»

Viktor za najboljšo spletno stran 2010 gre 24ur.com

Za 24ur.com so viktorja prejele: Špela Zupan, Mateja Klavs, Karmen Špacapan in Urša Zupan.

vir: 24 ur
RTV Slovenija - Nocoj so v Cankarjevem domu podelili medijske nagrade viktorji, ki se podeljujejo v 16 kategorijah. Strokovne viktorje podelijo v osmih kategorijah po odločitvi Akademije Viktor, medtem ko prejemnike šestih viktorjev popularnosti izglasujejo bralci Stopa. Posebni kategoriji sta viktor za posebne dosežke in viktor za življenjsko delo.

Novost letošnje podelitve je bila kategorija najboljša spletna stran med viktorji popularnosti, ki je zamenjala kategorijo lokalna TV-postaja in je zajemala novičarske, blogerske in spletne strani z videozapisi. V tej kategoriji je spletna stran 24ur.com premagala rtvslo.si in zurnal24.si. Med finalisti, ki so izpadli v zadnjem krogu pred objavo nominacij, sta bila še irena.blog.siol.net...

51 komentarjev

Piratstvo nekoliko drugače

Slo-Tech - Domen Savič je na svojem blogu pred kratkim objavil zanimiv prispevek z naslovom Primer TV Tuba: Piratstvo je v Sloveniji norma?, v katerem opisuje zanimivo prakso POP TV. Gre za oddajo TV TUBA, ki vrti najatraktivnejše videoposnetke s spletnega portala Frendi in Flirt (v lasti 24ur.com), kjer uporabniki lahko objavljajo svoje slike, posnetke ali pišejo blog. Poudarek je seveda na svoje.

Splošni pogoji uporabe portala sicer prepovedujejo kakršnokoli nalaganje vsebin, za katere uporabnik nima ustreznih avtorskih pravic (po domače: ukradenih, piratskih posnetkov in slik), vendar tega nihče ne preverja. Hkrati pa POP TV te posnetke v svoji oddaji TV TUBA javno predvaja.

Domen Savič je zato POP TV prijavil Tržnemu inšpektoratu Republike Slovenije, ki se ukvarja tudi s kršitvami avtorskih pravic, ki pa je podal precej zanimiv odgovor. Po mnenju TIRS namreč za vsebine, ki niso označene z znakom © (torej copyright) POP TV domneva, da je avtor v resnici tisti, ki je vsebino objavil na...

118 komentarjev

Bing in Twitter sta lepi par

Rezultati iskanja

vir: CNet
CNet - Microsoft je sklenil, da je Twitter dovolj popularna spletna stran, da se njene podstrani oz. tweete splača uvrstiti med iskalne zadetke v svojem iskalniku Bing. Tako odslej Bing pri iskanju po frazi, ki sestoji iz imena znane osebnosti in besede "twitter", v posebnem okvirju vrne rezultate iz Twitterja. Za začetek niso poindeksirali vseh strani, temveč zgolj nekaj tisoč najbolj slavnih osebnosti. Mednje Microsoft uvršča denimo nekdanjega ameriškega podpredsednika Ala Gora in Ryana Seacresta, voditelja oddaje American Idol.
S to novostjo želi Microsoft na Bing pripeljati kakšnega uporabnika več, saj statistike kažejo, da ni resneje ogrozil Googla. Junija je imel 8,23-odstotni tržni delež med iskalniki, kar je le malo za Yahoojem in hkrati svetlobna leta za Googlovimi 78,48 odstotki. Pred predstavitvijo Binga je Microsoftov iskalni portal konstanto izgubljal obiskovalce, po...

2 komentarja

Resnična resničnost

Slo-Tech - Danes, ob 18.05 bo na prvem programu TV Slovenija na sporedu že 106. oddaja Resnična resničnost. Oddaja govori o računalništvu in informacijskih tehnologijah, ter reflektira kako oboje vpliva nazaj na naša življenja. Zraven pa postreže še z najodmevnejšimi tehničnimi novicami meseca, raznimi nasveti, in kratkimi predstavitvami iger.

V današnji oddaji bomo govorili o tem kako v arheoloških ostankih Pompejev s pomočjo tehnologije mešane resničnosti lahko vnovič vidite floro, favno in dogajanje izpred skoraj dveh tisočletij. Intervjuvali smo očeta največje enciklopedije na svetu - Wikipedije in ga vprašali kako je lahko projekt uspel samim prostovoljcem. Poleg tega bomo spregovorili še o licencah CreativeCommons, ki ustvarjalcem omogočajo, da svoja dela zaščitijo na manj strog način.

Manjkal ne bo niti Linux kotiček, pa nekaj trikov v paketu OpenOffice in predstavitev spletnih strani kulturnih institucij. Televizijska novost je, da bodo na spletni strani dostopni nerezani (uncut)...

34 komentarjev