanjem, saj jo lahko naučimo, kako se odzive na različne vzorce upogibanja in zvijanja, medtem ko vgrajena Wacomova tablica omogoča tudi risanje. Ko z napravo ne rokujemo, zaslon ne porablja energije, kar je ena od odlik E-Inka....

26 komentarjev

Samsung bo osvežil Galaxy S

Primerjalna tabela med osveženim, ruskim in starim Galaxy S-om

vir: engadget
engadget - Čeprav bo Samsung v kratkem predstavil dva nova visoko zmogljiva mobilnika iz družine Galaxy, Galaxy S II in Galaxy S II Mini, očitno še niso obupali nad prvim in nadvse uspešnim Galaxy S-om. Na Engadgetu prek hi-tech.mail.ru poročajo, da bo Samsung prvotni Galaxy S nekoliko osvežil in ga kot Galaxy S 2011 edition (izdaja 2011) predstavil v aprilu. V primerjavi s predhodnikom se je spremenilo le malo, a gre po drugi strani za ključne dele aparata.

Nadgrajen bo npr. procesor, ki tokrat ne bo Samsungov lasten Hummingbird, temveč bo uporabljen čip Qualcomm MSM8255T z enim samim na arhitekturi ARM osnovanim jedrom, ki bo teklo pri 1,4 GHz. Nadgrajen bo tudi sprejemnik za mobilna omrežja, ki bo podporo 3,5-generaciji...

10 komentarjev

Samsung predstavil nova Galaxy Taba

2 mm tanjši od predhodnika, le delček mm tanjši od iPad 2

vir: AnandTech
AnandTech - Poleg najave o uporabi enotnih polnilcev v ZDA je na konferenci CTIA prišlo še do predstavitve nekaterih novosti. Samsung je tako predstavil svoj par konkurentov na trgu tabličnih računalnikov Galaxy Tab, ki se bosta pridružila Motorolinemu Xoomu pri uporabi Androida v različici 3.0, bolje poznanega tudi pod imenom Honeycomb. Različici se bosta razlikovali predvsem v velikosti zaslona, saj se bo večja ponašala z 10,1-palčno diagonalo, medtem ko bo drugi Galaxy Tab za približno palec manjši z 8,9-palčno diagonalo, brez da bi to vplivalo na ločljivost 1280 x 800 pik. V primeru 10-palčnika gre pravzaprav za prenovljeno različico, ki prihaja kot odgovor na predstavitev iPad 2, saj sta oba novinca za delček milimetra tanjša od...

0 komentarjev

MWC 2011: Samsung predstavil novi androidni napravi

TechSpot - Samsung je na sejmu v Barceloni predstavil dve novi androidni napravi. Tablični računalnik Galaxy Tab 10.1 ima, kot pove že ime, 10,1-palčni zaslon, ki podpira ločljivost do 1280 x 800 točk. Poganja ga dvojedrni enogigaherčni procesor Nvidia Tegra 2 in ima podporo za BlueTooth 2.1 ter Wi-Fi 802.11. Na zadnji strani najdemo kamero z osmimi milijoni točk, na sprednji strani pa tako z dvema milijona točk. Tehta 600 gramov. V Evropi in Aziji bo na voljo prihodnji mesec, medtem ko cena še ni znana.

Drugi novinec je pametni telefon Galaxy S II (GT-I9100), ki je rekorden v debelini, saj je debel pičlih 8,49 milimetra. Ima 4,27-palčni zaslon, glavno kamero z osmimi milijoni točkami in pomožno...

43 komentarjev

Skoraj šestina Galaxy Tabov vrnjenih

Ars Technica - Samsungova poročila, da so prodali že 2 milijona tablic Galaxy Tab, je očitno treba vzeti s kančkom soli. Podjetje ITG Investment Research je od izida tablice pa do 15. januarja spremljalo prodajne številke 6.000 trgovin v ZDA in v povprečju beležilo kar 13 % vrnjenih naprav, kar se je v primeru nakupov med novoletnimi prazniki dvignilo še za 3 odstotne točke na 16 %. Gre za vračila, kjer kupec ni zadovoljen z izdelkom in zahteva vračilo kupnine, sama naprava pa je še vedno popolnoma delujoča (ne gre torej za garancijske zahtevke).

Za primerjavo so pri podjetju podali Applov iPad, kjer so v trgovinah ameriškega operaterja Verizon dobili le 2 % vračil od...

62 komentarjev

Poplava Android tablic nekoliko manjša?

Lenovov LePad

vir: engadget
engadget - Za konec letošnjega leta se pričakuje izid velikega števila tabličnih računalnikov, na katerem bo tekel Android. Eden izmed prvih takšnih bo Samsungov Galaxy Tab, ki bo na prodajne police ameriškega operaterja Verizon prišel že v sredini novembra. A veliko proizvajalcev z izidom odlaša do izida Androida 3.0, ki je po vseh dosedanjih napovedih Gingerbread, a to še ni popolnoma potrjeno. Za tablične računalnike bo Google Android 3.0 izdal že v decembru, medtem ko bo javni izid šele v januarju prihodnjega leta.

Gingerbread bo v vsakem primeru z izidom prinesel nekaj novosti, npr. vgrajeno podporo lastni VoIP storitvi, Google Voice (telefon bo v primeru WiFi povezave v svet zvonil ob klicu na uporabnikovo Google Voice številko),...

41 komentarjev