»

Google Summer of Code 2014 in slovenski projekti

Slo-Tech - Študenti, ki za letošnje poletno delo še ne veste, kje bi počitniško delo opravljali, se lahko tudi letos odločite za sodelovanje pri Googleovem projektu Summer of Code 2014.

Kaj je Google Summer of Code?

Google Summer of Code je projekt, kjer Google sponzorira študente, da le-ti čez poletje sodelujejo pri razvoju odprto-kodnih projektov.

Letos je tudi prav posebno leto, ker Google Summer of Code projekt praznuje svojo 10 obletnico. Zaradi tega bo Google študente, ki bodo sodelovali in projekt tudi uspešno opravili nadgradil z kar 5500 dolarji (prejšnja leta je študent za uspešno opravljeno delo dobil 5000 dolarjev).

Zakaj...

14 komentarjev

Google Summer of Code 2012 in slovenski projekti

Slo-Tech - Študenti, ki za letošnje poletno delo še ne veste, kje bi počitniško delo opravljali, se lahko tudi letos odločite za sodelovanje pri Googleovem projektu Summer of Code 2012. Z uspešnim prispevanjem k projektu vas Google poplača s 5000 dolarji, delodajalci pa poleg življenjepisa kot referenco zelo radi pogledajo tudi vaš Github profil ali - prispevke k odprtokodnim projektom, kakršni so na voljo v okviru Google Summer of Code.

Med projekti je letos kar nekaj takih, pri katerih lahko z mentorji sodelujete v slovenščini:
  • Orange, orodje za podatkovno analitiko, kjer lahko delate na podatkovnem rudarjenju, strojnem učenju in vizualizaciji podatkov,
  • wlan slovenija, odprto brezžično omrežje Slovenije, kjer lahko med drugim izbirate na delu od omrežnega nivoja do programiranja spletnega vmesnika in vizualizacije omrežja z JavaScriptom v brskalniku,
  • libcloud, knjižnica v Pythonu, namenjena abstrakciji različnih ponudnikov storitev v oblaku, kjer so kot možni projekti ponujeni podpora novim...

7 komentarjev

Objavljen poziv Open Data Challenge

Open Data Challenge

Slo-Tech - Tri organizacije, ki se ukvarjajo z odprtim dostopom do podatkov, Open Knowledge Foundation, Open Forum Academy in Share PSI so objavile poziv za zbiranje idej, aplikacij, vizualizacij in drugih obdelav javno dostopnih podatkov. Ponujajo tudi nagrade za javno objavo novih naborov podatkov s strani državnih organov. Med glavnimi sponzorji so Google, IBM, Microsoft in Talis.

V okviru natečaja Open Data Challenge ponujajo nagrade v skupni vrednosti 20.000 EUR. Rok za prijavo se izteče 5. junija, prijavijo se lahko državljani EU ali organizacije, ki imajo sedež v EU.

1 komentar

Letos dva slovenska projekta na Google Summer of Code

Slo-Tech - Poleti se bo znova odvijalo Googleovo poletje kode in zdaj je ugoden čas za začetek pogovorov s sodelujočimi odprtokodnimi projekti.

Letos na Google Summer of Code sodelujeta že dva slovenska odprtokodna projekta. Prvi je sistem za enostavno postavitev in vzdrževanje brezžičnih omrežij, ki ga je razvila ekipa za projektom wlan-Ljubljana (po novem wlan-Slovenija). Projekt bo, tako kot že lani, sodeloval pod okriljem sorodnega Nemškega projekta Freifunk. Drugi Slovenski projekt, letos novinec, je Orange, prijavil pa ga je Laboratorij za bioinformatiko Fakultete za računalništvo in informatiko.

Google si želi s svojim projektom Google Summer of Code k razvoju odprtokodnega programja pritegniti več programerjev. Za poletno delo jih nagradi s 5000 dolarji nagrade in majico, znajo pa v košarico dodati tudi kakšno dodatno presenečenje (lansko leto so tako vsi študenti prejeli celoletno ACM-ovo študentsko naročnino). Freifunk in FRI-jev laboratorij sta sicer zgolj dve izmed 175...

11 komentarjev

Kiberpipa, ker je svet zunaj

Slo-Tech - Kiberpipa, drugi najboljši kibercenter v Evropi, nadaljuje svoje poslanstvo in prinaša nova znanja, izkušnje in zanimivosti vsem, ki hočete več.

Ste že slišali za Googlov Summer of Code, poletno študentsko delo na odprtokodnih projektih za 4500 USD? Morda. Zagotovo pa ne veste, da sta prejšnje poletje tako prekodirala tudi dva slovenca. Eden izmed njiju, dolgoletni član Kiberpipe, Uroš Trebec, vam bo v torek ob 19.00 zaupal svoje izkušnje z Google Summer of Code in obiskom Googla v Londonu.Za vse, ki programirate svoje spletne servise pa je verjetno zanimiv globalni aventikacijski sistem OpenID. Podporo so mu napovedali AOL, Digg in drugi, v sredo ob 19.00 pa bo o tehnični izvedbi OpenID in kako ga integrirati v svojo spletno stran predaval Sebastjan Trepča na Spletnih uricah.V torek štartamo tudi z

17 komentarjev