»

Svež popravek za od mrtvih obujen Windows XP

Microsoft - Čeprav je Microsoft celo leto opozarjal, da se 8. aprila letos nepreklicno izteče podpora Windows XP in da novih popravkov ne bo, je sedaj vendarle moral snesti besedo. Ranljivost, ki so jo odkrili v vseh verzijah Internet Explorerja od 6 do 11, je tako resna, da bi bilo neodgovorno pustiti uporabnike Windows XP nezaščitene, so sklenili v Redmondu.

Ranljivost je ta teden odkril FireEye, ko so opazili, da jo napadalci izkoriščajo proti IE9, IE10 in IE11. Kasneje se je izkazalo, da so ranljive še predhodne verzije IE. Microsoft je kmalu potrdil obstoj luknje in pripravil popravke.

Čeprav Window XP uradno ni več podprt, bo Microsoft vsaj še leto dni razvijal popravke tudi zanj, saj sta to...

94 komentarjev

Britanski javni sektor za 6,5 milijona evrov z letom dni podpore za Windows XP

Slo-Tech - Da se v torek izteče podpora za Microsoftov operacijski sistem Windows XP, ponavljamo že nekaj časa. Čeprav to ne pomeni, da bodo računalniki z Windows XP prenehali delovati, bo konec podpore sčasoma čedalje večji problem, ker Microsoft ne bo več izdajal varnostnih popravkov. Težava je, da obstaja cel kup specialne programske opreme, ki je ni mogoče nadgraditi brez visokih stroškov (en primer izmed mnogih je bolnišnična oprema) in ki teče na Windows XP. Zato je včasih ceneje plačati za podaljšanje podpore Windows XP.

To bodo storili Britanci, ki so izpogajali enotno ceno za podaljšanje podpore za Windows XP za eno leto, ki bo vsem uporabnikom v razširjenem javnem sektorju (državna uprava, šole, bolnišnice, NHS itd.) omogočala dodatno leto prejemanja posodobitev za Windows XP, Office 2003 in Exchange 2003,...

43 komentarjev

Čas Office XP se izteka

ComputerWorld - Microsoft je še enkrat opomnil vse uporabnike pisarniškega paketa Office XP, da se letos poleti izteče podpora zanj. Verzija, ki je izšla 5. marca 2001, bo podprta do torka, 12. julija 2011. To je drugi torek v mesecu juliju in zadnji datum, ko bo Microsoft še vključeval Office XP v nabor aplikacij, za katere vsak drugi torek v mesecu izidejo redni popravki. Po desetih letih se podpora izteče in od takrat Microsoft, razen v izjemni primerih, ne krpa več odkritih ranljivosti. Lani se je na primer končala podpora...

17 komentarjev

Microsoft zakrpal štiri luknje

vir: Heise
Heise - Drugi torek v mesecu je mimo in Microsoft je izdal svojo bero popravkov in obližev za svoje programe za ta mesec. Veliko novega nam niso pripravili, saj so izdali le tri popravke, ki zakrpajo štiri luknje. V MS11-015 so popravili dvoje ranljivosti v Widows Media Playerju in Media Centru in je edini popravek, ki nosi oznako kritično. Z obiskom zlobne spletne strani je namreč moč ukaniti predvajalnik, da izvede poljubno kodo pri procesiranju datotek DVR-MS (Microsoft Digital Video Recording). Druga popravka zakrpata ranljivost v Remote Desktop Clientu ter Microsoft Groove Couldu. Oba nosita oznako pomembno....

