»

Anonymous napadel Novo24TV

Slo-Tech - Slovenski del hekerske skupine Anonymous je danes zjutraj na svojem Twitter računu objavil povezavo do datoteke s 3.6GB zaupnih podatkov s strežnika spletnega časopisa Nova24TV (znani kot "prvi v službi resnice").



Kot kaže, so člani skupine uspeli vdreti v njihov strežnik ter si skopirati celotno podatkovno bazo oz. so se na kakšen drug način prikopali do kopije omenjene baze. S tem so odtujili podatke o vseh registriranih uporabnikih spletnega časopisa: njihove e-poštne naslove, IP naslove, imena, vzdevke, čase prijave, ipd. Z objavo teh podatkov so tako v bistvu razkrili identiteto številnih uporabnikov portala Nova24TV. Kot kaže hitri pregled vsebine baze, se v njej nahajajo tudi gesla, vendar v šifrirani obliki (oz. v obliki tim. kontrolnih vsot), zato njihova neposredna zloraba ni mogoča.



Anonymous ne skriva, da je bil njihov namen škodovati desnici, saj jo v tvitu opisujejo kot "faš******* kriminalce", ki jih je treba ustaviti pri njihovem cilju "uničenja svobode in...

198 komentarjev

Je na mejah ZDA res potekalo ločevanje družin?

vir: Wikipedia
Slo-Tech - Kot se je izkazalo iz dokumentov, ki so jih v postopku za pridobivanje informacij javnega značaja pridobili pri humanitarni organizaciji Mijente, je bila programska oprema podjetja Palantir leta 2017 uporabljena pri sprejemanju odločitev, katere imigrante je potrebno aretirati in vrniti nazaj prek meje.

Ameriška agencija za imigracije in carine (Immigration and Customs Enforcement oz. ICE) je...

97 komentarjev

Operacija Robin Hood

Anonymous in TeamPoison za potrebe akcije nastopata pod skupnim imenom 'PoisAnon'.

vir: Information Week
Information Week - Hektivistični skupini Anonymous in TeaMp0isoN sta napovedali skupno akcijo proti ameriškim komercialnim bankam - #OpRobinHood. Ideja, vsaj na papirju, je izvesti serijo donacij dobrodelnim organizacijam ter organizatorjem #occupy protestov in to z uporabo v letošnjih akcijah ukradenih številk kreditnih kartic. Banke in izdajatelji kartic bodo nato morali iz svojega žepa povrniti nastalo škodo, obenem pa naj bi to komitente še bolj vzpodbudilo k dvigu svojega denarja iz bank in njegovim prenosom v hranilnice, ki jim ni dovoljeno multipliciranje denarja (izdajanje mnogo več posojil kot imajo hranilnih vlog). Sledenje že nekaj časa poteka v okviru sorodne operacije #CashBack in naj bi zajelo že pol milijona računov.

V skupni izjavi...

45 komentarjev

Anonymous vdrl v NATO

Washington Post - Anonymous se je odzval na aretacije svojih domnevnih članov po ZDA in Evropi in v protinapadu, po lastnih navedbah na Twitterju, vdrl v strežnike severnoatlantskega zavezništva NATO, kar naj ne bi bilo težko tehnično izvedljivo. Objavili so tudi daljše pismo za NATO, v katerem kritizirajo netransparentnost, in napovedali razkritje zbranih dokumentov.

Po navedbah Washington Posta so v Anonymousu ukradli za približno gigabajt tako občutljivih podatkov, da bi jih bilo "neodgovorno objaviti". Za pokušino in v dokaz svojih trditev so objavili le dva dokumenta (eden se imenuje NATO Restricted iz leta 2007 o komunikacijskih sistemih v Afganistanu, drugi pa Outsourcing CIS in Kosovo). Še nekaj drugih neobčutljivih dokumentov naj bi...

