»

Domena Sun.com bo kmalu vodila v neznano

vir: engadget
engadget - Z Oraclovim prevzemom Sun Microsystems se je začel konec te znamke (na podoben način, kot je konec vzela znamka ATI pod AMD-jem), čeprav je vseeno domena www.sun.com še vedno delovala. Že dolgo je bila sicer zgolj preusmeritev na Oraclovo domačo stran, a je vseeno služila nekemu namenu. Po 1. juniju se bo to spremenilo, saj bo Oracle dokončno opustil uporabo domene www.sun.com. Preostalo vsebino, ki je sicer domovala na domeni www.sun.com, ki je bila povezana z BigAdmin, OpenSolaris.com, in deli SAP Developer Network (SDN), so že prestavili na Oraclovo domačo stran.

Po 25 letih delovanja se tako iz aktivne rabe zaenkrat poslavlja ena izmed prvih domen na spletu, ki je uporabnike na prave naslove IP začela usmerjati kot 12. po vrsti.

1 komentar

SAP mora Oraclu plačati 1,3 milijarde dolarjev odškodnine

ComputerWorld - Končan je sodni proces med Oraclom in SAP-om, kjer je bil izid že znan, čakali pa smo še na epilog. Oracle je namreč tožil SAP, ker je slednji na nepošten način dobil dostop do Oraclove intelektualne lastnine.

Srž problema je bilo podjetje TomorrowNow, ki je nudilo podporo za Oraclove stranke pri uporabi programov PeopleSoft in J.D. Edwards. TomorrowNow je izkoristil dostop, ki ga je imel, in nelegalno prenesel programsko opremo in podporni material, za kar ni imel dovoljenja. SAP je leta 2005 kupil TomorrowNow in se na ta način vedé prikopal do pomembnih internih podatkov o Oraclovi programski opremi. SAP teh dejstev ni nikoli zanikal in je krivdo priznal še pred pričetkom sodnega procesa, so pa poizkušali svoja kriva pota čim bolj omiliti, upajoč na čim nižjo prisojeno odškodnino. Tako so dejali, da se je SAP počutil ogroženega zaradi Oraclovih prevzemov, zato...

3 komentarji

Oracle odpušča Sunovce

ComputerWorld - Oracle po prevzemu Suna nadaljuje z odpuščanjem nekaterih zaposlenih v pisarnah v Evropi in Aziji, so zapisali v petkovem poročilu. Med rezervacije za stroške iz prevzema so za letošnje koledarske leto razporedili dodatnih 825 milijonov dolarjev, od česar bo 550 do 650 milijonov dolarjev namenjenih za odpravnine. Koliko zaposlenih bodo odpustili, Oraclova tiskovna predstavnica ni želela povedati, je pa potrdila, da so jih začeli obveščati 28. maja.

Sun je začel odpuščati že pred Oraclovim prevzemom, tako da Oraclovo nadaljevanje te politike ni presenetljivo. Analitiki ocenjujejo, da naj bi se Oracle znebil kar polovico zaposlenih pri Sunu, da bo oddelek ponovno dobičkonosen. Oraclov izvršni direktor Larry Ellison je te trditve januarja zavrnil z besedami, da so zelo neodgovorne, in dodal, da bodo dejansko zaposlili 2000 novih ljudi. Ni videti.

Preostanek rezervacij za stroške prevzema odpade na stroške zaradi obratov in pisarn (115 milijonov dolarjev) in stroške prekinitev pogodb...

6 komentarjev

Zaslišanje pred Evropsko komisijo v primeru Oracle-Sun decembra

Reuters - Nadaljujemo zgodbo o Oraclovem prevzemu Suna, ki ga so blagoslovili prav vsi razen Evropske komisije (glej povezane novice). Slednja še vedno premišljuje, ali bo z združitvijo prišlo do prevelike koncentracije na trgu podatkovnih baz in ali se bo Oracle uspel upreti skušnjavi, da Sunov MySQL počasi in elegantno odstreli. Oracle si je zaželel uradnega soočenja z evropskimi varuhi konkurence in ga tudi dobil, tako da bo zaslišanje 10. decembra. Takrat bo Oracle lahko predstavil svoje argumente, zakaj sedemmilijardni posel ne bo ogrozil konkurenčnosti v evropskem prostoru. EU je prejšnji teden skrajni rok, do katerega mora podati svojo odločitev, podaljšala z 19. na 27. januarja.

0 komentarjev

Glasovanje Sunovih delničarjev o snubitvi Oracla

ComputerWorld - Takoj po Oraclovi objavi, da kanijo prevzeti okrvavljeni Sun, je bila velika večina delničarjev navdušena, le nekaj jih je bilo mnenja, da je ponudba prenizka. Zato so se odločili svojo pravico poiskati na sodišču, ki še premleva njihove argumente. Medtem pa stroji v Sunu delajo s polno paro, tako da so že napovedali glasovanje delničarjev o sprejemu prevzemne ponudbe. Na izredni skupščini, ki bo 16. julija, bodo glasovali o Oraclovi ponudbi v višini 7,4 milijarde dolarjev ali 9,5 dolarja na delnico. Pričakuje se, da bodo delničarji transakcijo, ki jo je uprava soglasna podprla, prav tako sprejeli.

Medtem pa so na The Registerju izbrskali, kakšne odpravnine bo prejelo Sunovo vodstvo, če bodo v 12 mesecih prostovljno ali neprostovoljno zapustili podjetje. Izvršni direktor Jonathan Schwartz bi prejel 12 milijonov dolarjev, McNealy 9,5 milijonov, John Fowler 3,3 milijona, Anil Gadre 2,7 milijona, Greg Papadopoulos pa 3,7 milijona dolarjev.

0 komentarjev

IBM nagrajuje prebežnike s Suna

Information Week - IBM se je odločil izkoristiti trenutne nejasnosti, ki se glede Sunove prihodnosti po Oraclovem prevzemu kopičijo, tako da so podvojili nagrade, ki jih prejmejo dezerterji. Tako bodo odslej podjetja v sklopu programa Power Rewards migration za vsak Sunov strežnik (Sparc, UltraSparc, Sparc 64) ali Fujitsujev sistem, ki teče na čipih Sparc, in ga bodo zamenjali za IBM-ovega, prejeli 8000 dolarjev na procesor. Tako bo na primer podjetje za en sam osemprocesorski strežnik Sparc bogatejše za 64.000 dolarjev. Ta denar seveda lahko porabijo zgolj za IBM-ove programe in storitve. Program se očitno kar izplača, saj je IBM s temi limanicami v prvem letošnjem četrtletju pritegnil 1640 uporabnikov.

6 komentarjev