1 komentar

Microsoft zakrpal 22 hroščev

Priporočeni vrstni red posodabljanja

Microsoft - Včeraj je bil drugi torek v mesecu, kar pomeni, da je Microsft izdal vrsto popravkov za svoje programe. Z 12 posodobitvami so zakrpali 22 lukenj in hroščev v Windows, Internet Explorerju in IIS. Najpomembnejši luknji, ki ju tokratni popravki odpravljajo, sta MS11-003 v IE (znan hrošč v CSS v IE) in MS11-006 za Windows Shell Graphics Processor, saj sta označeni kot kritični, koda za zlorabo pa že kroži po internetu. Kot kritična je označena še ena posodobitev, ostale pa so pomembne. Poleg tega je Microsoft pripravil še eno posodobitev, ki je sam ne imenuje popravek. Gre za spremembo Samodejnega predvajanja zgoščenk (Autorun) v Windows XP in Visti, ki je doslej omogočilo širjenje Confickerja. Popravki so že na Windows Update.

5 komentarjev

S popravki bogat torek

bit-tech.net - Čeprav so veliko ranljivost v vseh še vedno podprtih sistemih Windows pri Microsoftu zakrpali že prejšnji teden, le tega danes ne bo pogrešati. Microsoft namreč običajno popravke izda na drugi torek v mesecu, ki je prav danes, a bo skrbnike sistemov in ostale uporabnike danes razveselil podatek, da je popravljenih kar 34 napak v operacijskih sistemih Windows in zanj namenjenih izdelkih. Popravkov bo sicer le 14, a jih je kar 8 izmed njih kritičnih. Ponoven zagon sistema bo, jasno, nujen.


Poleg podprtih operacijskih sistemov, Windows 7, Vista, XP SP3 na namizju ter vseh strežniških različic, bodo popravke dobili še pisarniški paket Office, spletni brskalnik Internet Explorer in Microsoftov konkurent Adobovemu Flashu, Silverlight. Nekaj več o popravkih si lahko preberete tudi v Microsoftovi najavi popravkov na TechNet.

Ogrejte Windows Update!

46 komentarjev

Microsoft + MTV, novi popravki, Office XML

več strani - Microsoft se je z MTV dogovoril za izdelavo storitve za prodajo glasbe, s katero bo MTV konkuriral Applovi storitvi iTunes. Rešitev so poimenovali Urge, vsebovala bo več kot dva milijona skladb in internetni radio. Za uporabo si bo potrebno namestiti novejšo vrazličico predvajalnika Windows Media Player.

Kot smo že vajeni, nam Microsoft vsak drugi torek v mesecu (z redkimi izjemami) postreže z novimi popravki. Tokratna zanimivost je posodobitev Windows Malicious Software Removal Tool, ki je sposoben odstraniti Sonyjev rootkit, o katerem se je pred kratkim veliko govorilo.

Za konec še nekaj tednov stara poslastica: prihajajoč Office 12 prinaša nov format zapisa, ki je poznan po končnici docx. Ta bo vsebino zapisal po standardu XML in ga boste lahko prosto uporabili brez strahu pred kakšnimi patentnimi tožbami.

Hočeš-nočeš, Office 12 piše novo zgodovino o uspehu. Nekateri smo jo že preizkusili. Je odlična!

63 komentarjev

Po kratkem premoru spet popravki iz Microsoftovih logov

Slo-Tech - Po dveh mesecih so spet na voljo novi popravki, kot je v navadi, jih je Microsoft izdal drugi torek v mesecu.

Tokrat je na voljo skupno 8 popravkov, od tega jih je 5 označenih kot 'Critical', 3 pa kot 'Important'. Popravki so v večini namenjeni operacijskim sistemom, brskalniku Internet Explorer, nekaterim orodjem Office in MSN Messenger 6.2.

Vse informacije o novih popravkih si lahko preberete tu, za namestitev pa obiščete windowsupdate.microsoft.com.

Ko smo že ravno pri popravkih; zlobni ljudje so začeli razpošiljati elektronsko sporočilo, ki vas hoče prepričati, da so na voljo novi popravki in vam prikladno ponudijo tudi povezavo na windowsupdate.microsoft.com, ki pa je seveda napačna. Ne nasedajte!

25 komentarjev