85 komentarjev

Skupina Anonymous objavila dokaze o goljufijah Bank of America

The New York Times - Bank of America se tresejo hlače vse od napovedi Wikileaksa, da bo naslednje veliko razkritje elektronska korespondenca iz banke, ki bo osvetlila številne nepravilnosti v banki. Zato so tudi najeli odvetniško pisarno Hunton & Williams, ki je vpregla svoje kontakte v preventivi. Ni pomagalo, saj je skupina Anonymous, ki jo poznamo po napadih na do Wikileaksa sovražne strani, objavila elektronsko pošto iz Bank of America, ki razkriva nezakonite in nepravilne zaplembe zastavljenih nepremičnin na vrhuncu finančne krize leta 2008 in odiranje komitentov z zavarovanjem.

Dokumente so objavili na spletni strani BankOfAmericaSuck, ki je bila takoj po razkritju nekaj časa zaradi silnega...

3 komentarji

HBGary: tajne operacije

Nabor zmogljivosti HBGaryjevega rootkita

vir: Ars Technica
Ars Technica - Na dan prihajajo nove informacije o delovanju podjetja HBGary, o katerem smo že pisali. Iz epošte je razvidno, kako pester je nabor veščin, ki ga je podjetje HBGary nudilo svojim strankam.

Ukvarjali so se s povratnim inžiniringom zle kode, katere primer je bil Wordov dokument, navidezno interni Al Kajdin dokument, ki naj bi vseboval kodo. Pošiljatelj je naslovniku svetoval, da naj ne odpira šifriranega arhiva...

7 komentarjev

Wikileaks saga: Anonymous vs. HBGary Federal

Aaronov načrt za pritisk na novinarja

Slo-Tech - Največja banka v ZDA, Bank of America, se trese pred Wikileaks. Ta je decembra napovedala, da bo v kratkem na plano izdala informacije o resnih nepravilnostih v eni izmed večjih ameriških bank. V trudu čim bolje obvladati morebitno krizno situacijo, ki bi lahko nastala, je Bank of America proaktivno najela odvetniško pisarno Hunton & Williams za pravno svetovanje. Pri Hunton & Williams so se za potencialne rešitve problemov obrnili na tri IT podjetja, ki so že sodelovala z državnimi organi ZDA: HBGary Federal, Palantir Technologies in Berico Technologies.

O HBGary Federal je že bilo govora na Slo-Techu, izvršni direktor tega podjetja, varnostni strokovnjak Aaron Barr je zatrdil, da se je s...

31 komentarjev

Policija odkriva identitete članov skupine Anonymous

Yahoo News - Skupina Anonymous, ki je napadala strani različnih podjetij in institucij, ki so bila negativno nastrojena do WikiLeaksa, ni več tako anonimna, poroča Financial Times. Pomembni člani v organizaciji so namreč na spletu na različnih koncih pustili drobce podatkov, ki jih bodo bržkone izdali. Član z vzdevkom Owen živi v New Jerseyju in naj bi ga že intenzivno preiskovali. Drugi član, ki se predstavlja kot Q, in še nekaj somišljenikov, živi v Kaliforniji, ostali člani pa v Veliki Britaniji, Nemčiji, Avstraliji in na Nizozemskem. Skupina šteje več sto članov, a jih je le 30 redno...

18 komentarjev

Koordiniran napad DoS na Zimbabve

Sophos - Podporniki Wikileaks, ki vse od začetka gonje proti Julianu Assangeu bijejo spletno bitko proti organizacijam in državam, ki so po njihovem mnenju na poti Wikileaksu, so napadli strani zimbabvejske vlade. Povod za napad je bila tožba žene zimbabvejskega diktatorskega predsednika Roberta Mugabeja proti časniku, ki je navajal depeše o nezakonitem trgovanju z diamanti. Grace Mugabe v tožbi zahteva 15 milijonov dolarjev odškodnine.

Skupina Anonymous je zato napadla strani zimbabvejske vlade in Mugabejeve stranke. Nekatere so zgolj onesposobili s koordiniranimi DoS-napadi, v druge so vdrli in jih spremenili. Vlada je to poizkušala prikriti tako, da je na strani objavila obvestilo o nedosegljivosti zaradi vzdrževalnih del. Anonymous je na svojih straneh zapisal, da se borijo proti režimu v Zimbabveju, ker ta ne podpira neodvisnosti...

18 komentarjev

Bank of America kupila 439 domen v boju zoper klevete

Brian Moynihan

vir: The Wall Street Journal
The Wall Street Journal - Običajno je eden izmed argumentov nasprotnikov razširitve števila vrhnjih domen potreba podjetij, da registrirajo svoje domene tudi pod novimi vrhnjimi domenami, da jih ne bi kdo prehitel, in s tem povezani stroški. Včasih kakšno bolj znano podjetje kupi še nekaj zatipkanih domen, tako da na primer tudi gogle.com vodi na www.google.com, in tu se konča. Bank of America pa je v zadnjih dneh pokupila kar 439 domen domen z enim samim namenom - da jih ne bi kdo uporabljal.

Začenši z BrianMoynihanBlows.com in BrianTMoynihanSucks.net (Brian T. Moynihan je izvršni direktor Bank of America) so pokupili istovrstne domene z imeni vseh svojih direktorjev in menedžerjev. Pri tem so bili toliko temeljiti, da so upoštevali različne...

18 komentarjev

WikiLeaks: Bank of America odrekla gostoljubje, Assange izpuščen

BBC - Od srede, ko smo nazadnje pisali o Julianu Assangeu in njegovem WikiLeaksu, je rezultat med silami proti WikiLeaksu in Avstralcem poravnan na ena proti ena. V četrtek so Juliana Assangea proti plačilu 240.000 funtov varščine izpustili iz britanskega zapora. Pogoji njegove izpustitve so znani: poleg plačila varščine mora ostati v Veliki Britaniji, kar so zagotovili z začasnim odvzemom potnega lista, vsak dan med 10.00 in 14.00 in 22.00 in 2.00 uro mora biti na...

40 komentarjev

Anonimneži napadajo telefakse podjetij

Letak, ki poziva k pošiljanju faksov

vir: Slashdot
Slashdot - Anonimneži spleta, aktivistična skupina z imenom Anonymous, so v povezavi z blokiranjem WikiLeaks izvajali napade DDoS na obilico svetovno pomembnih podjetij, večinoma tistih, ki so sama na nek način blokirala WikiLeaks. Sem spadajo Amazon (sami napad zanikajo, kriva naj bi bila njihova strojna oprema), MasterCard in Visa (plačilni promet sicer ni bil oviran), PayPal ter PostFinance, švicarsko banko, ki je blokirala bančni račun WikiLeaksa. Po DDoS napadih vstopnih spletnih strani omenjenih podjetij so svojo pozornost usmerili na drug del njihovega obratovanja, njihove telefakse.

V misiji,...

27 komentarjev

Wikileaks bi pomagal časnikom, novinarjem

ITworld.com - Na konferenci Hack In The Box, ki te dni poteka v Kuala Lumpurju v Maleziji, je spletna stran Wikileaks objavila načrt, s katerim želijo na splet pridobiti še več skrivnih dokumentov. Ustvariti nameravajo platformo, prek katere bi lahko časniki, organizacije za zaščito človeških pravic, raziskovalci in ostali po varni povezavi prenesli dokumente na strežnike Wikileaks. Tako bi breme varovanja vira in morebitne pravne sankcije prevzel Wikileaks.

Ko bi preverili avtentičnost materiala, bi z Wikileaks material za nekaj časa (doba embarga) dostavili strani, ki je njegovo objavo vzpodbudila. Ta čas naj bi novinarju ali skupini omogočil, da napišejo zgodbo o zbranem materialu. Šele po preteku embarga bi dokumente objavili tudi na Wikileaks, kar utemeljujejo z dejstvom, da široka dostopnost znižuje vrednost dokumentov.

Na Wikileaks so doslej objavili že 1,2 milijona občutljivih dokumentov; o najbolj delikatnih smo poročali tudi na naših straneh. Priznavajo pa, da imajo težave z...

8 komentarjev